مزایا و معایب سرامیک پرسلانی

در مقاله آشنایی با سرامیک پرسلانی به بیان مشخصات و کاربردهای آن پرداخته شد. شیدارک در این مقاله به مزایا و معایب سرامیک پرسلانی می پردازد.
سرامیک پرسلانی در مقایسه با سرامیک های معمولی، سرامیکی قویتر، سخت تر، خالص تر و با جذب آب پایین تر شناخته می شود که این مشخصات آنرا به سرامیکی با دوام تبدیل کرده است. این ویژگی ها به دلیل استفاده از ذرات ریز تر رس و پخت آن در دمای بالاتر بدست می آید. به گونه ای که یک سطح رویه لعابی سخت تر نسبت به رویه سرامیکهای استاندارد معمولی ایجاد می کند. تنوع ذاتی سرامیک قابلیتی در آن ایجاد می کند که مزایایی را برای سطوح کفپوش معماری داشته باشد. با این حال همانند همه کفپوشهای ساختمانی، سرامیک پرسلانی هم دارای نقاط قوت و ضعفی است که اینجا به آن اشاره می شود.

مزایای سرامیک پرسلانی

در حالت نرمال و برای انتخاب کفپوش، سرامیک پرسلانی یک گزینه بسیار عالی با مزایای با ارزش بشرح زیر است:
1- تنوع طراحی: سرامیک های پرسلانی مدرن به شکل کاملا متقاعد کننده ای می توانند از همه مصالح کفپوش ساختمانی مرسوم همانند سنگ مرمر، گرانیت، چوب و حتی استیل، بامبو و یا کرک تقلید کنند. به لحاظ ظاهری سرامیک پرسلانی از کفپوشهای نامبرده تقریبا غیر قابل تشخیص خواهد بود.
2- دوام: سرامیک پرسلانی تقریبا یکی از سفت ترین گزینه های کفپوش است. سختی، چگالی بالا و کاملا صلب بودن پرسلانی آنرا در برابر فشارهای ضربه ای شدید مقاوم می کند و حتی از آن می توان در محیطهای تجاری استفاده کرد. در کل، این کفپوش باید در کلاس PEI حداقل 5 طبقه بندی شود که آنرا برای فضاهای با ترافیک بالا و عبور تجهیزات سنگین قابل قبول کند.
3- مقاومت در برابر مایعات: چگالی بالای سرامیک پرسلانی آنرا در برابر نفوذ مایعات نسبت به سایر سرامیکهای لعابدار (که تخلخل ریز اما زیادی دارند) مقاوم تر می سازد. این نقطه قوت با اجرای یک لایه لعاب شیشه ای ذوبی روی سطح سرامیک افزایش می یابد. این لایه می تواند روی هر سطحی که اجرا شود آنرا در برابر آب نفوذناپذیر کند.
4- مقاوم در برابر لک شدگی: یکی دیگر از مزایای سرامیک پرسلانی مقاومت ذاتی در برابر لک شدگی است. اجازه ندادن به نفوذ آب رد داخل بدنه سرامیک پرسلانی به آن معنی است که مواد رنگی نمی توانند به آسانی به عمق و درون سرامیک وارد شوند و در آن تغییر رنگ و لک شدگی ایجاد کنند. وقتی سرامیک لعابدار است، تاثیر این ویژگی بیشتر دیده می شود و تغییر رنگ سطح سرامیک پرسلانی عملا غیر ممکن است!
5- نگهداری ساده و اندک: خاصیت مقاومت در برابر آب و لک شدگی سرامیک پرسلانی به نگهداری ساده تر آن بسیار کمک می کند. کثیفی روی پرسلان به آسانی با یک پارچه و تی از بین رفته و تمیز می شود. همچنین جارو کردن منظم کف، آنرا از ذرات ریز و گرد و غبار پاک می کند و به نوعی از سطح لعابی سرامیک محافظت می کند.
6- مقاومت در برابر آتش: سرامیک های پرسلانی در شرایط نرمال نمی سوزند و کفهای اجرا شده با پرسلان ها انتقال و جابجایی شعله های آتش را هنگام آتش سوزی در ساختمان محدود می کنند.
7- عمر طولانی: اگر سرامیک پرسلانی صحیح اجرا شده و به درستی نگهداری شود، توانایی باقی ماندن برای چندین دهه (بیشتر از طول عمر درج شده در برگه های کارخانه) را دارد. این خاصیت هزینه های دوره ای تعمیر و جایگزینی پرسلان ها را از کاهش داده و از بین می برد.
8- قابلیت تعمیر: سرامیک پرسلانی در برابر ترک خوردگی و شکستن در اثر ضربه های فیزیکی مقاوم است. با این حال، اگر به هر دلیلی آسیب ببیند برداشتن سرامیک آسیب دیده از کف و جایگزینی از آن از آن جهت که فقط باید قطعه مربوطه تعویض شود کار ساده ای است.
به عنوان یک پیشنهاد خوب، توصیه می شود یک یا دو جعبه اضافی (حدود 2%) از سرامیک خریداری شده جهت نصب در انبار نگهداری شود تا در صورت آسیب دیدگی و نیاز به تعویض، همسان سازی رنگ راحت تر بوده و سرامیک ها دچار دو رنگی نشوند.

