انواع مختلف کفپوش لمینت بخش نخست

هنگام خرید کفپوش لمینت، با گزینه های مختلف و متنوعی از این نوع کفپوش در فروشگاهها و نمایشگاههای کفپوش روبرو خواهید شد. برای تقسیم بندی و آشنایی با انواع مختلف کفپوش لمینت، روشها و دسته بندی های مختلفی مانند تقسیم بندی بر اساس ضخامت، نوع چوب هسته اصلی، AC ratings و … وجود دارد. مهمترین پارامترها و شاخص هایی که بر اساس آنها می توان انواع کفپوش لمینت را تقسیم بندی نمود عبارتند از:

مهمترین پارامترها در تقسیم بندی انواع کفپوش لمینت

  • انواع کفپوش لمینت بر اساس جنس هسته اصلی
  • انواع کفپوش لمینت بر اساس ضخامت
  • انواع کفپوش لمینت بر اساس کد ( AC Rating )
  • انواع کفپوش لمینت بر اساس بافت و سطح رویه
  • انواع کفپوش لمینت بر اساس ابعاد
  • انواع کفپوش لمینت بر اساس نوع لبه
  • انواع کفپوش لمینت بر اساس سیستم اتصال

“شیدارک” در این مقاله، 3 مورد اول، از این پارامترها را بررسی کرده و در مقاله ” انواع مختلف کفپوش لمینت بخش دوم سایر پارامترها را مورد بررسی قرار خواهد داد.

برای آشنایی بیشتر با کفپوش لمینت یا پارکت لمینت، می توانید مقالات “کفپوش لمینت یا پارکت لمینت چیست؟” و “نصب کفپوش لمینت در 6 گام” را مطالعه نمایید.

انواع کفپوش لمینت

انواع کفپوش لمینت بر اساس هسته اصلی (مغزی لمینت)

شاید مهمترین نکته ای که در هنگام خرید کفپوش لمینت باید به آن توجه نمود، جنس و کیفیت هسته اصلی کفپوش لمینت است. همانطور که در مقالاتی مانند “آشنایی با ساختار و لایه بندی کفپوش لمینت” و ” مقایسه پارکت و لمینت “ نیز شرح داده شده است،کفپوش لمینت کفپوش چند لایه است. این لایه های را می توان بصورت زیر تقسیم بندی نمود:

  • لایه پوشش نهایی
  • لایه طرح دار
  • هسته اصلی
  • لایه زیرین

هسته اصلی کفپوش لمینت (یا مغزی لمینت) ساختاری چوبی است که از خمیر چوب (الیاف چوب) که تحت فشار بالا قرار گرفته، ساخته شده است. این لایه وظیفه اصلی تحمل بار و مقاومت در برابر فشارهای ناشی از پاشنه کفش، عبور و مرور،وزن وسایل و مبلمان و … را به عهده دارد.این لایه بصورت معمول از جنس MDF، HPL، HDF و DPL تولید می شود. البته در بازار ایران شما بیشتر با لمینتهایی با هسته HDF و MDF برخورد خواهید کرد. در ادامه ویژگی های هر کدام از این موارد یاد شده را بصورت خلاصه بیان خواهیم نمود.

مقایسه mdf و hpl

انواع مختلف ورق های چوبی – که به عنوان مغزی لمینت مورد استفاده قرار می گیرند – بر اساس میزان تراکم الیاف چوب و نیز میزان فشاری که برای تولید آنها بکار برده شده است تقسیم بندی می شوند. بدیهی است که هرچه تراکم و نیز میزان فشار هنگام تولید بیشتر باشد، این ورقها قوی تر بوده و کارایی و دوام بالاتری را ارائه خواهند داد.

نوع مغزی نام کامل میزان دانسیته و تراکم فضای قابل استفاده
MDF Medium Density Fiberboard 600-800 kg/m³ مناطق بسیار کم تردد
DPL Direct Pressure Laminate مناطق کم تردد مانند دفاتر کوچک و خانه ها
HDF High Density Fiberboard  حداقل800 kg/m³ مناطق پر تردد
HPL High Pressure Laminate  حداقل1350 kg/m³ مناطق بسیار پر تردد

انواع کفپوش لمینت

انواع کفپوش لمینت بر اساس ضخامت

یکی دیگر از پارامترهای تعیین کننده در تقسیم بندی انواع کفپوش لمینت، ضخامت این نوع کفپوش است. کفپوش های لمینت، بصورت کلی در 4 ضخامت مختلف تولید می شوند. گرچه امکان دارد برخی تولید کنندگان اقدام به تولید سفارشی و یا خاص این نوع از کفپوش ها در ضخامتهای دیگری نیز کرده باشند اما بصورت معمول کفپوش لمینت در ضخامتهای 7 میلیمتر، 8 میلیمتر، 10 میلیمتر و 12 میلیمتر تولید می شوند. البته در بازار ایران کفپوش لمینت بیشتر در ضخامتهای 8 میلیمتر و 12 میلیمتر قابل دسترسی بوده و بصورت بسیار محدود نیز ضخامت 10 میلیمتر را در برخی فروشگاهها میتوان پیدا کرد، اما کفپوش لمینت با ضخامت 7 میلیمتر را نمی توان در بازار ایران پیدا نمود.

