راهنمای مراقبت از پارکت چوبی
پارکت چوبی کفپوشی لوکس، زیبا و البته به نسبت گران قیمت است که طرفداران بسیاری دارد. پس از خرید و نصب پارکت، مراقبت و نگهدای از این کفپوش مهمترین کاری است که برای حفظ دوام و زیبایی این کفپوش لازم است. مراقبت از پارکت چوبی کاری آسان و راحت است و صرفا با رعایت چند نکته ساده، می توان از پارکت چوبی مراقبت نموده و سالها از این کفپوش زیبا و طبیعی،به راحتی استفاده نمود. “شیدارک” در این مطلب راه حلها و نکاتی ساده ولی مهم را، که با رعایت نمودن آنها می توان از پارکت چوبی مراقبت نمود، با شما در میان گذاشته است.
برای مطالعه بیشتر در مورد پارکتهای چوبی و نیز روش انتخاب این کفپوش چوبی، می توانید مقالات “پارکت تمام چوب”، “پارکت چوب مهندسی” و “راهنمای انتخاب پارکت چوبی” را مطالعه نمایید.
نکته های برای مراقبت از پارکت چوبی
در ادامه دستور العملهایی کاربردی برای مراقبت و نگهداری از پارکتهای چوبی، بصورت تیتر وار آورده شده اند. توجه به این نکات و رعایت کردن آنها، قطعا سبب خواهد شد که عمر مفید پارکت چوبی به عنوان یک کفپوش افزایش یافته و در وقت و هزینه ها صرفه جویی شود.
1- جارو کردن پارکتها را هیچ وقت فراموش نکنید. برای این کار می توان از جارو های برقی و هم از جارو های سنتی استفاده نمود. سعی کنید این کار را بصورت هفته ای انجام دهید و مانع جمع شدن گرد و خاک روی سطح پارکت چوبی شوید. اگر گاهی وقت کافی برای جارو کردن ندارید، سعی کنید فقط نقاطی که گرد و خاک دارند یا ذراتی که احتمال ایجاد خط و خش و خراش روی پارکت دارند را جارو کنید. جارو کردن مرتب و همیشگی، اولین و مهمترین نکته برای مراقبت از پارکت چوبی است.
2- دومین نکته مهم برای مراقبت از پارکت چوبی، استفاده از پادری ها است.در مکانهایی که رفت و آمد روی پارکت چوبی با کفش صورت می گیرد،برای جلوگیری از وارد شدن ذرات ماسه و یا دانه های سنگ ریزه و .. که به کف کفش می چسبند، حتما باید از پادری استفاده کنید. سعی کنید از 2 عدد پادری در بیرون و داخل فضا استفاده کنید. پادری ها همچنین می توانند در زمانهایی که بارندگی وجود دارد، مانع ورود رطوبت و کفشهای گلی به فضا شوند و یا حداقل بخش زیادی از رطوبت را کاهش دهند.
3- برای مراقبت از پارکت در برابر رطوبت و مواد شوینده، حتما روبروی محل سینک ظرفشویی در آشپزخانه باید از یک کفپوش دیگر روی پارکت استفاده کنید. روبروی درب حمام و سرویس بهداشتی هم حتما از یک پادری کوچک یا کفپوشی مانند گلیم، و … استفاده کنید تا رطوبت به پارکت آسیب نرساند.
4- چوب ماده ای طبیعی است که در برابر رطوبت آسیب پذیر است. برای مراقبت از پارکت باید تا جایی که امکان دارد رطوبت را کنترل نمود. این موضوع حتی در مورد رطوبت موجود در هوا نیز صادق است و به همین دلیل لازم است که میزان رطوبت هوا را در محدوده ای بین 30 تا 50 درصد نگهدارید. در غیر این صورت حتما باید از پوشش های محافظ برای پارکت های خود استفاده نمایید. رطوبت بالای هوا به پارکت ها آسیب رسانده و دوام و ماندگاری آنها را کاهش خواهد داد.
5- مراقب کفشهای پاشنه بلند باشید. کفشهای باشنه بلند براحتی می توانند به پارکت های چوبی و سایر کفپوش ها آسیب برسانند. علاوه بر این سعی کنید با کفشهای ورزشی و یا کفشهایی که برای دویدن و ورزش کردن از آنها استفاده می کنید ، روی پارکتها رفت و آمد نکنید. شنهای ریز و سنگهای کوچکی که به کف این کفشها چسبیده اند براحتی می توانند همه تلاشهای شما برای مراقبت از پارکت چوبی را نقش بر آب کرده و روی سطح پارکتها خط و خش و یا خراش ایجاد نمایند.
