موکت اتاق خواب
یکی از مهمترین پارامترها و الزامات در انتخاب مبلمان هر اتاق خواب، ایجاد فضایی است که احساس راحتی و آرامش را فراهم نماید. در این بین انتخاب موکت اتاق خواب،شاید نکته کم اهمیت تری به نسبت سایر مبلمان اتاق به نظر برسد، اما تاثیری بسیار زیاد بر فضای اتاق خواهد داشت. یک موکت مناسب می تواند براحتی اتاق خواب را به فضایی دنج و آرام و یا فضایی پر انرژی و … تبدیل نماید. برای انتخاب موکت مناسب اتاق خواب ، چند نکته مهم را باید هنگام خرید مورد توجه قرار داد که در این مقاله “شیدارک” آنها را با شما در میان خواهد گذاشت.
قبل از مطالعه این مطلب می توانید مقالات “موکت اتاق خواب کودک” و “راهنمای انتخاب موکت” را جهت آشنایی بیشتر مطالعه نمایید.
چقدر می خواهید هزینه کنید؟
این سوال شاید مهمترین سوال قبل از انتخاب هر محصولی از جمله موکت مناسب برای اتاق خواب است. شاید فکر کنید که اولین نکته ای که هنگام انتخاب موکت اتاق خواب باید به آن فکر کنید،رنگ و نوع بافت موکت است، اما در واقع اولین نکته این است که تعیین کنید چقدر می خواهید برای موکت اتاق خوابتان هزینه کنید. قیمت تمام شده برای یک موکت در هنگام خرید و نصب آن به متراژ اتاق و فرم اتاق شما بستگی دارد. پس اول باید مساحت اتاق خواب و یا بخشی از فضای اتاق ،که می خواهید با موکت پوشش دهید را با تمام جزئیات آن محاسبه کنید.
توجه داشته باشید که هرچه میزان پرت موکت بیشتر باشد، شما ناچارید هزینه بیشتری را تقبل کنید. به عنوان مثال اگر مساحت اتاق خواب شما 12 متر مربع باشد و دیوارها کاملا بر هم عمود باشند (مانند مربع یا مستطیل) شما هزینه کمتری را به نسبت اتاقی با همین مساحت که یکی از دیوارهای ان اریب یا همراه با قوس اجرا شده است، خواهید داشت(به دلیل موکتهای پرتی و اضافه آمده). در بازار ایران حداقل قیمت برای هر متر مربع موکت نسبتا خوب، چیزی در حدود 40 هزار تومان می باشد ولی برای موکتهایی با کیفیت عالی این هزینه در هر متر مربع می تواند بین 200 تا 400 هزار تومان و حتی بیشتر نیز باشد.
** اولین کار تعیین میزان هزینه ای است که می خواهید برای موکت اتاق خوابتان پرداخت کنید. با اینکار علاوه بر اینکه گزینه ها را محدود می کنید ،در وقت نیز صرفه جویی کرده و انتخاب راحت تری خواهید داشت**
بهترین الیاف برای موکت اتاق خواب چیست؟
برای ساخت و تولید موکتها به صورت کلی از دو نوع الیاف استفاده می شود. الیاف طبیعی و الیاف مصنوعی- این الیافها سابقا و در مقاله “آشنایی با انواع الیاف موکت” توسط کارشناسان شیدارک مورد بررسی قرار گرفته اند- الیاف پشم به عنوان یک الیاف طبیعی همیشه از بهترین گزینه ها برای استفاده در موکتها می باشد. استفاده از موکتهای تولید شده از پشم طبیعی به عنوان موکت اتاق خواب، سبب می شود که علاوه بر ایجاد حس نرمی در زیر پاها، اتاق خواب ظاهری بسیار شیک و مجلل داشته باشد. اما موکتهای پشمی را نمی توان بدون توجه به قیمت بالای آنها مورد بررسی قرار داد. موکت پشمی در میان موکتها گران ترین نوع موکت می باشد.
برای مطالعه بیشتر در مورد ویژگی های موکت پشمی می توانید مقاله “آشنایی با موکتهای پشمی” را مطالعه نمایید.
موکتهای تولید شده از الیاف مصنوعی امروزه، بیشترین حجم تولید و مصرف موکت را به خود اختصاص داده و استفاده از آنها به عنوان موکت اتاق خواب،بسیار طرفدار دارد. این موکتها، از موکتهای پشمی نیز بسیار ارزانتر بوده و برای پوشش کف اتاق های بزرگ بسیار مقرون بصرفه تر هستند.از میان انواع الیافهای مصنوعی، موکتهای نایلونی و موکتهای تولید شده از الیاف پلی استر بیشترین کاربرد به عنوان موکت اتاق خواب را نسبت به سایر الیافهای مصنوعی دارند.
