لایه های کفپوش وینیل
کفپوش وینیل کفپوشی منعطف است که ساختاری لایه لایه دارد. لایه های کفپوش وینیل در فرآیند ساخت کفپوش وینیل روی یکدیگر قرار گرفته، فشرده شده، کاملا به یکدیگر متصل و در نهایت محصولی واحد را تشکیل می دهند.
لایه های کفپوش وینیل ،لایه های مختلف و متفاوتی هستند، که وجود یا عدم وجود هر یک از این لایه ها در عملکرد و کارایی کفپوش وینیل، تاثیر مستقیم دارد.
برای آشنایی بیشتر با کفپوشهای وینیلی می توانید مقاله “کفپوش وینیل چیست؟” را مطالعه کنید.
لایه های کفپوش وینیل را می توان در 3 گروه کلی تقسیم بندی کرد.
- گروه اول این لایه ها صرفا کارکرد زیبایی دارند. مانند لایه طرحدار پرینت شده یا لایه ای که بافت را ایجاد می کند.
- گروه دوم این لایه ها، نقش محافظتی داشته و از سایر لایه ها محافظت می کنند، مانند لایه مقاوم به uv یا لایه مقاوم به رطوبت.
- سومین دسته از این لایه ها، لایه های عملکردی هستند مانند لایه فایبر گلاس یا لایه ای که پایداری کفپوش را تامین می کند.
انواع لایه ها در کفپوش وینیل
بصورت معمول لایه های کفپوش وینیل، عبارت از 4 یا 6 لایه عملکردی و بسیار مهم هستند. این لایه ها در تمام کفپوشهای ونیلی وجود دارند ولی برخی تولید کنندگان با توجه به مشخصات فنی محصولات خود کفپوشهایی با تعداد لایه های بیشتر را نیز تولید می کنند.
- Top Coat: این لایه یکی از لایه هایی است که در برخی از کفپوشهای وینیلی وجود دارد و در صورت وجود، بالاترین لایه در کفپوشهای وینیلی است. این لایه به عنوان یک لایه حفاظتی، وظیفه حفاظت از سایر لایه ها در برابر اشعه UV را برعهده دارد.این لایه گاهی جهت ایجاد براقیت در کفپوش وینیلی نیز به کار می رود.
- Wear Layer: لایه (Wear Layer) از لایه های عمومی کفپوشهای وینیلی است و در تمام کفپوشهای وینیلی وجود دارد.این لایه که معمولا از پلی یورتان (pu) تولید می شود، از مهمترین لایه های یک کفپوش وینیلی محسوب می شود. وظیفه اصلی این لایه حفاظت از لایه طرحدار پرینت شده در برابر سایش و خط و خش است.این لایه، لایه طرحدار را در برابر هرگونه آسب محافظت می کند. هرچه ضخامت این لایه بیشتر باشد، قطعا عملکرد بهتری نیز ارائه خواهد کرد. در صورت استفاده از کفپوش های وینیلی در فضاهای که ترافیک بالایی دارند،ضخامت لایه (Wear Layer) باید بالا باشد.
- Pattern Layer: لایه طرحدار نیز مانند (Wear Layer) از جمله لایه هایی است که در تمام کفپوشهای وینیلی وجود دارد. این لایه حاصل چاپ یک تصویر با کیفیت بسیار بالاست که شکل ظاهری کفپوش وینیل را تشکیل می دهد. این تصویر می تواند تصویری تک رنگ یا تصویر چوب، سرامیک و … باشد. با توجه به کیفیت بالای چاپ، تصویر چاپ شده تمامی ریزه کاری ها و جزئیات را در بر می گیرد و بسیار به واقعیت شبیه است.
- Stability Layer: این لایه وظیفه ایجاد ثبات و پایداری را در کفپوشهای وینیلی به عهده دارد. جنس این لایه عموما از جنس PVC می باشد که در اکثر اوقات توسط یک لایه از مش فایبر گلاس تقویت شده است. این لایه با توجه به نوع کفپوش و کاربرد آن ضخامتهای گوناگونی دارد.
- Backing Layer: این لایه وظیفه محافظت از لایه های بالا در برابر رطوبت صعودی از کف را بر عهده دارد. همه کفپوشهای وینیلی این لایه را ندارند و گاهی این لایه باید بصورت مجزا اجرا گردد. بدین معنی که کفپوش وینیل بدون این لایه تولید می شود و مصرف کننده باید ابتدا لایه محافظ را روی کف اجرا کرده و سپس کفپوش وینیل را اجرا می کنند.
در پایان باید یادآور شویم که، با توجه به اینکه شرکتهای مختلف محصولات خود را با مشخصات فنی گوناگون و نامهای متفاوت تولید می کنند، نامگذاری لایه های کفپوش وینیل نیز متفاوت بوده و تعداد لایه ها نیز با توجه به مشخصات فنی محصولات می تواند متفاوت باشد. اما عملکرد لایه های اصلی که در مطلب بالا ذکر شد، در تمام کفپوش های وینیلی مشابه می باشد.
در پایان به عنوان نمونه، محصولاتی از تولید کنندگان مختلف با لایه بندی های متفاوت جهت نمونه ارائه شده اند.
کتاب جامع آشنایی با کفپوش وینیلی
جهت دریافت کتاب آشنایی با کفپوش وینیل فرم زیر را تکمیل نمایید.
(امتیاز میانگین این مطلب4,85 می باشد.)
با ما همراه باشید.
جهت اطلاع از آخرین اخبار، مقالات، فیلم های آموزشی، محصولات و برندهای صنعت کفپوش در خبرنامه شیدارک عضو شوید.