انواع کف کاذب، پانل ها و تنوع رویه های آن

همانگونه که در مقاله آشنایی با کف کاذب اشاره شد، انواع کف کاذب برای کاربردهای گوناگون وجود دارند که طیف وسیعی را از اتاقهای برق، تراس ها و … گرفته تا فضاهای تفریحی و لوکس مانند کافه تریا را می توان با کف کاذب پوشاند. لازم به ذکر است نوع کف کاذب به جنس پانل (ورق) آن بستگی دارد و براساس آن نامگذاری می شود. از اینرو شیدارک در این مقاله شما را با انواع پانل های کف کاذب (جنس صفحه اصلی و باربر کف کاذب) و رویه های نهایی آن آشنا می کند.

به صورت کلی پانل های (تایل ها) کف کاذب به صورت مربعی و یا مستطیلی به ضخامت های معمول از ۱۱ تا ۶۰ میلیمتر و ابعاد از ۴۰*۴۰ تا ۶۰*۶۰ سانتیمتر هستند. (برای عبور حجم انبوه کابل ها از زیر کف کاذب، به ندرت ممکن است به ابعاد ۱۲۰ سانتیمتر هم برسد)

تایل های کف کاذب از چند لایه مختلف بشرح زیر تشکیل شده اند:

۱- رویه نهایی پانل: همان وجهی از ورق کف کاذب است که پس از نصب، دیده می شود و بیشتر جنبه تزئینی دارد. نوع تزئینی بودن لایه نهایی براساس درخواست خریدار تعیین می شود. البته این لایه خواصی همچون ضدلغزش و آنتی استاتیک بودن را برای سیستم کف کاذب به ارمغان می آورد.

۲- هسته پانل: بخش اصلی پانل کف کاذب است که خواص اصلی کف کاذب همچون مقاومت در برابر آتش، جذب صدا و … به این لایه بستگی دارد و مقاومت و باربری تایلها نیز بعهده این لایه است.

۳- نوار محیطی لبه پانل: نوار لبه دورتادور پانل عمدتا از جنس پلاستیک (PVC و ABS) است که هسته اصلی پانل را در برابر رطوبت محافظت می کند و همچنین برای محافظت گوشه های پانل در برابر ضربه و … می باشد. شیدارک در مقاله ای جداگانه به مشخصات نوارهای PVC و ABS پرداخته است که از شما دعوت می کند آنرا مطالعه نمائید.

۴- لایه پایینی پانل: این لایه عمدتا از جنس آلومینیوم، گالوانیزه و یا استیل است و وظیفه محافظت پانل در برابر عواملی از جمله رطوبت و آتش با آن می باشد.

در برخی موارد بین لایه هسته اصلی و رویه نهایی یک لایه از جنس گالوانیزه/آلومینیوم قرار می دهند.

شیدارک کفپوش کف کاذب
لایه های پانل کف کاذب

هسته پانل:

براساس آنچه در بالا به آن اشاره شد، وظیفه اصلی و تعیین کننده مشخصات کف کاذب با لایه هسته اصلی پانل می باشد. انواع آن به صورت زیر هستند:

۱- تخته با ذرات چوب: که به نوعی از چوب بازیافتی تشکیل شده است و چگالی آن حدود ۷۲۰-۶۸۰ کیلوگرم بر مترمکعب می باشد.

شیدارک کفپوش کف کاذب
کف کاذب با هسته چوبی

۲- کلسیم سولفات: لایه ای با چگالی بالا که از گچ و فیبرهای سلولی متخلخل تشکیل شده است و چگالی متوسط آن حدود ۱۵۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب می باشد.

شیدارک کفپوش کف کاذب
کف کاذب کلسیم سولفات

۳- هسته سرامیکی: در این حالت لایه اصلی تماما از سرامیک می باشد که مخلوط آن به صورت سازه یکپارچه و یکنواخت در دماهای بسیار بالا پخت شده است. چگالی هسته در این حالت حدود ۲۲۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب می باشد.

