10 نکته مهم درباره ترموود

همه ما اسم ترموود را شنیده ایم و حداقل با ظاهر این متریال آشنا هستیم. ترموودها کاربردهای مختلف و متفاوتی در ساختمان دارند و تقریبا در تمام بخشهای مربوط به معماری در یک ساختمان، می توان از ترموود استفاده نمود. از این رو می توان ترموود را متریالی پرکاربرد دانست. گرچه ترموود ها بسیار پرکاربرد هستند و استفاده از آنها فراگیر شده است اما دانستنی های ما از نکات فنی این متریال، چندان زیاد نیست. شیدارک در این مقاله به با طرح 10 سوال به چند نکته مهم در خصوص ویژگی های ترموود اشاره خواهد نمود.

برای آشنایی با کاربردهای مختلف ترموود می توانید مقالات “کاربردهای ترموود بخش نخست”، ” کاربردهای ترموود بخش دوم” و ” کاربردهای ترموود بخش سوم” را مطالعه نمایید.

10 نکته درباره ترموود-شیدارک

  1. آیا از چوب همه درختان می توان ترموود تهیه کرد؟

خیر ، برای تولید چوب ترمو ، از چوب همه درختان استفاده نمی شود و نمی توان از همه انواع چوبها استفاده کرد. برای تولید ترموود عموما از چوبهایی مانند چوب درخت کاج، نوئل ،صنوبر، توس و کبوده، از گونه درختان نرم چوب و چوب درختان راش، بلوط، و زبان گنجشک یا ون (چوب عش) از گونه درختان سخت چوب استفاده می شود.

برای آشنایی با انواع ترموود و انواع چوبها مقاله “آشنایی با انواع ترموود” را مطالعه نمایید.
  1. دوام ترموود نسبت به چوب معمولی چگونه است؟

آزمایشها و نیز مشاهدات عینی به خوبی این را نشان داده اند که دوام ترموود به نسبت چوبهای معمولی و فرآوری نشده بسیار بیشتر است. همچنین چوبهای ترمو ثبات ابعادی و طول عمر بسیار بیشتری نسبت به سایر چوبها دارند.

  1. مقاومت ترموود نسبت به پوسیدگی چطور است؟

یکی از مهمترین ویژگی های ترموود مقاومت نسبت به پوسیدگی است. دوام چوب ترمو ،ناشی از تغییراتی است که در ساختار شیمیایی چوب رخ می دهد. در این فرآیند قندهای موجود در چوب تجزیه شده و بنابر این قارچها موادی برای تغذیه در دسترس ندارند. قارچهای چوب برای اینکه بتوانند رشد کنند نیاز به دمای مناسب (حداقل 5 درجه سانتیگراد)، رطوبت مناسب (حداقل 20 درصد) و قند دارند و حذف هر کدام از این 3 عامل اصلی، باعث توقف رشد قارچها و باکتری های مضر می شود.

علاوه بر تجزیه شدن قندها در چوب ترموود، رطوبت چوب پس از فرآیند ترمو ، بسیار کمتر از 20 درصد است و این میزان حتی وقتی چوب ترمو شده در تماس با خاک بوده و یا در آب و هوایی با میزان رطوبت نسبی 90 درصد قرار بگیرد، بسیار کمتر از 20 درصد خواهد بود. این دو عامل سبب می شود که رشد قارچها در ترموود کتوقف شده و مقاومت این چوب به پوسیدگی افزایش یابد.

10 نکته درباره ترموود-شیدارک

  1. آیا ترموود رطوبت را جذب میکند؟

چوب ترمو شده رطوبت نسبی بسیار کمتری نسبت به سایر چوبها دارد. بیشترین احتمال جذب رطوبت در ترموود از انتهای مقاطع پروفیلها صورت می گیرد و به همین دلیل باید از این قسمت ترموودها بخوبی محافظت نموده و حتما توسط روغن چوب یا رنگ پوشش داده شوند. ترموود نسبت به چوب معمولی بخار آب بسیار کمتری را نیز جذب می کند. میزان رطوبت نسبی ترموود نسبت به هر نوع چوب دیگری از جمله چوب اشباع بین 30 تا 50 درصد کمتر است. برای اینکه این موضوع روشن تر شود خوب است بدانید که در دمای حدود 20 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی حدود 80 درصد، حداکثر میزان رطوبت ترموود چیزی کمتر از 8 درصد خواهد بود. پایین بودن رطوبت ترموود سبب می شودکه آسیبها و حرکتهای ناشی از رطوبت در ترموود به شدت کاهش یابد.

  1. آیا در فرآیند ترمو شدن از موادشیمیایی استفاده می شود؟

خیر. در طی فرآیند ترمو شدن چوب،  از هیچ افزدونی شیمیایی استفاده نمی شود و صرفا از بخار آب و انرژی برای اینکار استفاده می شود. به همین دلیل می توان از ترموود در چرخه بازیافت چوب (مانند چوب معمولی) مانند چوب معمولی استفاده مجدد نمود.

