مقایسه کفپوش وینیلی و کفپوش لمینت
تنوع سلیقه در طراحی، در کنار افزایش توجه به طراحی داخلی فضاها و همچنین افزایش چشمگیر بازسازی ساختمانها، سبب شده که مصرف کنندگان دست به انتخاب های گوناگون در خصوص مصالح به کار رفته در ساختمان بزنند.با توجه به تنوع بالای متریال های معماری و در نتیجه تنوع بالای محصولات کفپوش، انتخاب کفپوش مناسب برای یک فضا، کاری چندان ساده نیست و نیاز به داشتن دانش نسبی از این محصولات جهت انتخاب،کاملا محسوس است.کفپوش لمینت و کفپوشهای وینیلی از کفپوشهایی هستند که با توجه به تنوع بالایی که در طرح و رنگ داشته و نیز با توجه به سرعت نسبتا بالایی که در اجرا دارند مورد توجه مصرف کنندگان قرار گرفته اند. مقایسه کفپوش وینیل و کفپوش لمینت ، می تواند به انتخاب کفپوش برای فضای مورد نظر شما را راحتتر کرده و نتیجه ای بهتر را رقم بزند.
“شیدارک“ در این مقاله کفپوش لمینت و کفپوشهای وینیلی را با یکدیگر مورد مقایسه قرار می دهد.
کفپوش وینیل(Vinyl Flooring): کفپوشی کاملا مصنوعی است که از پلی وینیل کلراید (PVC) ساخته شده است و لایه هایی از رنگ و طرح چاپ شده نیز دارد. این کفپوش بصورت تایل، رول و تخته های پارکتی تولید می شود و کفپوشی منعطف است.
برای آشنایی با لایه های کفپوش وینیل می توانید مقاله “لایه های کفپوش وینیلی”را مطالعه نمایید.
کفپوش لمینیت(Laminate Flooring): کفپوشی است با ساختاری لایه لایه از چوب. این کفپوش علاوه بر چوب، لایه های محافظ،لایه ملامینه،لایه پرینت شده طرحدار و … هم دارد و بصورت تایل و تخته های پارکتی در دسترس است.
برای آشنایی بیشتر با این کفپوشها می توانید مقاله “کفپوش وینیل چیست” و “کفپوش لمینت چیست” را مطالعه نمایید.
بررسی و مقایسه کفپوش وینیلی و کفپوش لمینت
-
ضخامت
کفپوش وینیل ضخامتی بین 1/5 میلیمتر تا 5 میلیمتر دارد. و بصورت قابل توجهی نازکتر از کفپوش لمینت است.
ضخامت کفپوش لمینت بین 6 تا 12 میلیمتر است. این کفپوش با توجه به هسته چوبی ای که دارد همیشه ضخامت بیشتری دارد.
-
راحتی
با توجه به اینکه کفپوش لمینت ضخامت بالاتری دارد و با توجه به هسته مرکزی چوبی این کفپوش، کفپوش لمینت کفپوشی راحت تر است و هنگام لمس کردن، حس بهتری را به پاها انتقال می دهد. در صورت استفاده از زیرلایه فوم در هنگام نصب این کفپوش، نرمی بیشتری را زیر پاها احساس خواهید کرد. همچنین باید یاداور شد که ،کفپوش لمینت نسبت به کفپوش وینیل کفپوشی گرم تر به حساب می آید.
اما کفپوش وینیل را اگر بصورت مستقیم روی کف بتنی یا کف سازه ای نصب کنند، کفپوشی سرد و سخت خواهد بود. و در صورت استفاده از کفپوشهای وینیل لاکچری (luxury vinyl) این کفپوش حس نرمی را به پاهای شما انتقال خواهد داد. ولی بصورت کلی، این کفپوش از کفپوش لمینت سخت تر است.
-
شکل ظاهری
کفپوشهای لمینت در طرحهایی مانند چوب، سنگ و سرامیک تولید می شوند. از نظر ابعاد، اندازه و فرم نیز بصورت پروفیلهای پارکتی و گاهی هم تایل تولید شده و در دسترس قرار دارد. البته کفپوش لمینت بیشتر در طرح های شبه چوب و کاملا شبیه پارکت تولید می شود.
کفپوشهای وینیلی در طرحهای مختلف مانند موکت، چوب،سنگ،سرامیک، تک رنگ و … تولید می شوند و تنوع طرح و رنگ بسیار بیشتری دارند. از نظر ابعاد، اندازه و فرم نیز بصورت شیت(رول)،تایل و پروفیلهای پارکتی تولید می شود.کفپوش وینیل در اجرا نیز تنوع بالاتری از طرح را فراهم میکند.