مطالعه مقاله بیشتر
پدستال کف کاذب

۴- پانل کاملا فلزی/آلومینیوم: در این حالت پانل از جنس فلز می باشد و برای سبک سازی می تواند به صورت ذوزنقه باشد که این پانل ها باربری خوبی هم دارند. در این حالت لایه نهایی پانل ها معمولا از جنس کفپوش اپوکسی می باشد.

شیدارک کفپوش کف کاذب
کف کاذب فلزی

۵- هسته بتنی: در این حالت جنس لایه اصلی از بتن و یا ماده سیمانی می باشد که با توجه به باربری پانل ها از بتن سبک و یا بتن سازه ای با ضخامت تا ۳ سانتیمتر نیز در ساخت پانلها استفاده می کنند.

البته دربرخی موارد هسته های از جنس دیگرو یا ترکیبی نیز دیده می شوند که همانند موارد بالا عمومیت ندارند.

پانل های کف کاذب به صورت کلی باید خواص زیر را داشته باشند:

– جذب آب پایین و سایز بندی دقیق

– قابلیت کاهش و جذب صدا

– راحتی در زیر پا برای مصرف کننده ها

– مقاومت و عکس العمل در برابر آتش

– باربری پانل ها

عوامل فوق به صورت کلی به ابعاد و ساختار مولکولی ذرات تشکیل دهنده پانل ها بستگی دارد. بعنوان مثال پانل با هسته چوبی در مقایسه با هسته کلسیم سولفات آب و رطوبت بیشتری جذب می کند، در حالیکه هسته سرامیکی برخلاف آنها، کاملا فاقد خاصیت جذب آب می باشد.

لایه رویه پانل:

لایه رویه که وظیفه اصلی آن دادن زیبایی به پانل کف کاذب است می تواند براساس نیاز مشتریان و توان کارخانه ها به حالت های گوناگون باشد. تقریبا همه کفپوش ها قابلیت نصب روی پانل های کف کاذب را دارند. رویه های پرمصرف کف کاذب در تصاویر زیر آمده اند:

موکت

شیدارک کفپوش کف کاذب

– چوب طبیعی (سخت و نرم)

شیدارک کفپوش کف کاذب

سنگ طبیعی (گرانیت، مرمر)

شیدارک کفپوش کف کاذب

– رویه با ورق (HPL، PVC)

شیدارک کفپوش کف کاذب

– رویه اپوکسی (آنتی استاتیک، رزین اپوکسی)

این سیستم بیشتر روی کف کاذب فلزی و سرامیکی اجرا می شود و باتوجه به تنوع رنگی سیستم اپوکسی، زیبایی مدنظر معمار به کف منتقل می شود.

مطالب زیر را از دست ندهید

آشنایی با کف کاذب، مشخصات فنی و کاربردها

آشنایی با کف کاذب، مشخصات فنی و کاربردها در این مقاله به آشنایی با کف کاذب، تاریخچه، کاربردها، مشخصات فنی و مزایای آن پرداخته شده است. جهت اطلاعات بیشتر در [...]

نوار محافظ لبه پانل کف کاذب،جنس PVC یا ABS ؟

نوار محافظ لبه پانل کف کاذب، جنس PVC یا ABS ؟ همانگونه که در مقاله انواع کف کاذب و تنوع پانل ها آمده است نوار محیطی لبه پانل کف کاذب یکی [...]

کف کاذب کلسیم سولفات، مشخصات فنی و کاربردها

کف کاذب کلسیم سولفات، مشخصات فنی و کاربردها کف کاذب کلسیم سولفات به دلیل خواص و ویژگی هایی که دارد بعنوان یکی از پرکاربردترین کف ها در اجرای فضاهای مختلف [...]

انتخاب کف کاذب – ۴ نکته مهم برای انتخاب و خرید

انتخاب کف کاذب – ۴ نکته مهم برای انتخاب و خرید تصمیم گیری و انتخاب درست کف کاذب و خرید آن همانند سایر کفپوش ها و محصولات ساختمانی، همواره دغدغه [...]

بانک مقالات کف کاذب
جهت ارتقا سطح کیفی مطالب لطفا به مقاله فوق امتیاز دهید. جهت امتیاز دهی بر روی ستاره مورد نظر کلیک کنید.
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (امتیاز میانگین این مطلب5,00 می باشد.)
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

error:
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