کفپوش بتنی – مشخصات، مزایا و کاربردها
در این مقاله شما با کفپوش بتنی یا به عبارتی کف بتنی، مشخصات و مزایای آن از طراحی تا راحتی در تعمیر و نگهداری آشنا خواهید شد.
بتن یکی از پرکاربرد ترین مصالح ساختمانی است که هم به صورت سازه ای و هم به صورت دکوراتیو و تزئینی از آن استفاده می شود. باتوجه به در دسترس بودن بتن و راحتی ساخت آن، تولید انواع محصولات بتنی مورد توجه معماران و طراحان قرار گرفته است و کفپوش بتنی هم یکی از محصولات زیبا و با ویژگی های مطلوبی است که اجرای آن برای فضاهای مختلف ساختمانی در نظر گرفته می شود. کفپوش بتنی و به عبارتی کفهای بتنی، به صورت کاملا هماهنگ و براساس نیاز فضای شما قابلیت تولید دارند و جایگزین بسیار مناسبی به جای کفهای مرسوم از جمله موکت، لینولئوم، چوب، سرامیک و سنگ هستند. تنوع انتخاب رنگ، بافت، طرح و سطح نهایی کار و ترکیب آنها برای موزاییک بتنی گزینه های فراوانی را در اختیار طراح قرار می دهد. به علاوه، بتن بسیار با دوام بوده و نگهداری آن ساده می باشد. اگر کف فضای مسکونی و اداری شما و یا سطح بستر آن سطح، به صورت بتنی است، نمایان کردن آن و اجرای طرح دکوراتیو یک پیشنهاد اجرایی و در دسترس خواهد بود.
در ادامه به موارد مصرف عمومی اجرای کفپوش بتنی اشاره می شود:
کفپوش بتنی برای آشپزخانه
هیچ فضایی از فضاهای مسکونی شما به اندازه آشپزخانه نیاز به کفپوش با دوام و با طول عمر بالا نیاز ندارد. بتن در برابر ترافیک رفت و آمد و احتمال برخورد ضربات ناشی از ابزار کار، مقاومت بالایی دارد و همانگونه که در بالا اشاره شد طراحی های متنوعی هم برای شما قابل اجرا است. همچنین با اجرای کفپوش بتنی شما به صورت یکپارچه از ایجاد درز و بند جلوگیری می شود که این درزها همیشه محل تجمع آلودگی و کثیفی هستند و تمیز کردن آن همواره برای خانم ها مشکل ساز است.
کفپوش بتنی برای ورودی ها، راهروهای بزرگ
اجرای یک کفپوش مناسب برای ورودی ها و راهروهای بزرگ اولین و مهمترین تاثیر را خواهد داشت. بتن به راحتی تمیز می شود، در برابر ترافیک تردد بالا عملکرد خوبی دارد و همچنین ویژگی مقاومت در برابر خش پذیری، آنرا به گزینه ای بسیار مناسب برای کف های فضاهای پرازدحام که در آنجا کثیفی، گل و آب وجود خواهد داشت، تبدیل می کند.
کفپوش بتنی برای سرویس حمام
برای انتخاب کفپوش حمام، شما دنبال چیزی هستید که بادوام، دارای استایل، مقاومت در برابر رطوبت باشد و از سوی دیگر نیاز به نگهداری و تعمیر حداقل داشته باشد. کفپوش بتنی همه نیازهای اشاره شده شما را برآورده می کند. سیستم گرمایش از کف هم برای داشتن کف راحت، زیر کفپوش بتنی شما قابلیت اجرا دارد.
کفپوش بتنی برای زیرزمین
کفپوش بتنی به دلیل آنکه در برابر رطوبت مقاوم است، یک انتخاب بسیار مناسب بعنوان کفپوش برای زیر زمین است که در معرض همیشگی رطوبت زمین است. با بتن، شما از مشکلات کپک و جلبک زدگی هم جلوگیری خواهید کرد و همچنین نیاز به جابجایی و تعویض کفهای چوبی و موکت آسیب دیده هم ندارید!
کفپوش بتنی برای پارکینگ
امروزه از پارکینگ ساختمانها بعنوان فضای زندگی روزمره استفاده می شود و اجرای کفپوش جذاب همانند سایر فضاها برای پارکینگها پیشنهاد می شود. ظاهر کف گاراژ می تواند به صورت درزدار، بدون درز، پولیش شده و براق، خاکستری و یا ترکیبی از رنگهای مختلف داشته باشد که کف بتنی همه این انتخاب ها را به شما می دهد. همچنین امکان اجرای دانه های رنگی با ظاهر ترازو Terrazzo و یا اجرای کفپوش اپوکسی براق روی کفپوش بتنی شما در دسترس هستند.
کفپوش بتنی برای فضای تجاری
همانگونه که اشاره شد بتن در برابر ترافیک رفت و آمد بالا، کاربری کف سنگین و استفاده مداوم، بسیار بادوام می باشد، گو اینکه طرح های متنوعی در اختیار شما قرار می دهد. از این رو برای کف مغازه ها، رستورانها، کافه ها، کلیساها، مدارس، کلینیک های پزشکی، ساختمانهای صنعتی و … مناسب هستند و شما می توانید لوگوی شرکت و یا برند خود را نیز روی کف بتنی ورودی حک کنید.
مزایای کفپوش بتنی
با اجرای درست و با کیفیت کفپوش بتنی شما از مزایای آن بهره مند خواهید شد که در زیر به آنها اشاره می شود:
– با هر هزینه ای سازگار است و براساس بودجه، شما می توانید کف بتنی سازگار با هزینه خود را داشته باشید.
– نگهداری کمی نیاز دارد.
– طرح های خلاقانه و متنوع بالایی دارد
– دارای طول عمر بالاست (بیش از 50 سال)
– مقاوم در برابر رطوبت و لک پذیری (با درزبندی Seal کردن مناسب بتن)
– آلرژی را برای فضای خانه شما کاهش می دهد
– برای حیوانات اهلی کفپوشی دوستانه است
نکات قابل توجه برای کفپوش بتنی
با توجه به مزایای زیاد کفپوش بتنی که به آن اشاره شد، برخی معایب و نکاتی است که باید آنرا در نظر بگیرید:
– در صورت وجود ترک در کف بتنی، با گذر زمان آنها بزرگتر خواهند شد
– وقتی آب روی آن ریخته می شود و خیس هستند، لغزنده می شوند
– نیاز به درزبندی (Seal) دوره ای دارند (برای فضایی که درزبندی در طراحی در نظر گرفته شده است)
کتاب جامع آشنایی با کفپوش بتنی
جهت دریافت کتاب آشنایی با کفپوش بتنی فرم زیر را تکمیل نمایید.
(امتیاز میانگین این مطلب5,00 می باشد.)
با ما همراه باشید.
جهت اطلاع از آخرین اخبار، مقالات، فیلم های آموزشی، محصولات و برندهای صنعت کفپوش در خبرنامه شیدارک عضو شوید.