خرید کفپوش سرامیکی – نکاتی که باید به آن توجه کنید
شیدارک در مقالات پیشین خود شما را با سرامیک و مزایا و معایب سرامیک کف آشنا نمود. در این مقاله نکاتی که هنگام خرید کفپوش سرامیکی باید به آن توجه کنید، را بیان می کند.
انتخابهای موجود برای سرامیک کف
– سرامیک لعابدار و بدون لعاب: لعاب سرامیک به پوشش شیشه ای روی سطح سرامیک اشاره می کند که در رویه برخی سرامیک ها ایجاد می شود. این روکش به صورت لایه محافظ عمل کرده و نفوذناپذیری سرامیک را در برابر آسیب ناشی از آب و لک تضمین می کند. با این حال برخی مردم تمایل دارند تا از سرامیک بدون لعاب استفاده کنند که ظاهر طبیعی تری در کف فضا ایجاد می کند. نکته اینجاست که سرامیک های بدون لعاب باید به صورت دوره ای و هرچند ماه، با لایه سیلر پوشش شوند تا از آنها در برابر لکها محافظت کند. سیلر کردن سرامیک ها باید براساس توصیه های کارخانه تولید کننده سرامیک انجام شود.
– سرامیک سفالی (تراکوتا): سرامیکی است که از بیسکوئیت رس به دست می آید و قرمز رنگ است و نسبتا در درجه حرارت پایین پخته می شود. سرامیک تولید شده شکننده یوده و ظاهری بسیار متمایز و طبیعی دارد.
– سرامیک پرسلانی: تایل رسی پخته شده در دمای بسیار بالا به تولید سرامیک پرسلانی منجر می شود که سرامیکی بسیار قومی و بادوام است. برای آشنایی بیشتر مقاله آشنایی با سرامیک پرسلانی را مطالعه نمائید. با این حال باید مد نظر داشته باشید که برش و تغییر سایز شکل سرامیک پرسلانی نسبت به سایر سرامیکها سخت تر است. به دلیل آنکه جذب آب سرامیک پرسلانی کمتر از 0.5% است، می توان از آن برای برخی فضاهای بیرونی استفاده کرد. این سرامیک می تواند شرایط آب و هوایی سرمای سخت و یخبندان را تحمل کند.
برای خرید توجه داشته باشید که برای پوشش کف فضای خود سرامیک دیواری خرید نکنید! سرامیکهای دیواری عموما نسبت به سرامیک کف ضخامت نازکتر و دوام کمتری دارند. زیرا نیازی به مقاومت در برابر ترافیک زیاد رفت و آمد مردم نیاز نیست.
نصب سرامیک کف
نصب سرامیک را توسط تیم حرفه ای و متخصص انجام دهید که زیبایی کف شما را هم بهمراه داشته باشد. البته می توان سرامیک را توسط افراد غیرحرفه ای نصب نمود که در این صورت کار زمانبرتر و سخت تر خواهد شد. انجام اشتباه در اجرا هم می تواند منجر به هدر رفتن متریال و ایجاد هزینه بیشتر برای تعمیر و تعویض سرامیکها توسط تیم متخصص شود که این کار بازگشت به پله اول می باشد!
علاوه بر آنچه در مقدمه نصب سرامیک بیان شد، موارد زیر را باید در نظر داشته باشید:
– سطح بستر: سطح بستر شما که قرار است سرامیک روی آن نصب شود، مهمترین بخش کار شما است. سطح زیرین برای نصب سرامیک، باید کاملا هموار، مسطح و بدون هرگونه عیب و ایرادی باشد. هرگونه پستی و بلندی می تواند منجر به ایجاد فضای خالی در زیر سرامیک شود و این نقطه ضعف در طول زمان باعث شکستگی سرامیک خواهد شد.
نکته: برخی از مجریان حرفه ای، هزینه بیشتری را برای آماده سازی سطح بستر در نظر می گیرند که این مهم توجه آنها را به آماده سازی بستر کار نشان می دهد. همچنین، مواد بستر نباید نسبت به تغییر سایز (براثر حرارت و تغییرات دمایی) حساس و ضعیف باشد. معمول ترین سطح برای نصب سرامیک، بستر بتنی است. برای این کار باید دقت کنید که وقتی سرامیک را روی بتن تازه ریخته شده نصب می کنید، باید حداقل 28 روز از عمر بتن ریزی گذشته باشد تا رطوبت آن تبخیر شده و سطح بتن کاملا خشک شده باشد.
هزینه کفپوش سرامیکی
– قیمت سرامیک: به ازای هر مترمربع از 15 هزارتومان تا بالای 300 هزارتومان با توجه به کیفیت سرامیک متغیر است. قیمت متوسط در محدوده 150-45 هزارتومان برای سرامیک های معمولی و با کیفیت مناسب تغییر می کند.
– هزینه نصب: قیمت نصب حدودا دربازه 85-20 هزارتومان می باشد که فاکتورهایی نظیر موقعیت نصب کار، اندازه و حجم کار، درجه کیفی کار (لوکس، معمولی و …)، کیفیت و اندازه سرامیکها روی هزینه اجرا تاثیر گذار است.
– دوام: وقتی به قیمت محصولات توجه دارید، همیشه آیتمی که مهم است طول عمر مفید و دوام محصول می باشد. یک کفپوش سرامیکی که با کیفیت نصب شده و نگهداری درست شود برای چندین دهه عمر می کند و البته هر تایل کفپوش سخت و مقاومی که در کف کار کنید تقریبا همینطور است.
– تعویض و برداشتن: در صورت لزوم هزینه برداشتن سرامیک از کف حدودا 25 هزارتومان برای هرمترمربع است. در برخی موارد می توان از هزینه مذکور اجتناب نمود و لایه کفپوش بعدی را مستقیما روی سرامیک نصب کرد.
ابعاد سرامیک
سرامیکها معمولا در ابعاد مستطیلی 30*30 و 15*15 و 40*40 و 60*60 سانتیمتر تولید می شوند. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی تولید سرامیک های با ابعاد متنوع همانند 30*60 و 90*90 و 100*100 و همچنین دیگر ابعاد، آسان شده است و شما می توانید هر طرحی از ابعاد سرامیک را برای کف فضای خود داشته باشید. امروزه برخی کارخانه ها سرامیک های چندضلعی منتظم را به صورت اختصاصی تولید می کنند. از ابزار برش مناسب می توان برای برش سرامیک به دیگر ابعاد و اشکال همچون مثلث، ذوزنقه و … استفاده کرد.
کتاب جامع آشنایی با سرامیک
جهت دریافت کتاب جامع آشنایی با سرامیک فرم زیر را تکمیل نمایید.
(امتیاز میانگین این مطلب5,00 می باشد.)
با ما همراه باشید.
جهت اطلاع از آخرین اخبار، مقالات، فیلم های آموزشی، محصولات و برندهای صنعت کفپوش در خبرنامه شیدارک عضو شوید.