روش نصب پلاستوود در کف
اجرای چوب پلاست یکی از مهمترین نکات مثبت کفپوش چوب پلاست ( پلاستوود ) است. نصب و اجرای چوب پلاست بسیار ساده و آسان است و نکات پیچیده ای ندارد، با کمی دقت می توان براحتی از این کفپوش هم در فضاهای خارج ساختمان و هم به عنوان کفپوشی داخلی استفاده نمود. “شیدارک” در این مقاله شما را با مهمترین نکات در اجرای چوب پلاست در کف آشنا خواهد کرد.
برای آشنایی بیشتر با کفپوش چوب پلاست یا پلاستوود می توانید مقالات “آشنایی با پلاستوود” و “کاربردهای پلاستوود” را مطالعه نمایید.
نکات اولیه در اجرای چوب پلاست
قبل از شروع به نصب چوب پلاست، برای ایجاد همدمایی پروفیلهای چوب پلاست، با شرایط محیطی موجود، آنها را 24 ساعت در فضایی که قرار است نصب شوند قرار دهید تا پروفیلها با شرایط محیطی همدما شوند.
بستر کار را کاملا تمیز کنید و ابزار کار را آماده نمایید. در هنگام نصب و اجرای چوب پلاست، ابزارهای زیر را لازم خواهید داشت. نکته بسیار مهمی که در تمامی فعالیتهای اجرایی باید به آنها دقت نمود، رعایت دستورالعملها و نکات ایمنی است.
مرحله اول نصب چوب پلاست:اجرای زیر سازی
برای نصب چوب پلاست حتما نیازمند زیر سازی خواهید بود. زیر سازی یا شاسی کشی برای نصب چوب پلاست آماده سازی بستر کار برای نصب پروفیلهاست. جهت اجرای زیر سازی از پروفیلهای چوبی، فلزی و همچنین از پروفیلهای مخصوص از چنس چوب پلاست استفاده می شود. در صورتی که از پروفیلهای فلزی به عنوان زیر سازی استفاده می کنید ، حتما باید آنها را توسط رنگ پوشش دهید تا نسبت به خوردگی (زنگ زدن) مقاوم شوند.
زیر سازی و شاسی کشی برای اجرای چوب پلاست ، با توجه به شرایط موجود به 2 روش انجام می شود:
-
اجرای زیر سازی بدون نیاز به تغییر ارتفاع و عدم استفاده از پدستال کف کاذب
در این صورت شاسی کشی و بستر سازی لازم جهت نصب پروفیلهای پلاستوود مستقیما روی کف موجود و عمود بر راستایی که قرار است پروفیلهای چوب پلاست اجرا شوند، اجرا می شود.
-
زیر سازی روی پدستال
در این حالت کف سازی بصورت کف کاذب انجام می شود و نیاز به تنظیم ارتفاع و اصلاح تراز ارتفاعی توسط پدستالهای مخصوص کف کاذب وجود دارد. در این جالت گاهی پروفیلهای زیر سازی به صورت طولی و عرضی اجرا می شوند. برای آشنایی با پدستالها و نیز ساختار کف کاذب می توانید مقالات “آشنایی با کف کاذب” و “اجرای کف کاذب” را مطالعه نماید.
در هنگام اجرای زیر سازی چوب پلاست نکات زیر را حتما بررسی کنید و به آنها دقت نمایید.
- اگر زیر سازی شما فولادی (آهنی) است حتما آنها را رنگ کنید تا زنگ نزنند.
- به فاصله میان پروفیلهای زیر سازی دقت کنید. این فاصله نباید از دستور العمل پیشنهادی شرکت تولید کننده چوب پلاست یا فاصله ای که در نقشه ها به آن اشاره شده است بیشتر باشد.حداکثر دهانه پروفیلهای زیر سازی با توجه به ضخامت چوب پلاست و نیز کاربری فضا می تواند بین 30 تا 80 سانتیمتر باشد.
- زیر سازی باید بگونه ای نصب شود که کف نهایی شیبی حدود1 درصد داشته باشد. (جهت هدایت سریعتر آب باران و …)
پس از اتمام شاسی کشی سعی کنید فضای کار را کاملا تمیز نمایید و اگر کفشوی و یا خروجی آب و … در آن محدوده قرار دارد، باز بودن و عدم گرفتگی آن را چک کنید.
