انواع رویه کفپوش بتنی – تمیزکردن و نگهداری آنها
شیدارک در مقاله کفپوش بتنی، کاربردهای این کفپوش را بیان کرد و در مقاله مزایا و معایب کفپوش بتنی نیز به نقاط قوت و ضعف آن پرداخت. شما در این مقاله با انواع رویه کفپوش بتنی و چگونگی تمیز کردن و نگهدرای آنها آشنا خواهید شد.
در قدیم از کفپوش بتنی بیشتر در فضاهای با درجه اهمیت پایین تر همانند راهروهای فرعی، زیرزمین ها، گاراژهای پارک خودرو استفاده می شد. اما امروزه در فضاهای داخلی خانه ها بعنوان محصولی مصنوعی با سطح بالا بعنوان کفپوش و برای پیشخوان آشپزخانه استفاده می شود. بتن به صورت قابل ملاحظه با دوام بوده و در صورت رعایت موارد تمیزکاری درست، نگهداری آسانی دارد.
بتن به لحاظ پرداخت چندین سطح رویه می تواند داشته باشد:
بتن دارای درز (Unsealed): بتن معمولی دارای تخلخل (ریز) بدون هیچ گونه اصلاحی روی سطح، بتن دارای دزر می باشد. در این حالت روی سطح خلل و فرج طبیعی وجود دارد که به لک پذیری حساس هستند، به خصوص لکهای مایع همانند چربی ها
بتن درز بند شده (Sealed): در این حالت سطح رویه بتن با موادی از قبیل رزین های اکریلیک، سیلیکاتهای نفوذگر، اپوکسی ها یا یورتان ها روکش شده و پوشش داده می شوند و آنرا به سطح بدون حفرات ریز و مقاوم در برابر لک تبدیل می کند.
بتن صیقلی و براق (Polished): کف بتنی به صورت تر و خشک می تواند پولیش شده و تبدیل به یک سطح براق شود که در این حالت نیاز به پوشش و واکس شدن ندارد. سطح براقیت آن باتوجه به کاربری و طرح متغیر بوده و سطح رویه همانند مرمر، گرانیت، یا دیگر سنگهای پولیش شده طرح هم داشته باشد.
بتن رنگی (Stained): در صورتی که رنگ خاکستری بتن برای شما جذاب نیست، طیف وسیعی از رنگها هستند که برای رنگ آمیزی روی بتن قدیمی و یا تازه استفاده می شوند. این رنگها درون بتن نفوذ می کنند و دائمی هستند. سطح رویه در نهایت می تواند درزبند شود و یا به همان حالت باقی بماند.
بتن بافت دار (Stamped): بتن بافت دار یا به عبارت دیگر بتن چاپی است که طرح های سنگی، آجری و یا حتی چوب را می توان روی بتن نمایش داد. در این حالت بتن معمولا رنگی اجرا شده و به صورت درزبند شده دارای دوام بیشتری خواهد بود.
تمیز کردن کفپوش بتنی دارای درز یا بتن فضای بیرونی
اگرچه کفهای گاراژ، راهروهای فرعی و پاسیوها نگهداری آسانی دارند، اما با تمیزکاری مناسب ظاهری بهتر خواهند داشت. کار را با برداشتن هرگونه آلودگی از روی سطح بتن شروع کنید. مواد ریز و کثیفی ها رو به وسیله برس شانه ای و یا جاروبرقی تمیز کنید.
حالا وقت از بین بردن لکهای روی بتن است:
– لک های چربی: به روی سطح لک شده نشاسته ذرت و یا پودر غذای گربه بپاشید و بگذارید به مدت سه روز باقی بماند تا چربی را کاملا جذب کند. از آنجا که بتن دارای درز دارای خلل و فرج است و چربی ها در عمق نفوذ می کنند، به این زمان برای زدودن چربی ها نیاز است. سطح را پس از مدت سه روز تمیز کرده و در صورت لزوم فرایند فوق را تکرار کنید.
– لکهای غذاها و نوشیدنی ها: به مقدار دو قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی را با یک لیتر آب مخلوط کنید. یک برس شانه ای زیر استفاده کنید و مخلوط را روی سطح به خوبی بمالید. اگر لک از نوع روغنی است، مایع را مستقیما روی لک اعمال کرده و سپس آنرا بمالید. در خاتمه سطح را با آب به خوبی بشویید.
