کفپوش بتنی رنگی (بخش اول)

کفپوش بتنی از دید مردم برای سالیان زیاد فقط برای استفاده صنعتی مناسب بود و این هم به دلیل ظاهر خشن و ضمخت بتن است. اما طی سالهای اخیر و با ورود تکنولوژی های جدید به صنعت بتن و کفسازی، بتن فقط در رنگهای خاکستری دیده نمی شود. می توان گفت امروزه تقریبا هر رنگی که دوست داشته باشید را روی محصولات مختلف که در کف کار می شوند اجرایی و شدنی است و در کنار رنگ، انواع الگوها و بافت های سطح هم به انتخاب شما قابل تغییر است.
شیدارک پیرو انتشار مقاله آشنایی با کفپوش بتنی، در مقاله حاضر و در بخش دوم همین مقاله، به روشهای رنگ آمیزی و انواع رویه های کفپوش بتنی خواهد پرداخت.

کفپوش بتنی رنگی – Structural colors

راههای بسیاری برای تغییر رنگ خاکستری بتن وجود دارد. یکی از بهترین گزینه ها افزودن رنگ به ساختار بتن است، قبل از آنکه بتن ریزی انجام شود. هنگامیکه می خواهید کف فضایی را بتن ریزی کنید، دو روش برای اضافه کردن رنگ به ساختار بتن وجود دارد. از هاردنرهای رنگی و رنگدانه ها (پیگمنت ها) قبل از بتن ریزی برای رنگی کردن بتن استفاده می کنند. این کار یک سطح و الگوی رنگی خاص در کفپوش بتنی ایجاد می کند.
کفپوش بتنی شیدارک
رنگدانه های طبیعی که حاوی اکسیدفلزات هستند معمولا رنگ لطیف تر و ماندگارتری را در بتن ایجاد می کنند. رنگدانه های شیمیایی رنگی براقتر و چشمگیرتر به بتن می دهند، اما دوام آنها کمتر بوده و با گذر زمان کم کم از بین می روند. همچنین با ترکیب رنگ بتن و ایجاد الگوهای مربعی و … در سطح بتن، یک کفپوش زیبا و با ظاهری شبیه سرامیک و کاشی ایجاد می شود.

کفپوش بتنی شیدارک
رنگدانه (پیگمنت) برای تولید کفپوش بتنی رنگی

اسیدهای رنگ آمیزی – Acid staining

بتن را بعد از ریختن و سفت شدن آن هم می توان به بتن با رویه رنگی تبدیل کرد. اینکار با استفاده از اسیدهای رنگ آمیزی که به آن Acid-Etching هم گفته می شود انجام می شود. استفاده از مواد حاوی اسیدهای هیدرکلرید و نمکهای فلزات به سطح بتن یک واکنش شیمیایی را با آهک و هیدروکسید کلسیم موجود در بتن ایجاد می کند. اسید روی سطح بتن حالت طرح به وجود می آورد و نمکهای فلزی هم به داخل آن نفوذ کرده و تغییر رنگ در بتن به وجود می آید. اینکه رنگ بتن در این حالت چگونه شکل می گیرد به پارامترهای مختلفی که برای کفپوش شما منحصر به فرد است، همانند تخلخل بتن، ترکیب شیمیایی، سن، آب و هود و طرح اختلاط بتن بستگی دارد.
نتیجه روش کار با اسیدهای رنگی غیرقابل پیش بینی است و تغییرات روی سطح کفپوش شما اعمال می شود. با این حال در اغلب موارد اثر مطلوب و دلپذیر روی کف بتنی دارد، از آنجا که طرح پراکنده ای که خاصیت واکنش شیمیایی است، یک سطح مرمری شکل که بسیار شبیه به سنگ طبیعی است خلق می کند. هیچ دو کف بتنی که با اسید رنگ آمیزی شده اند شبیه همدیگر نیستند و یک زیبایی همیشگی در کف ایجاد می کنند.

