روش اجرای ساب پارکت و کفهای چوبی

صافی و یکدستی پارکتهای تمام چوب و سایر کفپوش های چوبی یکی از مهمترین ملاکهای زیبایی برای این کفپوشهاست. گرچه اکثر پارکتها و کفپوشهای چوبی هنگام تولید در کارخانه ساب زده شده و کاملا پرداخت می شوند ولی گاهی برای افزایش زیبایی و یا به دلیل  مشکلات ناشی از اجرای نامناسب که می تواند دلایل زیادی داشته باشد، ساب و پرداخت مجدد، پس از نصب پارکت کاملا ضروری می باشد. از طرفی با گذشت زمان و استفاده از پارکت، لایه برداری از سطح پارکت (ساب پارکت یا پرداخت پارکت) کاملا ضروری بوده و برای بازگشت رنگ و روی اصلی پارکت و نیز زیبایی ظاهری آن امری لازم و بدیهی می نماید.

برای مطالعه بیشتر در مورد پارکتها می توانید مقاله “آشنایی با پارکت” ، “پارکت تمام چوب” و “پارکت چوب مهندسی” را مطالعه نمایید.

ساب پارکت

تغییر ظاهر پارکتهای چوبی پس از ساب و پرداخت مجدد پس از چند سال استفاده

در صورت عدم اجرای ساب پارکت و یا اصطلاحا (sanding) ایرادات مربوط به بالا و پایین بودن سطح پارکتها و کفپوشهای چوبی بیشتر به چشم می آیند و خود را نشان می دهند. قبل از شروع  به ارائه روش ساب زدن پارکتها، لازم است این نکته را یادآور شویم که نوع چوب و میزان سختی سطحی چوب، در تعیین نوع و درجه ساب پارکت بسیار تاثیر گذار است. برای ساب زدن و پرداخت سطح پارکتها و سایر کفپوشهای چوبی از دستگاههای مخصوص ساب و پرداخت پارکت که برای همین منظور طراحی و تولید شده اند استفاده می شود.

ساب پارکت انواع دستگاههای ساب و پرداخت کفپوشهای چوبی

این دستگاهها انواع مختلفی دارند که هرکدام برای استفاده خاصی تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرند. نکته مشترک تمام این دستگاهها این است که سمباده های مورد استفاده در انها قابل تغییر بوده و با توجه به نوع پرداخت سطح تعویض می شوند. برای همه انواع ساب، سمباده ها از زبر شروع شده و با سمباده های نرم و در نهایت پولیش خاتمه می یابد. (هر چه شماره سمباده بالاتر باشد بافت ریز تری دارد و نرم تر است)

ساب پارکت

انواع سمباده ها و ابزار آلات پولیش کفپوشهای چوبی

مرحله اول : ساب پارکت با سمباده درشت

 

ساب پارکت

  • ساب زدن را با سمباده های شماره p40 شروع کنید. با توجه به طرح و نوع پارکتها ساب را به صورت مورب یا مستقیم انجام دهید.

  • گوشه ها و لبه ها را با دستگاه مخصوص گوشه ها ساب بزنید. برای این کار نیز از همان سمباده شماره p40  استفاده کنید

مرحله دوم : ساب متوسط

  • در این مرحله با توجه به اینکه بخشی از پستی بلندی های سطح پارکت و کفپوش چوبی، اصلاح شده است، ساب را با شماره های کوچکتر و اصطلاحا نرم تر انجام دهید. سمباده پیشنهادی در این مرحلهp60 یا p80 می باشد. پس از انجام این مرحله تمام براده های و گرد و غبار چوب ها را از روی کف جمع کنید و سطح را کاملا تمیز نمایید.

