انتخاب کفپوش بیمارستان و محیط های درمانی بخش نخست

بیمارستانها و فضاهای درمانی، در میان ساختمانهای عمومی یک شهر، در رده مهمترین ساختمانها قرار می گیرند. از آنجا که عملکرد بیمارستانها و ساختمانهای درمانی، بطور مستقیم با سلامت و جان شهروندان ارتباط داشته و از سویی دیگر در شرایط بحرانی و حادثه ها، عملکرد این مراکز اهمیتی بیش از پیش پیدا می کند، حساسیت بالایی در مورد نحوه ساخت و کیفیت بهره برداری از این نوع ساختمانها وجود دارد. این اهمیت سبب شده که برای همه اجزاء ساختمان بیمارستان، سخت گیری ها افزایش یافته، و هنگام تصمیم گیری در مورد هر کدام از عناصر و اجزاء این ساختمانها، پارامترهای مختلفی مورد نظر قرار گرفته و اهمیت پیدا کند. “شیدارک” در این مقاله تلاش دارد شما را برخی از این پارامترها در هنگام انتخاب کفپوش بیمارستان آشنا نماید.

کفپوش بیمارستان - شیدارک

از آنجا که انتخاب کفپوش بیمارستان و سایر فضاهای درمانی و بهداشتی، نقشی مهم در بهبود کیفیت و ایمنی محیط، کاهش استرس بیماران و کادر پزشکی و افزایش رضایت استفاده کنندگان از این فضاها دارد، در هنگام انتخاب کفپوش برای یک فضای درمانی، باید معیارها و اولویتهای مربوط به آن فضا را در نظر گرفت و در دستور کار قرار داد. با توجه به اینکه هر کدام از فضاهای بهداشتی و بخشهای مربوط به آنها، نیازها، و ویژگی های مخصوص به خود را دارند، برای انتخاب کفپوش بیمارستان یا هر فضای بهداشتی، ویژگی ها و نکات مهمی وجود دارد که باید کفپوش های انتخاب شده، دارای این ویژگی ها باشند.

از جمله مهمترین مواردی که به عنوان ویژگی های یک کفپوش بیمارستانی باید به آنها توجه نمود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دوام بالا و مقاومت در برابر ترافیک عبوری بیمارستان (تحمل حرکت ویلچر ،تخت و سایر اقلام و وسیله های سنگین بیمارستانی)
  • مقاومت نسبت به مواد شیمیایی (کفپوش باید قابل ضد عفونی شدن بوده و نسبت به شوینده های خاص و مواد شیمیایی مقاوم باشد)
  • مقاومت نسبت به لکه پذیری (در فضاهای خاص مقاومت نسبت به لکه های خون، اسیدهای آمینه، بتادین و … اهمیت می یابد)
  • مقاومت نسبت به لغزندگی
  • مقاومت نسبت به الکتریسیته ساکن (دارا بودن خاصیت آنتی استاتیک)
  • مقاومت آکوستیکی (دارا بودن بودن ویژگی جذب سر و صدا)
  • دارا بودن ویژگی آنتی باکتریال
  • مقاومت مناسب نسبت به حریق
  • عدم انتشار گازهای سمی و بو های آلرژی زا
  • امکان اجرای بدون درز (برای از بین رفتن خطر تجمع آلودگی ها و باکتری ها)
  • نگهداری و تمیز کاری آسان (همراه با خاصیت درخشندگی ظاهری که حس تمیزی و پاکی را القا می کند)
  • تنوع طرح و رنگ (جهت تفکیک بخشهای مختلف در یک بیمارستان)

کفپوش بیمارستان - شیدارک

برای پوشش کف در فضاهای درمانی و بیمارستانها، گزینه های مختلف و متنوعی وجود داشته و پیشنهادهای مختلفی مطرح می شود. “شیدارک” در این مقاله سعی دارد تا شما را با گزینه های مختلف و انواع کفپوشهای بیمارستانی آشنا نماید. در این مطلب سعی شده است، با توجه به بخشهای مختلف یک بیمارستان، ویژگی های مورد نیاز کفپوش بیمارستانی بررسی شده و گزینه های مناسب برای آن بخش از بیمارستان معرفی گردد.