6- آب و رطوبت از مهمترین دشمنان پارکت چوبی هستند. برای مراقبت از پارکت های چوبی ،در صورت ریختن آب روی پارکت باید خیلی سریع آنرا با یک دستمال یا تی پارچه ای خشک کنید.
7- زیر پایه های میز و صندلی و بطور کلی مبلمان باید از پدهای محافظ استفاده کنید. پد های محافظ و یا تکه های موکت در اکثر فروشگاههای بزرگ به راحتی پیدا شده و قیمت ارزانی دارند ولی در مراقبت از پارکت چوبی بسیار مفید و موثر هستند.
8- یکی دیگر از نکاتی که در مراقبت از پارکت چوبی مهم است و به مبلمان مربوط می شود، روش جابجا کردن مبلمان و میز و صندلی و … است. در هنگام جابجایی مبلمان هرگز آنها را روی پارکت نکشید. حتی اگر زیر پایه های آنها از پدهای محافظ استفاده کرده باشید هم این کار نکنید. برای جابجایی مبلمان سعی کنید از دیگران کمک گرفته و مبلمان را با بلند کردن از زمین جابجا کنید.
9- سعی کنید گلدانها را روی پارکت قرار ندهید. سر ریز احتمالی آب گلدانها براحتی می تواند پارکتها را با مشکلاتی جدی روبرو کند. در صورتی که گلدان ها را روی پارکت قرار داده اید، حتما زیر آنها ظرفهایی برای جمع کردن آب گلدان قرار دهید و هر چند وقت زیر ظرفها را بررسی کرده و تمیز کنید.
10- برای تمیز کردن پارکتهای چوبی از مواد شوینده شیمیایی یا مواد شوینده خانگی استفاده نکنید. احتمال اینکه این مواد به پارکتهای چوبی آسیب برسانند خیلی زیاد است. برای تمیز کردن موضعی پارکت ها می توانید از یک دستمال مرطوب استفاده کنید و پس از حدود 15 ثانیه حتما پارکتها را خشک کنید. نکته ای که برای مراقبت از پارکت چوبی باید به آن توجه نمود این است که برای تمیز کردن پارکت، هرگز مقدار زیادی آب را بکار نبرید و روی پارکتها آب نریزید.
11- پارکت های چوبی در برابر نورهای شدید (چه نور طبیعی و چه نور مصنوعی) می توانند آسیب پذیر باشند. برای مراقبت از پارکتها سعی کنید آنها را در معرض نورهای شدید قرار ندهید. نور شدید به مرور زمان می تواند سبب تغییر رنگ پارکتها شود. پارکت هایی که رنگ تیره تری دارند بیشتر در معرض این خطر قرار دارند و در صورت تغییر رنگ، اختلاف رنگ قسمتی که در معرض نور بوده با سایر پارکتها بیشتر به چشم می آید. بنابر این در مراقبت از پارکتهای تیره باید بیشتر توجه نمود.
برای حل مشکل تغییر رنگ پارکتها در برابر نور علاوه بر استفاده از پرده برای پنجره های آفتابگیر، می توانید گاهی با تغییر چیدمان مبلمان فضا، کاری کنید که همه سطوح پارکت در معرض نور قرار گرفته و در نتیجه تغییر رنگ پارکت ها بصورت هماهنگ در تمام سطح اتفاق بیفتد.
* نکته مهم : تغییر رنگ پارکت در برابر نور یک تغییر طبیعی مربوط به چوب بوده و با تغییر رنگ و زرد شدگی لاک پارکت یا سایر پوشش های محافظ پارکت، تفاوت دارد.
برای مطالعه بیشتر در مورد لاک پارکتهای چوبی ، می توانید مقالات “مقایسه لاک و روغن پارکت” و “شلاک پارکت” را مطالعه نمایید.
کتاب جامع آشنایی با کفپوش پارکت
جهت دریافت کتاب آشنایی با کفپوش پارکت فرم زیر را تکمیل نمایید.
(امتیاز میانگین این مطلب5,00 می باشد.)
با ما همراه باشید.
جهت اطلاع از آخرین اخبار، مقالات، فیلم های آموزشی، محصولات و برندهای صنعت کفپوش در خبرنامه شیدارک عضو شوید.