بررسی عوامل خرابی اپوکسی کف

پوششهای اپوکسی تولیداتی زیبا و منحصر به فرد هستند که توانایی ایجاد کفپوشهای رزینی بدون ایجاد درز را در سطوح و فضاهای بزرگ دارند. در کنار ویژگی های مطلوب آنها، بارها دیده شده است که براثر عوامل مختلف پس از اجرا خرابی اپوکسی دیده می شود و با اتمام کار، سطح زشت و دارای ایراد می باشد و زیبایی خود را همانگونه که در کاتالوگها و نمونه سازی ها دیده می شود ندارند. شیدارک در این مقاله به دلایل خرابی اپوکسی کف می پردازد و 7 عامل مهم که سبب اجرای نامناسب است را بیان می کند.

1- آماده سازی ضعیف سطح کار اولین دلیل خرابی اپوکسی

مهمترین عامل خرابی اپوکسی که روی آن تاکید می شود آماده سازی ضعیف سطح و زیرسازی نامناسب برای اعمال لایه اپوکسی روی آن می باشد. همیشه قبل از اجرای کفپوش اپوکسی مطمئن شوید که سطح کار برای اجرا آماده شده است. ضعف و سستی بتن باید کاملا ترمیم و اصلاح شود. به بیان دیگر سطح کار باید تمیز و به نحو مطلوب درآید و این کار شامل موارد 1) تمیز کردن سطح 2) خشک کردن سطح 3) زدودن گرد و غبار و هرگونه آلودگی از سطح و 4) شات بلاست (در صورت نیاز) می باشد.

شیدارک کفپوش اپوکسی
سطح و بستر نامناسب برای اجرای کفپوش اپوکسی

2- وجود رطوبت مهمترین دلیل خرابی اپوکسی

مهمترین ایرادی که رطوبت ایجاد می کند این است که محصولات کفپوش اپوکسی (پایه حلال) به نحو مناسب به سطح زیرین خود نمی چسبد. بنابراین برای اجرای کفپوش اپوکسی باید به موارد زیر توجه کنید:

– سطح شما کاملا باید خشک بوده و هیچ گونه رطوبت و نم روی کار دیده نشود.
– هیچ نشتی از لوله ها و یا چکه شیرآب در اطراف سطح کار شما نباشد.
– هیچ رطوبتی روی سطح بتنی به دلیل تنفس سطح نباید وجود داشته باشد.

شیدارک کفپوش اپوکسی
وجود رطوبت روی سطح که برای اجرای اپوکسی نامناسب است

3- بستر ضعیف رایجترین دلیل خرابی اپوکسی

این اتفاق زمانیکه کفپوش اپوکسی از بستر کار بسیار قویتر باشد رخ می دهد. برای مثال وقتی بستر کار سیمان و یا بتن بی کیفیت باشد، در واقعیت کفپوش اپوکسی دچار خرابی نشده و خرابی کار به دلیل از بین رفتن و خرابی سیمان و بتن زیرین است که باعث خرابی اپوکسی کف هم می شود و اتفاقی که میفتد این است که اپوکسی از لایه سیمانی زیرین جدا نمی شود، بلکه لایه های سیمان از یکدیگر جدا شده و خرابی به وجود می آید.

شیدارک کفپوش اپوکسی
کیفیت پایین سطح بتنی برای اجرای اپوکسی

4- اجرا نکردن پرایمر (و یا انتخاب نامناسب پرایمر)

دقت داشته باشید که همیشه پرایمر مناسب را برای سطح کار خود انتخاب کنید. پرایمر می تواند هم به عنوان لایه ای عمل کرده و با ایجاد یک لایه سطح را درزبند (Seal) کند و هم به صورت نفوذ کننده در خلل و فرجهای بسیار ریز سطح باشد. مهمترین وظیفه پرایمر آن است که باید به صورت یک لایه میانی بین بتن زیرین و لایه اپوکسی رویی بوده و باید چسبندگی بسیار خوبی با بتن و سطح سیمانی زیرین ایجاد کند. در برخی موارد این فرضیه وجود دارد که کفپوش های اپوکسی صنعتی و سنگین چسبندگی خوبی به سطح بستر ایجاد می کنند و نیاز به لایه پرایمر نیست که اشتباه می باشد و همانگونه که بیان شد شما حتما باید از پرایمر مناسب سطح استفاده کنید.

