کاربردهای ترموود (چوب ترمو) – بخش نخست

چوب ترمو یا چوب گرما دیده (ترموود) چوبی است که بواسطه فرآیند حرارتی، از نظر خواص ظاهری و فنی ارتقا یافته و  قابلیت استفاده و کاربرد برای طیف گسترده ای از محصولات و فضاها را دارد. چوب ترمو جایگزینی بسیار مناسب برای چوب معمولی است، زیرا بواسطه فرایند ترمو شدن، نه فقط مقاومتهای زیست محیطی چوب افزایش یافته، بلکه مقاومت چوب در برابر عوامل بیولوژیک مانند قارچها، مقاومت نسبت به شرایط آّب و هوایی گوناگون و مقاومت این چوب نسبت به پوسیدگی نیز افزایش یافته است. همچنین چوب ترمو، رطوبت درونی و هدایت حرارتی پایین تری نسبت به چوبهای معمولی دارد. به موارد یاد شده می توان ثبات ابعادی، پایداری و دوام بالای این چوبها را نیز اضافه کرد. مجموع این ویژگی ها باعث شده است که چوب ترمو، چوبی بسیار مناسب برای استفاده در ساختمانها ، چه در فضای داخلی و چه در فضای خارجی ساختمان بشمار آید.

برای آشنایی بیشتر با خواص و نیز انواع ترموود می توانید مقالات “چوب گرمادیده یا ترموود” ،“راهنمای انتخاب انواع ترموود” و “آشنایی با انواع ترموود”را مطالعه نمایید.

۵ مورد از مهمترین ویژگی های چوب ترمو

مهمترین ویژگی های چوب ترمو یا ترموود، که سبب شده این نوع چوب در صنعت ساختمان مورد استقبال قرار گیرد را می توان در ۵ مورد زیر خلاصه نمود.

  1. ۱۰۰ درصد طبیعی است و هیچگونه ماده شیمیایی به ان اضافه نشده است و کاملا قابل تجزیه و قابل بازیافت است.
  2. عملکرد چوب ترمو در شرایط مختلف آب و هوایی و نیز در فضای داخلی و خارجی بسیار خوب است.
  3. چوب ترمو ثبات ابعادی بالایی داشته، بسیار با دوام است و نسبت به پوسیدگی نیز مقاوم است.
  4. سطح چوب ترمو یکنواختی رنگ بالایی دارد و در عین حال براحتی می توان سطح چوب ترموود را رنگ زد.
  5. سطح چوب ترمو قابلیت پرداخت بالایی دارد  و چوب ترمو نشتی رزین و صمغ ندارد.

موارد مصرف و کاربردهای ترموود

عمده ترین موارد کاربرد ترموود در ساختمان با توجه به نوع کاربرد و فضایی که ترموود در آن مورد استفاده قرار می گیرد را می توان بصورت زیر دسته بندی نمود :

۱- استفاده از ترموود در  فضاهای خارجی ساختمان
  • ترموود نما
  • کفپوش ترموود – فضاهای خارجی
  • استفاده از ترموود به عنوان نرده، پرگولا و مبلمان
۲- استفاده از ترموود به عنوان لوور و سایبان
۳- استفاده از ترموود در فضاهای داخلی
۴- استفاده در سونا و مراکز اسپا (spa)

 

استفاده از ترموود در فضاهای خارجی ساختمان

عملکرد مناسب و دوام بالای چوب ترمو (ترموود) در برابر شرایط جوی و مقاومت بالا نسبت به پوسیدگی این چوب را به متریالی مناسب برای استفاده در فضاهای خارج ساختمان تبدیل کرده است. در فضاهای خارجی از چوب ترمو به عنوان پوشش نما و نیز کفپوش استفاده می شود. البته استفاده از چوب ترمو به عنوان لوور و پروفیلهای سایه انداز و سایبان نیز بسیار مرسوم است.

مهمترین نکته ای که در مورد استفاده از چوبهای ترمو در فضاهای خارج ساختمان، باید مورد توجه قرار گیرد،  توجه به کلاس مقاومتی چوب ترمو در برابر شرایط محیطی (thrmo- S یا thermo- D) و نیز درجه پایداری و دوام چوب است.

نکته دیگری که باید در هنگام استفاده از چوب ترمو در فضاهای بیرونی رعایت گردد، توجه به دستور العمل تولید کننده در خصوص نحوه نگهداری این چوب است. بطور معمول شرکتها دوره های ۲ یا ۵ ساله ای برای اجرای یک لایه از لاک (رزین) به عنوان لایه محافظ را جهت افزایش دوام ترموود پیشنهاد می دهند. اجرای این لایه علاوه بر تضمین دوام چوب ترمو  به حفظ ظاهر این چوبها نیز کمک فراوانی می کند.