برای آشنایی با فرایند تولید ترموود مقاله “چوب گرمادیده یا ترموود” را مطالعه نمایید.
  1. آیا اشعه ماورائ بنفش (uv) روی ترموود اثر می گذارد؟

اشعه ماورا بنفش (uv) روی تمام انواع چوب از جمله چوب ترمو شده اثر گذار است. این اشعه می تواند درخشندگی رنگ چوب را از بین برده و چوب را کمرنگ کند. برای جلوگیری از این موضوع باید حتما سطح چوب را توسط پوشش هایی مانند روغن چوب رنگی یا رنگهای مخصوص چوب (با توجه به دستورالعملهای سازنده ترموود) مورد استفاده قرار داد.

مطالعه مقاله بیشتر
مقایسه ترموود و چوب پلاست

10 نکته درباره ترموود-شیدارک

  1. آیا ترموود استفاده شده در فضای باز نیاز به مراقبت دارد؟

بله. گرچه دوام چوب ترمو شده نسبت به چوب معمولی بسیار بالاتر و بهتر است، اما ترموود نیز مانند چوب معمولی در صورت مراقبت و بازبینی دوره ای، عمری بسیار طولانی همراه با حفظ رنگ و ظاهر اولیه خواهد داشت.

ترموود ها در معرض آفتاب و اشعه ماورا بنفش (uv) به مرور دچار رنگ پریدگی (خاکستری شدن) خواهد شد و با مراقبت از چوب می توان براحتی از این آسیب جلوگیری نمود. برای اینکار باید از پوششهایی (رنگها و روغنهایی)که نسبت به رطوبت و اشعه ماورا بنفش (uv) مقاوم هستند استفاده نمود. این رنگها و رزینهای محافظ می توانند مات یا شفاف بوده و از نظر ترکیب شیمیایی نیز می توانند پایه آب یا روغن و … باشند.

برای انتخاب پوشش محافظ، بهتر است حتما در مورد نوع رنگ و نیز شرایط استفاده از آن، با تولید کننده ترموود و یا تولید کننده رنگ مشورت شود.

  1. چگونه از کم رنگ شدن رنگ طبیعی ترموود جلوگیری کنیم؟ (محافظت از رنگ طبیعی ترموود)

اگر بخواهیم رنگ قهوه ای تیره چوب ترمو شده را حفظ کرده و از آن محافظت کنیم، باید پس از تمیز کردن سطح ترموود از گرد و غبار، یک لایه پرایمر روی سطح چوب اجرا کرده و سپس 2 لایه روغن چوب رنگی یا رنگ چوب روی پرایمر اجرا کنیم. بهتر است که این کار را هر 2 سال اجرا کرد تا رنگ چوب به صورت دایمی حفظ شود. میزان دوام رنگها و پوشش های محافظ توسط تولید کننده این پوششها مشخص می گردد.

10 نکته درباره ترموود-شیدارک

  1. آیا بوی ترموود ایجاد حساسیت میکند؟ آیا ترموود می تواند ایجادآلرژی کرده و مضر باشد؟

آزمایشها و تستهای گوناگونی در این خصوص صورت گرفته و نشان داده اند که ترموود هیچگونه ماده مضری از خود متصاعد نمیکند. ولی امکان دارد برخی افراد علاقه ای به بوی آن نداشته باشند. و نکته دیگر این است که این بو، به مرور زمان محو شده و از بین می رود (مگر اینکه از فاصله بسیار نزدیک آن را بو کنید).

  1. آیا اتصال ترموود توسط چسب امکان پذیر است؟

بله. چوب ترمو شده را نیز مانند چوب معمولی می توان با چسب به سطح زیرین، متصل کرد اما باید حتما به دو نکته در این مورد توجه نمود:

  • اول اینکه روش اتصال ترموود توسط شرکتهای تولید کننده مشخص شده است و باید حتما به دستور العملهای تولید کننده توجه نمود.
  • دومین نکته در این مورد این است، که با توجه به خواص ترموود، زمان بیشتری برای اتصال کامل چسب نسبت به چوب معمولی مورد نیاز است.

10 نکته درباره ترموود-شیدارک

خدمات شیدارک - مرجع تخصصی کفپوش

مطالب زیر را از دست ندهید

مقالات ترموود

کتاب جامع آشنایی با ترمو وود

جهت دریافت کتاب آشنایی با ترموود فرم زیر را تکمیل نمایید.

این نوشته در ترموود ارسال شده و با برچسب گذاری شده است.
جهت ارتقا سطح کیفی مطالب لطفا به مقاله فوق امتیاز دهید. جهت امتیاز دهی بر روی ستاره مورد نظر کلیک کنید.
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (امتیاز میانگین این مطلب5,00 می باشد.)
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

error:
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