اجرای کف کاذب ، روش اجرا و مراحل نصب کف کاذب

برای نصب و اجرای کف کاذب فاکتورهای مهمی وجود دارد که باید به آن توجه کرد. آگاهی از این موارد و رعایت آنها اجرای با کیفیت خوب و یکنواخت، کف کاذب زیبایی را برای شما به وجود می آورد. شیدارک در این مقاله شما را به مراحل و جزئیات اجرای کف کاذب آشنا می کند. به این نکته توجه داشته باشید که روش اجرای ارائه شده، کلیات و مراحل نصب کف کاذب را بیان می کند که می تواند راهنمای شما باشد. برای جزئیات بیشتر نصب می توانید از دستورالعمل های کارخانه های تولید کننده کف کاذب استفاده کنید.

شیدارک کف کاذب کفپوش

شیدارک از شما دعوت می کند قبل از مطالعه مقاله حاضر، مقاله آشنایی با کف کاذب و مشخصات فنی آن را مطالعه نمائید.

۱- بررسی اندازه ها و نقشه ها (Verify Room Dimension)

ابعاد اتاق را اندازه گیری کرده و کنترل کنید که ابعاد آن با نقشه های اجرایی تائید شده تطابق داشته باشد. همچنین با استفاده از  ترازیاب لیزری ناهمواری های سطح کف اتاق را اندازه گیری کنید. اگر ناهمواری های کف بیشتر از آن است که بتوانید کف کاذب را به صورت مسطح نصب کنید، باید به کارفرما اطلاع دهید تا عملیات اصلاح کف را قبل از اجرای کف کاذب شما انجام دهد.

شیدارک کفپوش کف کاذب
نمونه ای از نقشه اجرایی با کدگذاری اجزای کف کاذب

۲- تعیین و مارک کردن نقاط شروع برای نصب (Determine Starting Point)

نقطه شروع نصب را که در نقشه های اجرایی تائید شده در اتاق علامتگذاری کنید. در خصوص چیدمان پانلها در اتاق یک بررسی مجدد انجام دهید تا از بریدن پانل ها در گوشه ها و نزدیک دیوار به دلیل ایجاد ساپورت نامناسب جلوگیری بعمل آید. توصیه می شود کمترین سایز پانل بریده شد ۱۵سانتیمتر باشد و کمتر از آن مجاز نیست.

۳- ایجاد شبکه بندی (Layout Grid)

به منظور تثبیت نقطه شروع مناسب، دوخط و امتداد روی کف با گچ رسم کنید که زاویه ۹۰ درجه داشته باشند (از عمود بودن اتاق اطمینان حاصل شود). این دوخط به عنوان خط مبنا و کنترلی نصب کف کاذب هستند و باید در رسم آنها دقت کافی داشته باشید. رسم خط مبنا بیشتر به ما این کمک را می کند که در اتاقها اکثرا دیوارها ۹۰ درجه و در امتداد درست قرار ندارند و با رسم خط گچی در کف این اشکالات را دیده می شوند تا نسبت به رفع آنها اقدام گردد. باید دقت داشته باشید که کف کاذب در تمام زمان نصب باید به صورت زوایای قائم و ۹۰ درجه باشد!

۴- خط های مبنا را کنترل و از درستی آنها اطمینان حاصل نمائید. (Check Control Lines)

دو خط کنترلی را با گچ کاملا مشخص کنید و اطمینان داشته باشید که در حین نصب کف کاذب پاک نمی شوند. پایه های کف کاذب (پدستالها) را در یک محدوده ۱۵*۷٫۵ مترمربعی با کمک از خط مبنا پخش کرده و در کف زمین قرار دهید و در انتها هم چک کنید که آخرین ردیف پدستالها نیز در فاصله درستی از خط مبنا قرار دارند.

شیدارک کف کاذب کفپوش

۵- ارتفاعی نهایی کف کاذب را مشخص و علامتگذاری کنید. (Target finished floor height)

با استفاده از لیزر و یا میله بلند (برای تنظیم ارتفاع)، ارتفاع نهایی پدستالهای کف کاذب خود را در هردو جهت طولی و عرضی در طولهای ۲٫۵ الی ۳ متر تنظیم کنید. در ابتدا دو پدستال ابتدایی و انتهایی را در ارتفاع نهایی کف کاذب (با استفاده از میله) تنظیم و در ادامه تمام پدستالهای میانی را نیز در همان ارتفاع مهار کنید.

۶- چسباندن پدستال ها (Glue Pedestals)

همه پدستالهایی را که تا کنون در کف پخش و ارتفاع آنرا تنظیم کرده اید، با چسب به سطح کف بچسبانید. می توانید با استفاده از نوعی وسیله شبیه کفگیر، پایه کف کاذب را بدون اینکه موقعیتش تغییر کند از جای خود کمی بلند کنید و چسب را به بخش انتهایی آن و سطح کف بچسبانید. اگر برای اتصال به کف از پیچ و انکرها استفاده می کنید باید بدانید که ابتدا باید پایه ها و استرینگرها چسبانده و در جای خود نصب شوند و سپس پیچ ها انتهای پایه ها را به کف متصل کنند. باتوجه به نوع پیچ ممکن است نیاز به حذف و نصب مجدد پیچ ها باشد که در این صورت جای پیچ در کف شما را از موقعیت درست پایه ها مطلع می کند.