– اثرات چرخ خودرو: سطح را با آب خیس کنید و روی آثار تایر خودرو ماده چربی زدا بپاشید. اجازه دهید ماده تمیزکننده حداقل به مدت 4 ساعت روی سطح بماند و سپس با برس زبر سطح را بمالید و تمیز کنید و در خاتمه سطح را به خوبی بشویید.
– اثر زنگ زدگی: اگر لکها روشن هستند، سرکه سفید مخلوط شده روی سطح بریزید و حداقل به مدت 30 دقیقه اجازه دهید روی سطح باقی بماند و سپس سطح را با برس زبر تمیز کنید و آنرا بشویید. اگر لکه ها بزرگ و تیره هستند، از یک لک زدای تجاری که حاوی اسید اکسالیک باشد، استفاده کنید.
– لکهای ناشی از قارچ و کپک: دستکش پلاستیکی بپوشید. دو قاشق از شوینده های پودری خشکشویی را با دو قاشق تری سدیم فسفات (TSP) و یک لیتر آب مخلوط کنید. سطح جلبک زده را با یک برس زبر بمالید و آنرا بشویید. اگر کپک زدگی وسیع و برزگ است از سفید کننده کلر با آب بعنوان راه حل استفاده کنید. یک فنجان سفید کننده را با یک گالن آب مخلوط کرده و با برس روی سطح بمالید و سپس سطح را به خوبی بشویید.
نکته: سفید کننده را با دیگر تمیز کننده ها مخلوط نکنید و از گیاهان و درختچه ها در برابر آن مواظبت کنید. از لباسهای ایمنی هنگام کار استفاده کنید.
ساده ترین روش برای تمیز کردن کفپوش بتنی فضای باز استفاده از فشار آب با استفاده از تری سدیم فسفات و آب است. اگر شما امکان آنرا ندارید، از شلنگ باغبانی و برس زبر استفاده کنید و با آن تری سدیم فسفات را روی سطح پخش کرده و بمالید. تمیز کاری را با شستشوی سطح و خشک شدن آن در هوای باز خاتمه دهید.
تمیز کردن کفهای بتنی درزبند شده
از آنجا که بتن درزبند شده غیرمتخلخل است، آنها در برابر بسیاری از لکها و چربی ها مقاوم هستند و تمیزکاری آن آسان است. سطح را به صورت دوره ای و منظم تمیز کنید تا از ایجاد خط و خش روی سطح براثر ذرات زیر گرد و خاک جلوگیری شود. به صورت هفتگی، با استفاده از مایع ظرفشویی و آب گرم سطح را تمیز کنید و در انتها با آب آنرا بشویید و اجازه دهید تا سطح خشک شود.
از تمیزکننده های قوی استفاده نکنید، زیرا ممکن است مواد درزبند را آسیب زده و از بین ببرد. سطح درزبند شده را هم طبق توصیه تامین کننده به صورت دوره ای مجدد با سیلر یک لایه اجرا کنید.
تمیز کاری کفپوش بتنی پولیش شده
کف بتنی پولیش شده ساده ترین نگهداری را نیاز دارد، زیرا هیچ وقت نیاز به اجرای سیلر مجدد ندارد. به سادگی، به صورت دوره ای سطح کف را تمیز کنید. وقتی کف توسط غبار و گل کثیف شد، با یک تمیز کننده تجاری برای بتن پولیش که دارای PH خنثی است، سطح را تمیز کنید.
تمیز کاری کفپوش بتنی رنگی
کفهای بتنی رنگ شده بسیار شبیه به تمیز کردن سایر کفپوش ها هستند. با این حال، از آنجا که سطح می تواند به صورت سیلر شده و یا دارای درز باشد، مهم است که از تمیزکننده های اسیدی قوی استفاده نکنید، زیرا ممکن است به سطح کار آسیب بزند. پس از پاک کردن سطح از گرد و خاک، یک تمیزکننده همه کاره متوسط و یک پاک کننده را بکار ببرید. رطوبت اضافه بکار نبرید زیرا ممکن است سطح رنگی شما را بشکند و یا باعث پوسته پوسته شدن آن شود.
همیشه سطح را با یک پاک کننده و آب ساده بشویید تا هرگونه مایع باقیمانده روی سطح را پاک کند و در پایان اجازه دهید کف با دمای هوای آزاد خشک شود.
(امتیاز میانگین این مطلب5,00 می باشد.)
با ما همراه باشید.
جهت اطلاع از آخرین اخبار، مقالات، فیلم های آموزشی، محصولات و برندهای صنعت کفپوش در خبرنامه شیدارک عضو شوید.