شیدارک سابقا در مقالاتی مانند “مقاومت نسبت به لغزندگی در کفپوشها” ، “آشنایی با استانداردهای مقاومت به حریق در کفپوشها” ، “آشنایی با کفپوشهای آنتی استاتیک” برخی از مهمترین استانداردها و ویژگی های فنی کفپوش ها را شرح داده که توصیه می شود آنها را مطالعه نمایید.

شیدارک

 ورودی بیمارستان

ورودی بیمارستانها و مراکز درمانی، اولین فضاهایی هستند که همه بیماران،کادر پزشکی و سایر مراجعین بیمارستان از آن استفاده کرده و آن را مشاهده می کنند.این فضا،ترافیک عبوری بالایی داشته و محلی برای عبور و مرور همه افراد، تختها، صندلی های چرخدار و … می باشد. به همین دلیل علاوه بر اهمیت زیبایی کفپوش مورد استفاده در این فضا، توجه به دوام و پایداری بالای کفپوش، همچنین مقاومت نسبت به رطوبت و تمیز کاری آسان آن، بسیار ضروری و مهم است.

برای انتخاب کفپوش ورودی بیمارستان، می توان از کفپوش های وینیلی، کفپوش ترازو ، سرامیک های پرسلانی و سنگ استفاده نمود. همه گزینه های پیشنهادی، کفپوش هایی بادوام بوده، مقاومت بالایی نسبت به رطوبت و ترافیک عبوری بالا داشته و در عین حال به سادگی قابل تمیز کاری می باشند. علاوه بر اینها، گزینه های پیشنهادی، تنوع بالایی از طرح و رنگ را ارائه کرده و به راحتی می توانند زیبایی مورد نظر معماران و طراحان داخلی را به عنوان یک کفپوش بیمارستان تامین کنند.

برای آشنایی با کفپوش ترازو می توانید مقاله “کفپوش ترازو چیست” را مطالعه نمایید.

کفپوش بیمارستان - شیدارک

کفپوش راهرو های بیمارستان

راهروها، شریانهای اصلی بیمارستانها هستند که عملکردی بسیار حساس و حیاتی داشته و در تمام ۲۴ ساعت شبانه روز و ۷ روز هفته مورد استفاده قرار می گیرند. راهرو بیمارستان، محلی است برای عبور سریع و راحت پرسنل بیمارستان، تختها و صندلی های چرخدار، ابزار آلات پزشکی و …

نیاز به عبور و مرور سریع بیماران و کادر پزشکی در شرایط اورژانسی، اهمیت مقاومت نسبت به لغزندگی را در کفپوش های مورد استفاده برای راهرو بیمارستان امری اجتناب ناپذیر می کند. همچنین این امر سبب می شود که در راهروهای بیمارستان از کفپوشی استفاده شود که، در هنگام نیاز به هر گونه تعمیر و یا عملیات اصلاحی، به سرعت بتوان محل آسیب دیده را تعویض و یا اصلاح نمود تا اخلالی در عملکرد بیمارستان ایجاد نگردد.

با توجه به عملکرد حساس راهرو های ارتباطی در بیمارستانها و سایر مراکز درمانی، می توان ویژگی های زیر را به عنوان مهمترین ویژگی های کفپوش مورد استفاده در راهرو بیمارستان، مورد نظر قرار داد:

  • دوام و عمر بالا
  • مقاومت نسبت به لغزندگی
  • مقاومت نسبت به ترافیک بالای عبور و مرور
  • مقاومت نسبت به اثر چرخ ویلچرها، تختها و تحمل وزن وسایل پزشکی مورد استفاده در بیمارستانها
  • مقاومت بالا نسبت به لکه پذیری و آلودگی، مخصوصا مقاومت نسبت به لکه های خون، بتادین و سایر فراورده های بیمارستانی
  • مقاومت نسبت به شوینده های خاص و مواد شیمیایی مورد استفاده در بیمارستانها
  • سادگی و سرعت تمیز کاری
  • سهولت و سادگی امکان تعویض و یا تعمیر کفپوش
  • امکان اجرای بدون درز کفپوش، جهت جلوگیری از تجمع باکتری و آلودگی ها در محل درزها
  • امکان جذب صدا های محیطی جهت حفظ و ایجاد آرامش در محیط بیمارستان (عدم تشدید صدا توسط کفپوش)
  • تنوع طرح و رنگ

شیدارک

با توجه به ویژگی هایی که در بالا برای کفپوش مورد استفاده در راهرو بیمارستانها و فضاهای درمانی ذکر شد، پیشنهاد می شود، جهت پوشش راهرو های بیمارستان، از کفپوشهایی مانند کفپوشهای وینیلی و یا کفپوشهای رزینی مانند اپوکسی و پلی یورتان استفاده گردد.

