ماسه سنگ – کفپوشی برای حمام !
در مقاله آشنایی با ماسه سنگ، مشخصات، کاربردها و برخی از مزایا و معایب ماسه سنگ تشریح شد. در مقاله حاضر به استفاده از ماسه سنگ کف حمام و نقاط قوت و ضعف این سنگ زیبا در حمام پرداخته می شود. ذکر این نکته ضروری است که در این مقاله، همانند بسیاری از حمام های امروزی که مجهز به وان حمام و وان زیردویشی هستند، منظور از کف حمام، فضای زیر دوش که در تماس مستقیم با آب است نمی باشد و کف فضای مجاور دوش آب را شامل می شود.
کفپوش ماسه سنگ یک انتخاب از مصالح طبیعی و زیبا است که در فضاهای مختلف داخلی به کار می رود. متاسفانه، خلل و فرج ذاتی این سنگ نگهداری از آن را در حمام ها به دلیل وجود رطوبت و نم بالا، مشکل می سازد. با این حال، با نگهداری منظم و دقیق امکان استفاده از این سنگ در چنین فضایی وجود دارد. البته در اغلب موارد تلاشی که برای استفاده از این سنگ در حمام می شود پررنگ تر از مزایایی است که ماسه سنگ بهمراه دارد.
مشکلات کفپوش ماسه سنگ با آب در حمام
نرخ جذب آب کفپوش ماسه سنگ در محدوده 6%-1% است. ماسه سنگ در مقایسه با دیگر سنگهای طبیعی تقریبا از جذب آب بالایی برخوردار است. با این حال، برخی از انواع ماسه سنگها نسبت به مدل های مشابه مقاومت بهتری در برابر نفوذ آب از خود نشان می دهند.
لک پذیری: اولین نکته ای که در مورد کفپوش ماسه سنگ باید نگران آن باشید جذب آب آن است که این ضعف را در آن ایجاد می کند که هر مایعاتی قابلیت ایجاد لک روی آن را دارند. مایعات رنگی به درون ماسه سنگ نفوذ می کند و از داخل سبب تغییر رنگ آن می شود که این آسیب بزرگی برای سنگ بوده و تنها با تعویض ماسه سنگ برطرف می شود.
از سوی دیگر ماسه سنگها از مواد قلیایی (آلکالین) تشکیل شده اند و از آنجا که که مواد اسیدی که در بسیاری از شوینده ها و تمیز کننده ها وجود دارند، در تماس با سطح محافظت نشده ماسه سنگ قرار گرفته و با آن واکنش شیمیایی می دهند که خود سبب ایجاد لک دائمی روی سنگ می شود.
تاب برداشتن: جذب آب ماسه سنگ همچنین باعث تاب برداشتن و خم شدن آن می شود. در حمام، گرما و حرارت بالای آب با رطوبت هوا مخلوط شده و به عمق و ساختار ماسه سنگ وارد می شود. در برخی موارد، این پدیده سبب تاب برداشتن ماسه سنگ شده که باعث ایجاد ترک و شکستگی های ناهموار در کف حمام می شود. متاسفانه رطوبت از همه وجه تایل ماسه سنگ به آن حمله می کند و در این مورد سیلر کردن سطح رویه آن همیشه کارآمد نیست.
قارچ و باکتری: حتی آب تمیز که لزوما باعث ایجاد لک در ماسه سنگ کف حمام نمی شود، می تواند مشکلی دیگر در آن ایجاد کند به گونه ای که در ساختار آن نفوذ می کند و فضا را برای رشد قارچ و باکتری ایجاد می کند. این یک مشکل پنهان است که نه تنها باعث ایجاد لک در سنگ می شود، حتی خطر ریسک سلامتی را در هوا و فضای حمام به وجود می آورد.
اجرای سیلر (درزبند کردن) کفپوش ماسه سنگ حمام
اگر شما تصمیم دارید از کفپوش ماسه سنگ در فضای حمام استفاده کنید و از زیبایی آن بهره مند شوید، ضروری است که به صورت دوره ای و منظم آنرا درزبند کنید. در اغلب موارد اجرای سالانه لایه سیلر روی ماسه سنگ کافی است، اما در کف حمام، ممکن است نیاز باشد که هر 3 تا 6 ماه اینکار را انجام دهید. برای این کار باید از دو نوع سیلر استفاده شود: 1)سیلر نفوذکننده استفاده شود که در خلل و فرج ماسه سنگ نفوذ کرده و منافذ را ببندد و 2)لایه سیلر شیمیایی که یک لایه محافظ روی سطح ماسه سنگ ایجاد می کند.
پیشنهاد می شود از یک روکش نهایی بی رنگ روی سیلر جهت محافظت بیشتر ماسه سنگ استفاده شود.
تمیز کردن کفپوش ماسه سنگ حمام
باتوجه به آنچه در بالا بیان شد، یکی از موارد مهم کفپوش ماسه سنگ حمام چگونگی نگهداری و استفاده منظم از تمیزکننده ها روی سطح است. سطح سنگ با آب خروجی از شلنگ آب تمیز می شود. در صورت لزوم از اسفنج و آب گرم برای تمیز کردن لکه های کف حمام می توان استفاده کرد. هیچ وقت نباید کف حمام که ماسه سنگ کار شده را از آب پرکنید و یا با تمیزکننده های اسیدی آنرا تمیز کنید.
کفپوش ماسه سنگ دارای ناهمواری و شکاف (Cleft) برای حمام
بافت و سطح رویه ماسه سنگ می تواند بسیار متغیر باشد، از حالت طبیعی و شکافدار که یک سطح ناهموار و قدیمی را جلوه می دهد تا سطح صاف و صیقلی پولیش شده. از شما دعوت می شود مقاله انواع رویه ها و پرداخت های سنگ طبیعی را مطالعه نمائید.
برای کف حمام استفاده از ماسه سنگ طبیعی شکافدار ترجیح داده می شود، چرا که امنیت بالاتری را (برای هنگامیکه کف حمام خیس است) بهمراه دارد. از سوی دیگر باید توجه داشته باشید که این شکاف ها و ناهمواریهای طبیعی ماسه سنگ نباید از حدی بیشتر باشد که باعث ناراحتی برای کف پای لخت استفاده کنندگان از حمام شود.
باتوجه به آنچه در بالا بیان شد، ماسه سنگ کفپوش مناسبی برای حمام های با کاربردهای زیر می تواند باشد:
– کف حمام اضافی (دوم) که همیشه مورد استفاده قرار نمی گیرد.
– کف حمام مهمان برای خانه هایی که دارای اتاق مهمان هستند.
– کف حمام های با دوکاربری که در آن هم توالت (فرنگی) و هم دوش آب وجود دارد – Half bath
– کف حمام های دارای اتاق تعویض لباس و آرایش – Powder room
برای آشنایی بیشتر از شما دعوت می شود مقاله 5 انتخاب خوب برای کف حمام و سرویس بهداشتی را مطالعه نمائید.
کتاب جامع آشنایی با سنگهای ساختمانی
جهت دریافت کتاب آشنایی با سنگ های ساختمانی فرم زیر را تکمیل نمایید.
(امتیاز میانگین این مطلب4,00 می باشد.)
با ما همراه باشید.
جهت اطلاع از آخرین اخبار، مقالات، فیلم های آموزشی، محصولات و برندهای صنعت کفپوش در خبرنامه شیدارک عضو شوید.