موکتهای نایلونی موکتهایی بسیار نرم و بادوام هستند و از میان همه موکتهای ساخته شده با الیاف مصنوعی، موکتهای نایلونی نرم ترین احساس را در هنگام راه رفتن، زیر پاها ایجاد می کنند. موکتهای پلی استر نیز انتخابی بسیار خوب به عنوان موکت اتاق خواب هستند. این موکتها از موکتهای نایلونی ارزانتر بوده، درخشندگی رنگ بسیار خوبی دارند و غیر حساسیت زا هستند و به همین موکتهای پلی استر برای استفاده در اتاق خواب هایی که مورد استفاده افراد دارای آلرژی و آسم قرار می گیرد،گزینه ای بسیار مناسب هستند. موکتهای پلی استر موکتهایی بسیار نرم هستند قابلیت بازیافت داشته و بصورت کلی از بهترین انتخابها برای استفاده در اتاق خواب بشمار می آیند.
برای مطالعه بیشتر در مورد موکتهای نایلونی و موکتهای پلی استر می توانید مقالات “موکتهای نایلونی” و “موکت پلی استر،موکت مناسب اتاق خواب” را مطالعه نمایید.
موکت اتاق خواب باید چه نوع بافتی داشته باشد؟
موکت اتاق خواب،باید تا حد امکان در زیر پا نرم و راحت باشد به همین دلیل انتخاب نوع بافت موکت برای انتخاب موکت اتاق خواب بسیار مهم است. بافت مناسب، علاوه بر اینکه در میزان نرمی و راحتی موکت تاثیر دارد، می تواند ظاهری زیبا تر و جذاب تر را برای موکت ایجاد نماید. برای اتاق خواب، بهتر است از موکتهایی با بافت CUT PILE استفاده کنید. انواع موکتهای پرز بلند نیز برای استفاده در اتاق خوای گزینه هایی عالی بشمار می روند. گرچه فرم قرار گیری الیاف موکت در همه این موکتها مانند هم است (الیاف از یک سو در لایه پشتیبان قرار دارد و از سوی دیگر رها شده) ولی هر کدام از این موکتها و بافتها جلوه ای متفاوت به اتاق خواب شما می بخشند. بعضی از آنها بسیار اسپرت و پر انرزی هستند و بعضی دیگر فضایی آرام تر و دنج تر را ایجاد می کنند.
برای مطالعه بیشتر می توانید مقالات “موکت پرز بلند چیست؟” و “آشنایی با انواع موکتها” را مطالعه نمایید.
کدام رنگ برای موکت اتاق خواب بهتر است؟
پس از همه این مطالب و پیدا کردن الیاف مناسب و بافت مناسب موکت، نوبت به انتخاب رنگ می رسد.واقعا چه رنگی برای موکت اتاق خواب، مناسب تر است؟ واقعیت این است که این امری بسیار به سلیقه و شخصیت شما و نیز انتظاری که از فضا دارید مربوط می شود. در اینجا ما چند پیشنهاد را با توجه به شرایط کلی مطرح کرده ایم و امیداریم که برای شما نیز مفید باشند.
پیشنهاد بسیاری از طراحان و متخصصان دکوراسیون داخلی این است که از رنگهای خنثی یا رنگهایی مانند قهوه ای کم رنگ، رنگ خاکستری و یا قهوه ای مایل به زرد (برنزه) برای موکت اتاق خواب استفاده کنید.دلیل این پیشنها این است که این رنگها را به راحتی می توان با سایر رنگها هماهنگ و ست نمود.همچنین سعی کنید از رنگها سفید و یا کرم روشن استفاده نکنید ، چون خیلی زود کثیف شده و شما را به دردسر خواهد انداخت.
اما اگر سلیقه رنگارنگ تر و جسورتری دارید اصلا نترسید، و سراغ رنگهای پر انرژی تر بروید. وقتی دیوارهایی با رنگ روشن دارید می توانید از موکت با رنگهایی مانند سبز، قرمز و یا یک آبی لوکس برای موکت اتاق خواب استفاده کنید. این رنگها فضای اتاق خواب شما را دگرگون خواهند کرد.
گاهی نیز می توان با استفاده از یک موکت طرح دار که از 2 یا چند رنگ تشکیل شده است، یک اتاق خواب ساده را به فضایی جذاب تبدیل نمود. با این حال سعی کنید از رنگهای خیلی تند و یا طرحهای خیلی شلوغ پرهیز کنید. این رنگها و یا طرحها برای یک فضا که قرار است در انجا آرامش داشته باشید خیلی مناسب نیستند.
کتاب جامع آشنایی با موکتها
جهت دریافت کتاب جامع آشنایی با موکت ها فرم زیر را تکمیل نمایید.
(امتیاز میانگین این مطلب2,67 می باشد.)
با ما همراه باشید.
جهت اطلاع از آخرین اخبار، مقالات، فیلم های آموزشی، محصولات و برندهای صنعت کفپوش در خبرنامه شیدارک عضو شوید.