  • در این مرحله با توجه به اینکه سطح پارکت یا کفپوش چوبی تقریبا یکدست شده و ناترازی ها تقریبا بر طرف شده اند، لازم است که برخی از تو رفتگی های سطح پارکت را توسط بتونه های مخصوص پر کنیم. نکته مهم این است که بتونه مورد استفاده حتما باید مورد تائید شرکت تولید کننده پارکت باشد و یا توسط همان شرکت تولید و یا توصیه شده باشد تا کاملا با پارکتها از نظر فنی همساز باشد.
مطالعه مقاله بیشتر
پارکت چوب بلوط

ساب پارکت

ساب پارکت

برای اجرای این مرحله باید مقداری از بتونه را روی سطح پارکت ریخته و سپس توسط کاردک مخصوص بصورت یکنواخت بتونه را پخش نمایید. این کار را برای تمام سطح کفپوش انجام دهید تا بتونه در تمام سطح پخش شده و تمام منافذ موجود در سطح را پر نماید.

مرحله سوم ساب پارکت :  ساب نهایی

  • پس از خشک شدن بتونه های اجرا شده روی سطح، توسط یک سمباده شماره p80، اضافه های بتونه که روی سطح، خشک شده اند را از روی سطح کفپوش حذف کنید. انجام این مرحله قبل از شروع ساب نهایی کفپوش بسیار مهم است.
  • ساب کفپوش را با سمباده p100 ادامه دهید. تمام سطح را با همین شماره کاملا ساب زده و یکنواختی سطح را مدام بررسی کنید. اگر احساس کردید که در گوشه ها و کنج ها کفپوش به خوبی ساب نخورده است از سمباده تازه و استفاده نشده با همان شماره قبلی برای اینکار استفاده نمایید و کار را تا یکنواختی کامل سطح ادامه دهید. سعی کنید رد و اثر دستگاه را نیز تا حد ممکن از بین ببرید.
  • ساب نهایی را با سمباده شماره p120 انجام دهید و سعی کنید تمام سطح کفپوش را با این سمباده کاملا ساب بزنید. دستگاه را تا جایی که امکان دارد به دیوارها نزدیک کنید و دقت کنید که این مرحله از ساب را باید در جهت الیاف چوب انجام دهید.

مرحله چهارم ساب پارکت : پولیش و برق انداختن سطح

  • پس از اتمام ساب زنی پولیش نهایی کف را شروع نمایید. در این مرحله سطح توسط فرچه هایی نرم پولیش داده می شود. نکته مهم در این مرحله جهت حرکت دستگاه است که باید در مسیر هایی عمود بر یکدیگر و بصورت رفت و برگشتی انجام گیرد.

ساب پارکت

پس از اتمام مراحل فوق، ساب پارکت یا کفپوش چوبی به اتمام رسیده است و اکنون سطح کفپوش آماده اجرای پولیش ، رنگ یا جلای نهایی است. نوع رنگ و یا میزان براقیت کفپوش چوبی و پارکت می تواند متفاوت باشد.

ساب پارکت

مطالب زیر را از دست ندهید

مقایسه روغن پارکت و لاک پارکت ،کدام بهتر است؟

مقایسه روغن پارکت و لاک پارکت ،کدام بهتر است؟ پارکت های چوبی از زیباترین و در عین حال لوکس ترین کفپوشها هستند. حفظ زیبایی پارکت و یا حتی افزایش زیبایی [...]

۷ مرحله اجرای روغن جلای پارکت

۷ مرحله اجرای روغن جلای پارکت از مهمترین نکات برای افزایش دوام و زیبایی پارکتهای چوبی (و سایر کفپوشهای چوبی) استفاده از روغنهای جلا و سایر محصولاتی است که عملکرد [...]

پارکت چوب مهندسی

پارکت چوب مهندسی (Engineered Wood Flooring) پارکت چوب مهندسی (Engineered Wood Flooring) که از چند لایه چوب (حداقل ۳ لایه) روی هم قرار گرفته تولید می شود، از نظر ظاهری [...]

پارکت تمام چوب (Solid Wood Floor)

پارکت تمام چوب – Solid Wood Floor پارکت تمام چوب (Solid Wood) نوعی پارکت (کفپوش) است که بصورت یکپارچه و از یک قطعه چوب ساخته شده است. به این معنی که [...]

مقالات پارکت چوبی
جهت ارتقا سطح کیفی مطالب لطفا به مقاله فوق امتیاز دهید. جهت امتیاز دهی بر روی ستاره مورد نظر کلیک کنید.
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (امتیاز میانگین این مطلب4,50 می باشد.)
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

error:
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