  • ترموود نما

پروفیلهای ترموود برای استفاده در نما تنوع بسیار بالایی از لحاظ طرح، مقطع پروفیل ، ابعاد و اندازه و … دارند اما همه این پروفیلها از یک نظر با هم اشتراک دارند و آن هم کلاس مقاومتی چوب ترمو است. برای استفاده از ترموود در نما باید از چوب ترمو کلاس D استفاده نمود. از نظر نوع چوب نیز استفاده از چوبهای نرم مانند کاج (PINE) پیشنهاد می شود. البته برای استفاده از چوب ترمو در نمای ساختمان، از چوب ترمو  درخت ون (زبان گنجشک) یا “عش” (Thermo Ash) که یک گونه سخت چوب (HardWood) است نیز استفاده می کنند.

مطالعه مقاله بیشتر
چوب ترمو زبان گنجشک - ترموود عش (ash)

برای آشنایی با خواص ترموود زبان گنجشک، مقاله “ترموود زبان گنجشک” را مطالعه نمایید.

نصب ترموود نما

نصب پروفیلهای ترموود نما به روش عمودی و افقی 

پروفیلهای ترموود برای استفاده در نمای ساختمان به دو روش کلی نصب می شوند. نصب افقی و نصب عمودی. در برخی موارد از پروفیلهای موجود می توان به هردو روش استفاده نمود ولی گاها برخی از پروفیلها صرفا به یکی از روشهای ذکر شده قابلیت نصب دارند. نکته دیگری که در مورد اجرای نمای ترموود لازم است به آن توجه کرد این است که تقریبا در همه موارد ترموودهای نما باید روی یک زیر سازی شاسی کشی نصب شوند.البته امکان اینکه پروفیلهای ترموود مستقیما روی دیوار نیز نصب شوند وجود دارد ولی بدلیل کنترل ایرادات و عیوب دیوارها و نیز کنترل انقباض و انبساط مصالح گوناگون، در اکثر مواقع قبل از نصب ترموود نما، نسبت به اجرای زیر سازی آن اقدام می گردد.

ترموود نما

تعدادی از پر استفاده ترین پروفیلهای ترموود مورد استفاده در نما

پروفیلهای ترموود نما تنوع بسیاری دارند و در ایران نیز استفاده از نمای ترموود طرفداران بسیاری داشته و  معماران بسیاری از این متریال به عنوان پوشش نما استفاده می کنند. به عنوان نمونه تعدادی از پروفیلهای مخصوص نما در تصاویر بالا نمایش داده شده است.

 نصب ترموود نما

 نصب ترموود نما روی زیر سازی

نصب ترموود نما

روش نصب یک نمونه از پروفیلهای ترموود نما

ترموود مناسب

محل مصرف چوب ترمو

کاج

Thermo-D Softwood

نمای ساختمان

درخت زبان گنجشک یا ون (عش)

Thermo-D Hardwood

ترموود پیشنهادی برای استفاده به عنوان نمای ساختمان 

برای مطالعه بیشتر در خصوص کاربردهای ترموود می توانید مقالات “کاربردهای ترموود – بخش دوم” در خصوص استفاده از ترموود در کفپوشهای خارج ساختمان، پرگولا،نرده،سایبان و لوور و نیز، مقاله “کاربردهای ترموود – بخش سوم” که در خصوص استفاده از چوب ترموود در فضاهای داخلی ساختمان و همچنین استفاده از این چوب در سونا ها و مراکز اسپا می باشد را مطالعه نمایید.

مطالب زیر را از دست ندهید

کاربردهای ترموود (چوب ترمو) – بخش دوم

کاربردهای ترموود (چوب ترمو) – بخش دوم چوب ترمو یا چوب گرما دیده (ترموود) چوبی است که بواسطه فرآیند حرارتی، از نظر خواص ظاهری و فنی ارتقا یافته و  قابلیت [...]

مشخصات فنی و استانداردهای ترموود – بخش نخست

مشخصات فنی و استانداردهای ترموود ترموود یا چوب گرمادیده یکی از انواع چوبهای فرآوری شده ای است، که استفاده از آن به خاطر ویژگی های مثبت فراوانی که این چوب [...]

مقایسه ترموود و چوب پلاست

مقایسه ترموود و چوب پلاست ( پلاستوود ) به عنوان طراح، معمار و یا کسی که قرار است کفپوش برای تراس ، روف گاردن و هر فضای دیگری انتخاب کنید، [...]

ترموود چیست؟

ترموود یا چوب گرما دیده چیست؟ (Termowood) ترموود یا چوب گرمادیده (چوب ترمو)، چوبی است که جهت افزایش دوام و اصلاح ساختار سلولی تحت شرایط خاص گرمادیده است. پی بردن [...]

بانک مقالات ترموود
جهت ارتقا سطح کیفی مطالب لطفا به مقاله فوق امتیاز دهید. جهت امتیاز دهی بر روی ستاره مورد نظر کلیک کنید.
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (امتیاز میانگین این مطلب4,75 می باشد.)
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

error:
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