5- سطح و بستر ناسازگار

قبل از اجرای کفپوش اپوکسی جنس سطح بستر را بررسی و کنترل نمائید که آیا سطح بستر با کفپوش اپوکسی به لحاظ 1) چسبندگی و 2) مقاوت کششی همخوان و سازگار است یا نه؟ به عنوان مثال هیچ وقت کفپوش اپوکسی روی سطح چوبی اجرا نکنید، زیرا چوب بسیار منعطف تر از اپوکسی بوده و در نتیجه اپوکسی شما به راحتی ترک می خورد. همانگونه که در مقاله آشنایی با اپوکسی و پلی یورتان مطرح شد،  اپوکسی دارای انعطاف پذیری بسیار پایین بوده و نمی تواند از درزها و ترک های ریز کفپوش چوبی پیروی کرده و ترک می خورد. کف های لاستیکی همانند PVC و کف های منعطف به صورت کلی برای اپوکسی مناسب نیستند. سطوحی مانند بتن که دارای انعطاف پذیری بسیار پایین (مشابه اپوکسی ها) هستند، بستر مناسبی برای این نوع کفپوش می باشند.

مطالعه مقاله بیشتر
مدیریت اجرای اپوکسی ، 7 نکته که مجریان باید به آن توجه کنند.

6- آلودگی سطح

این موضوع یک مشکل رایج بوده و برای کف های اجرا شده قدیمی که از عمر آنها می گذرد رخ می دهد. برای مثال کارخانه های غذا و نوشیدنی ها، مغازه های سرویس و خدمات خودرو، کارگاههای آموزشی و … که در نظر دارند پس از سالها روی سطح قدیمی که آلوده می باشد (مانند روغن، مواد شمیایی، چربی، مواد آلوده و …) کفپوش اپوکسی اجرا کنند با این مساله مواجه هستند. در این حالت بسیار ضروری است که به طور کامل کف خود را تمیز و از مواد آلاینده پاک کنید. در غیر این صورت انتظار چسبندگی مطلوب از کفپوش اپوکسی اجرا شده نداشته باشید!

شیدارک کفپوش اپوکسی
کف فضای صنعتی و نامناسب برای اجرای اپوکسی

7- اختلاط اشتباه دو جزء رزین و هاردنر

در برخی موارد دیده شده است که کفپوش اپوکسی به صورت مطلوب عمل آوری نشده و پس از چند روز از اتمام اجرا، کفپوش اپوکسی همچنان نرم و یا حالت چسبنده دارد. در بیشتر موارد دو جزء رزین و هاردنر اپوکسی در ظروف جداگانه ای قرار دارند و به پای کار حمل می شوند. اولین چیزی که به ذهن می رسد این است که درب دو ظرف را باز کرده و آن دو را به صورت مساوی باهم مخلوط کنیم که این کار اشتباه مطلق است. بسیار مهم است که اختلاط دو جزء براساس دستورالعمل مشخص شده توسط کارخانه تولید کننده (که در بسیاری از موارد روی ظروف حمل درج شده) و با نسبت های تعیین شده باهم مخلوط شوند. همچنین اختلاط باید به صورت مناسب و ترجیحا توسط همزن های برقی انجام شود. همچنین مدت زمان اختلاط توسط میکسر برقی هم مهم است که باید رعایت شود تا اختلاط مناسب صورت پذیرد تا مخلوط شما به صورت کاملا یکنواخت و همگن دیده شود.

خلاصه آنکه به جهت جلوگیری از خرابی اپوکسی براثر مواد اولیه باید به دو عامل زیر باید توجه داشت:

– اختلاط مناسب دو جزء رزین و هاردنر براساس دستورالعمل کارخانه
– اختلاط مناسب دو جزء توسط میکسرهای برقی دستی و با رعایت حداقل زمان لازم

شیدارک از شما علاقه مندان دعوت می کند برای آشنایی بیشتر مقاله های روش اجرای کفپوش اپوکسی ، اپوکسی برای مبتدیان و مراحل اجرای کفپوش اپوکسی با تصاویر را نیز مطالعه نمائید.

خدمات شیدارک - مرجع تخصصی کفپوش

مطالب زیر را از دست ندهید

مقالات اپوکسی

کتاب جامع آشنایی با کفپوش اپوکسی

جهت دریافت کتاب آشنایی با کفپوش اپوکسی فرم زیر را تکمیل نمایید.

جهت ارتقا سطح کیفی مطالب لطفا به مقاله فوق امتیاز دهید. جهت امتیاز دهی بر روی ستاره مورد نظر کلیک کنید.
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (امتیاز میانگین این مطلب1,00 می باشد.)
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

error:
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