مطالعه مقاله بیشتر
کفپوش حمام - 5 انتخاب خوب برای کف حمام و سرویس

معایب سرامیک پرسلانی

برخی از محدودیتهای سرامیک پرسلانی همانند سرامیک های معمولی بازار است، اما چند نکته خاص سرامیک پرسلانی وجود دارد که باید به آنها توجه کرد:
1- وزن بالا: همانند همه گزینه های سخت برای کف فضا، سرامیک پرسلانی هم کاملا سنگین است. این نکته پروسه نصب آنرا کمی مشکل تر می کند و نیروی انسانی با زحمت بیشتری مواجه می شود. این نکته در برخی موارد اجرا و نصب آنرا برای طبقات دوم و بالایی محدود می کند، مگر آنکه سازه ساختمان برای بار مرده ناشی از وزن آن محاسبه شده باشد.
2- قیمت بالا: سرامیک پرسلانی تا حدودی کفپوشی قیمتی به حساب می آید و نسبت به سرامیک های معمولی گرانتر هستند. از سویی هزینه نصب آنها هم بالاتر است که در کل هزینه ای حدود 50-25 درصد بیشتر (بسته به مشخصات و محل پروژه) نسبت به سایر سرامیک ها را در بر خواهد داشت. با این حال همانگونه که بیان شد از آنجا که این کفپوش طول عمر بالایی دارد، می تواند توجیهی برای هزینه اولیه بالای آن باشد.
3- نصب و اجرا: اجرا و نصب سرامیک پرسلانی نسبت به سرامیک معمولی مشکل تر، زمانبر تر و با نیروی انسانی بیشتری همراه است. سرامیک پرسلانی به تنهایی سخت و سنگین است و کار برش دقیق آن به قطعات ریزتر را سخت می کند. استفاده از پیمانکار متخصص نصب سرامیک، دور ریز (پرت) سرامیک پرسلانی را کم می کند؛ اما از سوی مقابل هزینه پروژه را با توجه به تخصص نیروها بالا می برد.
4- ملاحظات درز سرامیک پرسلانی: علیرغم اینکه سرامیک پرسلانی در برابر لک شدگی، صدمه دیدن و نفوذ آب مقاوم است، خطوط درز بین سرامیک ها همچنان در برابر خطرات یاد شده آسیب پذیر هستند. گروت و چسب بندکشی سرامیک پرسلانی اساسا ماده ای دارای خلل و فرج ریز است و برای جلوگیری از آسیب دیدگی بر اثر استفاده روزمره باید با لایه سیلر محافظت شود. حتی اگر بندهای سرامیک به نحو مناسب اجرا و نگهداری شود، بازهم امکان خراب شدگی در اثر رطوبت و نم و تغییر رنگ و کدر شدن آنها به دلیل باکتری و جلبک وجود دارد.
از شما دعوت می شود علاوه بر مطالعه مزایا و معایب سرامیک پرسلانی ، دیگر مقاله های بخش سرامیک را نیز مطالعه نمائید.

خدمات شیدارک - مرجع تخصصی کفپوش

مطالب زیر را از دست ندهید

مقالات سرامیک

کتاب جامع آشنایی با سرامیک

جهت دریافت کتاب جامع آشنایی با سرامیک فرم زیر را تکمیل نمایید.

جهت ارتقا سطح کیفی مطالب لطفا به مقاله فوق امتیاز دهید. جهت امتیاز دهی بر روی ستاره مورد نظر کلیک کنید.
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (امتیاز میانگین این مطلب5,00 می باشد.)
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

error:
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