* کفپوشهای وینیلی از هر دو نوع کفپوشهای وینیل هموژن و هتروژن برای استفاده در چنین فضاهایی بسیار مناسب بوده و تمام ویژگی های مطرح شده را کاملا دارا می باشند.

برای آشنایی بیشتر با کفپوشهای وینیلی می توانید مقالات “آشنایی با کفپوش وینیلی هموژن” ، ” آشنایی با کفپوش وینیلی هتروژن “ و “کفپوش وینلی بیمارستان” را مطالعه نمایید.

برای آشنایی بیشتر با کفپوشهای رزینی می توانید مقالات “آشنایی با کفپوش اپوکسی و پلی یورتان” و “انواع کفپوش اپوکسی و پلی یورتان و موارد مصرف آنها” را مطالعه نمایید.

البته در ایران با توجه به ارزان بودن و نیز تنوع بالایی که در سرامیکها وجود دارد، در برخی بیمارستانها از سرامیک به عنوان کفپوش راهرو های بیمارستان استفاده می شود، ولی واقعیت این است که سرامیکها گرچه محصولاتی مقاوم، با تنوع بالا و در عین حال ارزان هستند، اما نمی توانند همه موارد و خواسته های فنی و بهداشتی لازم را به عنوان کفپوش بیمارستان برآورده نمایند. به عنوان مثال وجود بندها و درزهای اجرایی بین سرامیکها همیشه یکی از معضلات مهم بهداشتی این کفپوشها می باشد و یا کفپوش های سرامیکی نه تنها کمکی به کاهش صداهای ایجاد شده در محیط نمی کنند، بلکه مشخصا سبب تشدید صداهای مزاحم شده و آرامش محیط را به هم می زنند.

برای مطالعه بخش دوم این مقاله لطفا روی لینک مقاله کلیک نمایید ” انتخاب کفپوش برای محیط های درمانی بخش دوم”

مطالب زیر را از دست ندهید

ویژگی های کفپوش وینیلی

ویژگی های کفپوش وینیلی کفپوش های وینیلی یا PVC ، کفپوشی هایی مصنوعی هستندکه از محصولات پلیمری تولید شده و دامنه استفاده و کاربرد بسیار بالا و فراوانی دارند. مجموعه [...]

مطالعه مقاله بیشتر
انتخاب کفپوش بیمارستانی برای محیط های درمانی – بخش دوم
کفپوش بتنی – مشخصات، مزایا و کاربردها

کفپوش بتنی – مشخصات، مزایا و کاربردها در این مقاله شما با کفپوش بتنی یا به عبارتی کف بتنی، مشخصات و مزایای آن از طراحی تا راحتی در تعمیر و [...]

کفپوش وینیل چیست؟

کفپوش وینیل چیست؟ کفپوش وینیل از جمله کفپوشهای رزینی (انعطاف پذیر) محسوب می شود و نزدیک به یک قرن است که در حال تولید و استفاده می باشد. کفپوش وینیل [...]

کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک ، اپوکسی مقاوم در برابر جریان الکتریکی

کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک (Anti-Static – Electrostatic) ، اپوکسی مقاوم در برابر جریان الکتریکی همانگونه که در مقاله انواع کفپوشهای اپوکسی آمده است کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک یا اکترواستاتیک (مقاوم [...]

جهت ارتقا سطح کیفی مطالب لطفا به مقاله فوق امتیاز دهید. جهت امتیاز دهی بر روی ستاره مورد نظر کلیک کنید.
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (امتیاز میانگین این مطلب5,00 می باشد.)
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

error:
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