این موضوع که برای هر فضایی، کفپوش لمینت با چه ضخامتی قابل استفاده می باشد به چند عامل مختلف بستگی دارد.

  • بررسی تراز ارتفاعی موجود. باید ابتدا محاسبه کنید که آیا در انتخاب ضخامت کفپوش لمینت با محدودیت خاصی روبرو هستید یا خیر. به عنوان مثال آیا فضای کافی زیر درها وجود دارد یا خیر؟ و یا اینکه سطح نهایی تمام شده کف نسبت به فضاهای اطراف در چه وضعیتی قرار خواهد گرفت.
  • بررسی کاربری و نحوه استفاده از فضا. ضخامت بالاتر کفپوش به معنی توان تحمل رفت و آمد بیشتر است.
  • زیر سازی و بستری که قرار است کفپوش لمینت روی آن نصب شود چیست؟ (هر چه بستر کار و زیر سازی محکم تر باشد به کفپوش لمینت با ضخامتهای پایین تری نیاز است)
مطالعه مقاله بیشتر
کفپوش حمام - 5 انتخاب خوب برای کف حمام و سرویس

انواع کفپوش لمینت

استفاده از کفپوشهای لمینت در ضخامتهای بالاتر،به معنی افزایش ضخامت هسته اصلی کفپوش لمینت می باشد. هر چه ضخامت هسته مرکزی کفپوش لمینت بیشتر باشد (در صورت یکسان بودن جنس هسته ها) پارکت لمینت دوام بالاتری داشته و برای ترافیک های عبوری بالاتر و رفت و آمد بیشتر، مناسب تر است.

با توجه به نکات گفته شده در بالا، برای استفاده در فضاهایی مانند مراکز اداری، فروشگاههای پر رفت و آمد و سایر فضاهایی که ترافیک عبوری بالایی دارند، بهتر است از کفپوش لمینت با ضخامت های بالا (12 میلیمتر) استفاده گردد و برای استفاده در خانه ها و سایر فضاهایی که ترافیک عبوری و رفت و آمد کمتری دارند، استفاده از کفپوش لمینت با ضخامت 8 میلیمتر، پیشنهاد می گردد.

انواع کفپوش لمینت بر اساس مقاومت نسبت به خشپذیری ( AC Rating )

درجه بندی پارکت لمینت و کفپوش وینیلی

یکی از مهمترین تقسیم بندی ها و دسته بندی های انواع کفپوش لمینت، تقسیم بندی این کفپوشها بر اساس میزان مقاومت نسبت به خشپذیری یا ( AC Rating ) می باشد.در این نوع از کد گذاری و تقسیم بندی، انواع کفپوش لمینت، بر اساس میزان ترافیک عبوری و رفت و آمد قابل تحمل، و همچنین فضای مورد استفاده، در 6 گروه مختلف تقسیم می شود. این کد روی جعبه لمینت ها درج شده و می تواند به عنوان راهنمای مصرف کنندگان در هنگام خرید کفپوش لمینت مورد استفاده قرار گیرد.

اداری و تجاری (COMMERICAL)

مصرف خانگی (DOMESTIC)

زیاد

معمولی محدود زیاد معمولی محدود

میزان ترافیک عبوری

33 32 31 23 22 21

کلاس (رده)

برای آشنایی بیشتر با تقسیم بندی انواع کفپوش های لمینت بر اساس کد ( AC Rating ) می توانید مقاله “درجه بندی پارکت لمینت” را مطالعه نمایید.

خدمات شیدارک - مرجع تخصصی کفپوش

مطالب زیر را از دست ندهید

مقالات کفپوش لمینت

کتاب جامع آشنایی با کفپوش لمینت

جهت دریافت کتاب جامع آشنایی با کفپوش لمینت فرم زیر را تکمیل نمایید.

جهت ارتقا سطح کیفی مطالب لطفا به مقاله فوق امتیاز دهید. جهت امتیاز دهی بر روی ستاره مورد نظر کلیک کنید.
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (امتیاز میانگین این مطلب5,00 می باشد.)
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

error:
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