-
روشهای نصب
کفپوشهای لمینت را با توجه به نوع آنها می توان به 2 روش، قفل کردن کام و زبانه و چسباندن روی سطوحی مانند چوب، بتن چوب پنبه و یا فوم نصب و اجرا نمود.
کفپوشهای وینیل را با چسباندن روی سطوح زیرین مانند سطوح چوبی، سیمانی و یا حتی کفپوش قبلی می توان اجرا کرد. بسیاری از تولید کنندگان کفپوشهای وینیلی تایل، این کفپوشها را بصورت پشت چسبدار تولید می کنند و نیازی به استفاده مجدد از چسب در نصب آنها نیست. اما برای نصب کفپوشهای وینیل رول حتما باید از چسب استفاده نمود.
-
گرمایش از کف
کفپوشهای وینیلی نسبت به کفپوشهای لمینت عملکردی بهتر در برابر سیستم گرمایش از کف دارند و گرما را بهتر انتقال می دهند. کفپوشهای لمینت به خاطر هسته مرکزی چوبی،انتقال گرما از کف را بخوبی انجام نمی دهند. البته در این زمینه هیچکدام از این 2 کفپوش به خوبی کفپوشهایی مانند سنگ یا سرامیک نیستند.
-
مقاومت در برابر رطوبت
کفپوش وینیل، کفپوشی 100 درصد پلاستیکی محسوب می شود. این بدان معنی است که این کفپوش در برابر رطوبت مقاوم است. به عنوان نمونه اگر کفپوش وینیل را چند روز در آب قرار دهید اتفاق خاصی برای این کفپوش رخ نمی دهد. کفپوش وینیلی نسبت به رطوبت و آب 100 درصد غیر قابل نفوذ است. به همین دلیل از این نظر کفپوش وینیل قابل نصب در تمام فضاهای مرطوب است. کفپوش وینیل از معدود کفپوشهایی است که می توان قاطعانه آن را مقاوم به آب دانست. این کفپوش را می توان یک کفپوش (water-proof) دانست و نه فقط (water-resistant)
کفپوش لمینت کفپوشی است که بخش عمده ای از آن را چوب تشکیل داده است و به همین دلیل مقاومت این کفپوش نسبت به رطوبت از وینیل بسیار کمتر است. این کفپوش ضد آب نیست ولی نسبت به رطوبت مقاوم نسبی دارد. برای روشن شدن مساله می توان اینگونه بیان کرد به عنوان نمومه، اگر آب روی کفپوش وینیل بماند شاید به لایه بالایی این کفپوش آسیبی نرسد ولی با نفوذ آب از میان درزهای بین لمینتها، زیر لایه ها و بخشهای چوبی کفپوش در معرض آسیب بوده و می توانند سبب تورم و سایر ایرادات در این کفپوش شوند.
برای استفاده در فضاهای کاملا مرطوب ماند حمام یا زیر زمین از کفپوش لمینت نمی توان استفاده کرد.
-
دوام
کفپوشهای لمینت اگر کیفیت خوبی داشته باشند می توانند حداقل 15 سال (بین 15 تا 25 سال) دوام داشته باشند
کفپوشهای وینیل هم کفپوشهای بادوام محسوب می شوند ولی نسبت به خراش و خش حساس تر هستند. حداقل عمری که برای این کفپوش در نظر گرفته می شود 10 سال است. (بین 10 تا 20 سال)
-
نگهداری و مراقبت
کفپوشهای لمینت را باید دور از رطوبت نگهداشت. برای تمیز کردن این کفپوش از دستمالهای پارچه ای و جاروبرقی می توان استفاده نمود.این کفپوش امکان شستشو و یا جلای مجدد را ندارد.
کفپوش وینیل را فقط با تمیز کننده های مورد تائید شرکت سازنده کفپوش، تمیز کنید. برای پاک کردن لکه های معمولی، براحتی می توان این کفپوش را با دستمال مرطوب تمیز نمود. این کفپوش امکان شستشو دارد ولی نمی توان آنرا جلا داد یا ساب زد.
کتاب جامع آشنایی با کفپوش وینیلی
جهت دریافت کتاب آشنایی با کفپوش وینیل فرم زیر را تکمیل نمایید.
(امتیاز میانگین این مطلب3,56 می باشد.)
با ما همراه باشید.
جهت اطلاع از آخرین اخبار، مقالات، فیلم های آموزشی، محصولات و برندهای صنعت کفپوش در خبرنامه شیدارک عضو شوید.