مطالعه مقاله بیشتر
انواع کف کاذب ، پانل ها و تنوع رویه های آن

شیدارک کف کاذب کفپوش

۷- استرینگرها را نصب و محکم کنید. (Bolt Stringers)

اگر استرینگر بخشی از سیستم کف کاذب شما است، در این مرحله آنها را به سر پدستال پیچ کنید و برای این کار نیز از پدستال ابتدایی طبق مراحل قبل اقدام کنید.

شید

۸- پانل ها را در یک جهت نصب کنید. (Lay Panels in One Direction)

مجددا به نقطه شروع بروید و در امتداد طولانی ترین دیوار چهار ردیف پانل کف کاذی را روی پدستالها نصب کنید. کنترل نمائید که شما هنوز در امتداد خط های کنترلی قرار دارید و نصب شما به شیوه درستی انجام می شود.

۹- کنترل کنید که همه پانل ها در جای خود درست نصب شده و فیکس باشند (Check for Rocking Panels)

اگر پانلی در جای خود لق بزند آنرا ۹۰ درجه بچرخانید و دوباره در جای خود قرار دهید و استحکام آنرا کنترل کنید. اگر پانل مجددا در جای خود لق بود، ممکن است آشغال، خرده چوب و … بین کف پانل و سر پدستال و یا استرینگر قرار گرفته باشد. و یا اینکه پدستال و استرینگر سرجای خود محکم نشده باشند. موارد را کنترل و آنها را محکم کنید. اگر بازهم پانل لق بزند، از آن به عنوان پانل های گوشه و محیطی که بریده می شوند استفاده کنید. اگر سه یا چهار پانل که روی پدستال قرار دارند لق بزنند، مطمئن باشید که پدستال به درستی تنظیم نشده است. در این حالت با تنظیم ارتفاع بسیار ناچیز پدستال، ایراد مربوطه را برطرف کنید.

شیدارک کفپوش کف کاذب

۱۰- پانل های جهت مقابل را نیز نصب کنید. (Lay Panels in Opposite Direction)

پس از آنکه چهار ردیف اول پانل ها را طبق مراحل بالا نصب و در جای خود محکم کردید، دوباره به نقطه شروع بروید و در جهت عمود چهار ردیف پدستال را عینا مانند مراحل ۸ و ۹ نصب کنید.

۱۱- شبکه کف خود را مرتب کنید. (Align Grids)

پس از آنکه اولین قطعه مربعی (محدوده ۱۵*۷٫۵ متر) کف شما نصب شد، اطمینان حاصل کنید که تمام شبکه ها در یک امتداد و با زوایای قائمه هستند. اگر شبکه ها درست نیستند می توانید با ضربه پای خود آنها را در جای درست قرار دهید. اگر با این کار اصلاح نشدند سه یا چهار ردیف پانل را  بردارید و در جهتی که باید اصلاح شوند به پایه ها ضربه بزنید. تمامی پانل ها باید در امتداد درست و خط صاف باشند و سپس شما به برش و نصب پانل های گوشه و محیطی بپردازید.

۱۲- فرایند را برای ردیفهای بعدی ادامه دهید. (Process with Next Row)

پس از نصب اولین محدوده کف کاذب، تنها یک خط مبنا که با گچ مشخص شده در طول دیوار برای ادامه کار لازم است. معمولا قطعه اول اجرا شده، مربعی بودن و موقعیت بقیه کف کاذب را مشخص و آن را به نوعی دیکته می کند. با این حال برای یک اتاق بزرگ و یا فضای با دیواره منحنی شکل ممکن است بازهم ایراداتی در شبکه بندی به وجود بیاید. بنابراین بک خط ثابت باید به صورت کشیده و ممتد تا انتها به عنوان راهنما وجود داشته باشد.

مطالب زیر را از دست ندهید

آشنایی با کف کاذب، مشخصات فنی و کاربردها

آشنایی با کف کاذب، مشخصات فنی و کاربردها در این مقاله به آشنایی با کف کاذب، تاریخچه، کاربردها، مشخصات فنی و مزایای آن پرداخته شده است. جهت اطلاعات بیشتر در [...]

نوار محافظ لبه پانل کف کاذب،جنس PVC یا ABS ؟

نوار محافظ لبه پانل کف کاذب، جنس PVC یا ABS ؟ همانگونه که در مقاله انواع کف کاذب و تنوع پانل ها آمده است نوار محیطی لبه پانل کف کاذب یکی [...]

انتخاب کف کاذب – ۴ نکته مهم برای انتخاب و خرید

انتخاب کف کاذب – ۴ نکته مهم برای انتخاب و خرید تصمیم گیری و انتخاب درست کف کاذب و خرید آن همانند سایر کفپوش ها و محصولات ساختمانی، همواره دغدغه [...]

کف کاذب برای اتاقهای دیتاسنتر Data Center (مرکز داده)

کف کاذب برای اتاقهای دیتاسنتر Data Center (مرکز داده) اتاق دیتاسنتر (Data Center) همانگونه که از نامش پیداست اتاقی است که در آن حجم بالایی از داده ها ذخیره می شوند [...]

بانک مقالات کف کاذب
جهت ارتقا سطح کیفی مطالب لطفا به مقاله فوق امتیاز دهید. جهت امتیاز دهی بر روی ستاره مورد نظر کلیک کنید.
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (امتیاز میانگین این مطلب5,00 می باشد.)
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

error:
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