روش اسپری اجرای اپوکسی کف Airless – آری یا نه؟
دستگاههای پاشش ایرلس کاربرد گسترده ای در اجرای انواع پوششها دارند. با این حال وقتی صحبت از اجرای کفپوش اپوکسی می شود، به نظر می رسد مخالفان قدرتمندی در استفاده از دستگاههای ایرلس Airless برای اجرای اپوکسی کف به صورت پاششی وجود دارند. این مقاله به این موضوع می پردازد که آیا روش اسپری اجرای اپوکسی کف Airless Spray Epoxy coating مناسب است یا خیر؟
با تجربیات بدست آمده از مجریان کفپوش اپوکسی، نظرات مختلفی در جهت تائید و یا رد کردن استفاده از دستگاه ایرلس و یا به بیان دیگر استفاده از روش پاشش (اسپری) برای اجرای کفپوش اپوکسی وجود دارد.
از اینرو جهت تصمیم گیری صحیح، در اینجا لیستی از نقاط قوت و ضعف اجرای کفپوش اپوکسی به روش ایرلس (براساس بازخورد تجربیات شخصی مجریان اپوکسی در پروژه هایشان) ارائه می شود. لطفا توجه داشته باشید این مقاله صرفا برای پوششهای کف و مشخصا پوشش با ضخامت نازک متمرکز است.
مزایای اجرای اپوکسی با دستگاه ایرلس
1- بزرگترین نقطه قوت روش اجرا با ایرلس بهره وری آن است. یک تیم اجرایی 4 نفره با یک دستگاه ایرلس هزاران مترمربع اجرای کفپوش اپوکسی را در مدت زمان کوتاهی می توانند تحویل دهند. اگر شما یک پروژه با سطح بزرگ دارید، با روش ایرلس آنرا در زمان کوتاهتری تحویل خواهید داد و در فرایند اجرا از جهت صرفه جویی در نیروی انسانی، هزینه زیادی را پس انداز خواهید کرد.
2- ظاهر نهایی رویه کفپوش اپوکسی. اجرا به روش ایرلس یک لایه و فیلم نرم، زیبا و به شکل پوست پرتقالی در لایه نهایی ایجاد می کند. ظاهر زیبای پوست پرتقالی به آسانی و با استفاده از ابزار رایج اجرای اپوکسی همانند غلتک و تی بدست نمی آید.
دو نقطه قوت اشاره شده می تواند برای برخی بسیار متقاعد کننده باشد و استفاده از روش پاشش ایرلس را انتخاب کنند. با اینحال لازم است به معایب و ریسکهای احتمالی روش ایرلس اشاره کنیم که در ادامه آمده است.
معایب اجرای اپوکسی با دستگاه ایرلس
1- حلالها، حلالها و حلالها! برای رسیدن به کفپوش اپوکسی و اجرا به روش ایرلس و اینکه محصول از نازل اسپری خارج شود، نیاز به رقیق کردن مواد است. مواد 100% جامد به راحتی با این روش کار نمی کنند و نیاز به اضافه کردن مقادیری از حلالها دارند (اگر خود مواد اولیه فاقد حلال باشند) تا در دستگاه و نازل پاشش به خوبی کار کند. حجم بالای حلال روی سطح احتمال ایجاد مشکلات تنفسی و پوستی را افزایش می دهد. همچنین به صورت کلی سلامت و مسائل ایمنی را هم به دلیل افزایش ریسک آتش گرفتن مواد در هنگام اجرای مواد را هم بهمراه دارد.
2- پاشش زیاد و مصرف زیاد. وقتی شما اپوکسی را با غلتک و تی اجرا می کنید تخمین مقدار مصرف مواد بسیار راحت است. بعنوان مثال، یک لایه نازک اپوکسی حدود 300-250 گرم در هر مترمربع مواد مصرف می کند اما با استفاده از دستگاه ایرلس ممکن است به راحتی از مقدار 500 گرم در هر مترمربع فراتر بروید (و زمانی متوجه شوید که دیر شده است). پاشش زیاد از حد روی سطح با استفاده از ایرلس توسط مجریان پدیده ای رایج است و مقداری هم روی سطوح مجاور (دیوار، ستون و …) پاشیده می شود.
3- کارکرد نامطلوب تجهیزات. دستگاههای ایرلس به کار نکردن زمانی که به آنها نیاز دارید بدنام هستند! هیچ چیز بدتر از کار کردن نامطلوب نازل خروجی ایرلس نیست که سطح نهایی زشتی را روی کف به وجود بیاورد. کارکردن با این دستگاهها نیاز به نیروهای دوره دیده دارد که دانش چرخش مواد در دستگاه، مقدار فشار لازم شیرها و … را برای اجرای پوشش اپوکسی کف داشته باشند.
4- چسبندگی. سوالی که زیاد مشاهده شده این است که مجریان اپوکسی چگونه می خواهند پوشش اپوکسی را به کف فشار دهند! تی ها و غلتکهای اجرای اپوکسی این مزیت را دارند که شما عملا احساس اجرا را لمس می کنید و اینکه پوشش به لایه بستر نفوذ کرده است. روش ایرلس برخی اوقات این تاثیر را دارد که پوشش فقط روی سطح رویه لایه بستر نشسته است.
5- تمیزکاری. پس از پایان کار، ماشینهای ایرلس نیاز به تمیزکاری مطلوبی دارند تا اینکه اطمینان حاصل کنید هیچ رزین و ماده ای درون سیستم دستگاه باقی نمانده است. در غیر این صورت رزین اپوکسی درون شیلنگ ها عمل آوری و سفت می شود و باعث خرابی و از بین رفتن قطعه گرانی از ماشین پاشش می شود.
با توجه به موارد گفته شده نظر شما درباره روش اجرای کفپوش اپوکسی با ایرلس چیست؟ در چه مواردی شما از روش ایرلس برای اجرای اپوکسی کف استفاده می کنید؟ باید در نظر داشت در برخی موارد و با توجه به ماهیت پروژه، مزیت های بیان شده در بالا نسبت به معایب اشاره شده وزنه و اعتبار بیشتری دارد. از اینرو می توان گفت استفاده از اسپری ایرلس کاری نشدنی نیست، اما باید برای استفاده از آن شرایط پروژه و … را به درستی بررسی کرد.
کتاب جامع آشنایی با کفپوش اپوکسی
جهت دریافت کتاب آشنایی با کفپوش اپوکسی فرم زیر را تکمیل نمایید.
(هنوز کسی به این مطلب رای نداده است)
با ما همراه باشید.
جهت اطلاع از آخرین اخبار، مقالات، فیلم های آموزشی، محصولات و برندهای صنعت کفپوش در خبرنامه شیدارک عضو شوید.