کفپوش بتنی شیدارک
نمونه کفپوش بتنی رنگی با اسیدرنگی

رنگ آمیزی – Painting

کفپوش بتنی با استفاده از روش سنتی قدیمی هم می تواند رنگ آمیزی شود. البته این کار یک روش بحث برانگیز در دنیای کفپوش بتنی است. مشکل این روش این است که رنگ، نهایتا پوسته پوسته شده، ریز شده و از سطح کنده می شود و کم کم از بین می رود و لازم است که هر چند سال کفپوش بتنی مجددا رنگ آمیزی شود. رنگ آمیزی همچنین برای کفپوش بتنی که در زیرزمین اجرا شده اند (به دلیل وجود رطوبت در سطح) با مشکل مواجه می شود.
اگر شما تصمیم به رنگ آمیزی کفپوش بتنی اجرا شده دارید، از رنگ لاتکس اپوکسی دولایه که به همین منظور (اجرا در کف) تولید شده است استفاده کنید. استفاده از رنگ لاتکس اپوکسی این مزیت را دارد که سطح بتن را آب بند کرده و بعنوان یک لایه محافظ در برابر چربی و روغن عمل می کند.
کفپوش بتنی شیدارک
باید به این نکته توجه داشته باشید، رنگ آمیزی کف بتنی با رنگ اپوکسی یک سری پیش نیاز و مراحل آماده سازی سطح دارد که لازم است قبل از رنگ کردن بتن آنرا انجام داد.
برای آشنایی بیشتر مقاله کفپوش اپوکسی و پلی یورتان را مطالعه نمائید.

مطالعه مقاله بیشتر
کفپوش مناسب حیوانات خانگی

رنگ پایه آب – Water based stains

مشابه روشی که برای رنگ آمیزی بیان شد، با رنگهای پایه آب هم می توان کفپوش بتنی را رنگ آمیزی نمود. لکه های رنگ در این روش موادی هستند که در سطح کف نفوذ می کنند و یک واکنش شیمیایی با هیدروکسید کلسیم انجام داده و رنگ روی کف بتنی را ایجاد می کنند. برخلاف روش رنگ آمیزی، این رنگها به بتن اجازه تنفس می دهدن و رطوبت در فضا و بتن، سبب پوسته پوسته شدن و جداشدگی رنگ از کف نمی شود. همچنین در مقایسه با روش اسید، طرح و پس زمینه رنگ روی کفپوش بتنی قابل پیش بینی تر است و این روش در همه رنگهایی که مدنظر شماست قابل اجرا است.

کفپوش بتنی شیدارک
نمونه کفپوش بتنی رنگی با رنگهای پایه آب

سیلرهای رنگی بتن Tinted concrete sealers

لایه سیلر (درزبند)، ماده ای است که روی سطح کفپوش بتنی اجرا می شود و هدف آن ایجاد یک لایه محافظ است که از نفوذ رطوبت و لک به داخل بتن جلوگیری می کند. سیلرها معمولا شفاف و بی رنگ هستند، اما در برخی موارد این سیلرها قابلیت رنگی شدن با استفاده از مواد رنگی (قبل از اجرا روی کفپوش بتنی) را دارندکه روی سطج بتن یک سایه رنگی نامحسوس ایجاد می کند. با این حال، با از بین رفتن سیلر در گذر زمان، رنگ شما هم از بین می رود. نگهداری کیفیت رنگ روی بتن در این روش نیازمند اجرای دوره ای لایه سیلر می باشد.

کفپوش بتنی شیدارک
نمونه سیلر رنگی برای تولید کفپوش بتنی رنگی

در بخش دوم مقاله کفپوش بتنی – رنگها و انواع رویه های کفپوش بتنی با روش های زیر آشنا می شوید:
رنگ بتن Concrete Dyes
بتن بافت دار Textured concrete
بتن پولیش شده Polished concrete
کفپوش بتنی استمپ Stamping
روش استنسیل Stenciling

جهت ارتقا سطح کیفی مطالب لطفا به مقاله فوق امتیاز دهید. جهت امتیاز دهی بر روی ستاره مورد نظر کلیک کنید.
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (امتیاز میانگین این مطلب4,60 می باشد.)
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

error:
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