مرحله دوم : نصب پروفیلهای پلاستوود
نصب پروفیلهای پلاستوود روی زیر سازی را از یک گوشه شروع کنید و تا انتها ادامه دهید. پروفیلهای پلاستوود یا چوب پلاستیک توسط بستهای مخصوصی که به انها کلیپس (clips) گفته می شود روی زیر سازی محکم می شوند. کلیپسها به شما امکان می دهند که در آینده بتوانید پروفیلهای پلاستوود را بدون اینکه آسیبی ببینند از جای خود بردارید. کلیپسها با توجه به شرکت تولید کننده می توانند شکلها و نیز جنسهای مختلفی داشته باشند. کاربرد همه آنها فیکس کردن پروفیلهای روی زیرسازی است.
نمونه کلیپس پلیمری برای نصب پروفیل های چوب پلاست
نمونه کلیپس فلزی برای نصب پروفیل های چوب پلاست
برای نصب و اجرای چوب پلاست مراحل زیر را انجام دهید و به نکات مهمی که به انها اشاره شده است دقت کنید.
1- پیچ مورد استفاده برای نصب کلیپسها حتما باید از نوع استیل باشید تا خوردگی اتفاق نیفتد.
2- در ابتدا و انتهای کار باید از کلیپسهای مخصوص شروع و خاتمه کار استفاده نمود. در صورت عدم استفاده از کلیپس مخصوص می توان مانند تصویر زیر از پیچ استفاده کرد.
نمونه ای از کلیپسهایی که برای نصب پروفیل ابتدایی (شروع کار) از آنها استفاده می شود.
نحوه نصب پیچ در صورت عدم استفاده از کلیپس برای شروع کار
3- در تمام نقاط تقاطع چوب پلاست و زیر سازی باید اتصال چوب پلاست و زیرسازی (کلیپس یا پیچ) اجرا گردد.
4- پروفیلها را یکی با کلیپس محکم نمایید و کار را تا انتها ادامه دهید. پیچ کلیپسها را حتما با ابزار مخصوص محکم کنید و هیچ پیچی و اتصالی را فراموش نکنید.
5- فاصله عرضی میان پروفیلها را رعایت نمایید. رعایت حداکثر و حداقل این فاصله بسیار مهم است. فاصله عرضی میان پروفیلها علاوه بر ایجاد فضایی جهت کنترل انبساط عرضی پروفیلها، سبب می شود که آب باران یا شستشو سریعا تخلیه شود. نکته مهم این است که این فاصله نباید از 6 میلیمتر بیشتر باشد. زیرا سبب می شود که پاشنه کفشهای پاشنه بلند که توسط بانوان مورد استفاده قرار می گیرد در داخل این درزها گیر کند. میزان پیشنهادی این فاصله 5 میلیمتر می باشد.
6- پروفیلهای چوب پلاست نباید انتهای آزاد داشته باشند. به این معنی که ابتدا و انتهای تمام پروفیلها حتما باید روی زیر سازی قرار گیرد.
7- فاصله طولی میان پروفیلها را رعایت نمایید.عدم رعایت این فاصله سبب تابیدگی پروفیلها در اثر انبساط طولی پروفیلها خواهد شد. این فاصله با توجه به طول پروفیل مورد استفاده و دما تعیین می شود ولی حداقل 3 میلیمتر و حداکثر 6 میلیمتر خواهد بود.
8- در محل برخورد پروفیلهای پلاستوود با دیوار یا در محل تغییر مصالح کف سازی باید حتما یک بند یا فضای خالی به عرض حداقل 6 میلیمتر (هم در راستای عرض پروفیل و هم در راستای طول پروفیل) اجرا گردد. عدم رعایت این فاصله می تواند باعث تابیدگی پروفیلهای پلاستوود گردد.
رعایت فاصله حداقل 6 میلیمتری در انتهای کار و نحوه اتصال آخرین پروفیل
مرحله سوم: نصب قطعات جانبی
برای افزایش دوام و طول عمر کفپوش چوب پلاست، مجموعه ای از یراقها و قطعات جانبی مورد استفاده قرار می گیرند که هم زیبایی کفپوش را افزایش می دهند و هم باعث افزایش کارایی ان می شوند. این قطعات شامل یراقهای محافظ گوشه و کنج، قرنیز ها و محافظ لبه پله می باشند.
پروفیلهای محافظ لبه و گوشه در نصب چوب پلاست
پروفیلهای محافظ لبه پله در نصب چوب پلاست
نصب درپوش پروفیلها برای محافظت بیشتر پس از اتمام نصب چوب پلاست
کتاب جامع آشنایی با پلاستوود
جهت دریافت کتاب آشنایی با پلاستوود فرم زیر را تکمیل نمایید.
(امتیاز میانگین این مطلب4,50 می باشد.)
با ما همراه باشید.
جهت اطلاع از آخرین اخبار، مقالات، فیلم های آموزشی، محصولات و برندهای صنعت کفپوش در خبرنامه شیدارک عضو شوید.