سرامیک اتاق نشیمن
شیدارک در مقاله مزایا و معایب سرامیک کف به مشخصات و ویژگی های سرامیک بعنوان کفپوش پرداخت. با توجه به کاربرد گسترده سرامیک در فضاها و اتاقهای خانه های مسکونی و اداری، در این مقاله شما با سرامیک اتاق نشیمن آشنا می شوید.
استفاده از سرامیک برای آشپزخانه ها، حمام و سرویس های بهداشتی یه خوبی شناخته شده است، اما بسیاری از مزایای سرامیک همچنان آنرا به عنوان انتخاب مناسب برای اتاق و فضای نشیمن تبدیل می کند. تایل های سرامیک بادوام هستند و نگهداری آنها ساده است. به علاوه سرامیک برای فضاهای پرتردد هم بدون نشان دادن ضعفی از خود، می تواند استفاده شود. در کنار مزایای بیان شده، طراحی های متنوع کف سرامیکی غیر قابل انکار است. تکنولوژی چاپ پیشرفته انتخابهای زیادی را پیش روی مصرف کنندگان و طراحان می گذارد و کف فضای شما با استفاده از طراحی ها خاص و منحصر به فرد می شود. بعنوان مثال، امروزه سرامیکهای پرسلانی تولید می شوند که ظاهری بسیار شبیه به قطعات چوبهای سخت دارند و تشخیص تفاوت رویه آنها در برخی موارد کاری مشکل است!
هزینه سرامیک
هزینه تایل سرامیک کف از دو فاکتور بدست می آید: هزینه مصالح و خود تایل سرامیک و هزینه نیروی انسانی نصب و اجرای سرامیک.
هزینه خرید سرامیک از مغازه ها از حدود مترمربعی 15 هزارتومان شروع شده و برای سرامیک پرسلانی که چاپ پیشرفته و ظاهری شبیه چوبها و یا سنگهای طبیعی داشته باشد، مبالغ بالاتر از 150 هزارتومان هم می تواند باشد که هزینه این سرامیکهای مهندسی شده نزدیک به قیمت تامین سنگ طبیعی است. اما بسیاری از سرامیکهای با کیفیت مطلوب و در دسترس در بین بازه قیمتی گفته شده قرار می گیرند و دست شما برای خرید یک سرامیک مناسب باز است.
هزینه نصب سرامیک بسیار متغیر است. مواردی همچون مقدار کار، موقعیت جغرافیایی، موقعیت ساختمان و … در هزینه نصب تاثیرگذار است به گونه ای که هزینه نیروی انسانی با کیفیت کار مشابه در دو منطقه و شهر مختلف متفاوت است. با این حال به جهت پیش بینی احتمالی هزینه ها، دستمزد متوسط نصب سرامیک در بازه 65-30 هزارتومان قرار می گیرد. لازم به ذکر است هزینه نصب سرامیکهای پرسلانی به دلیل الزامات بیشتر نصب و جذب آب کمتر آنها، بیشتر از دیگر سرامیکها است. همچنین لازم به ذکر است برای کارهای حرفه ای و لوکس استفاده از نیروی متخصص و استادکار برای نصب سرامیک زیبایی ظاهری سرامیک و درزهای آنها را به خوبی نشان می دهد. به صورت کلی برای داشتن یک برآورد، هزینه نصب سرامیک حدودا نصف قیمت خود سرامیک است.
برای خرید سرامیک باید به عوامل زیر توجه کرد.
– ابعاد سرامیک: سرامیکها معمولا در ابعاد 60*60، 45*45، 30*30 و 15*15 سانتیمتر تولید می شوند. همچنین سرامیکها در ابعاد بزرگتر به خصوص برای سرامیکهای پرسلانی همانند 100*100 و 120*60 سانتیمتر هم تولید می شوند. برای اتاقهای نشیمن بزرگ، از تایلهای بزرگتر استفاده کنید که با فضا هماهنگ باشد. همچنین برای فضاهای کوچکتر از سرامیکهای با ابعاد کوچکتر استفاده کنید که زیبایی بصری بیشتری به فضا داده و آنرا بزرگتر نشان می دهد.
– طرح و رویه سرامیک: از آنجا که سرامیکها قابلیت تولید در هر رنگ و زمینه ای را دارند، شما امکان ایجاد الگوهای مرکب و پیچیده را دارید. استفاده از سرامیک با رنگهای متضاد، هماهنگ، ترکیبی با طرحهای مختلف به خوبی می تواند تفکر معماری شما را در کف بیان کند.
مقایسه سرامیک و سنگ طبیعی
سنگهای طبیعی طیف وسیعی از مواد طبیعی هستند که به صورت مکعب های بزرگ از کوهها استخراج می شوند. برای کاربرد در کفپوش، آنها معمولا به صورت تایلهای مستطیلی بریده می شوند و نصب آنها نیز شبیه به سرامیک است. برهمین اساس ظاهر سنگها می تواند خیلی معمولی و یا پیچیده باشد. عمده سنگها (و نه همه آنها) سخت، محکم، بادوام و دارای طول عمر بالا هستند.
شیدارک از شما دعوت می کند برای آشنایی بیشتر مقاله سنگهای ساختمانی را مطالعه نمائید.
باتوجه به ظاهر خاص، زیبایی ذاتی سنگها، کیفیت طبیعت و مشخصات فنی آنها دلایلی است که بیشتر مردم سنگهای طبیعی را به کارخانه های تولید و پخش سرامیک ترجیح می دهند. اگرچه امروزه کارخانه های تولید سرامیک، کیفیت و زیبایی تولیدات خود را تکمیل کرده و انواع محصولات آنها در دسترس هستند. سنگهای طبیعی، با این حال معمولا گران هستند، هم خرید تایلهای سنگ و هم نصب و اجرای آنها. از سوی دیگر نگهداری سنگها در دوره بهره برداری به آسانی سرامیک ها نیست. سنگهای طبیعی به صورت دوره ای باید سیلر شوند و نسبت به سرامیک امکان لک پذیری بیشتری دارند.
در مقابل به نوعی می توان گفت سرامیک هم کفپوسی طبیعی است زیرا از مواد رسی تولید می شود، اما باید توجه داشت آنها طی یک فرایند قالب ریزی و تحت حرارت در کارخانه و توسط انسان تولید می شوند. سرامیک ها در مقایسه با سنگها دوام بیشتری داشته و نگهداری آنها بسیار آسانتر است، زیرا آنها به گونه ای تولید شده اند که در برابر رطوبت کاملا غیر قابل نفوذ هستند و نم به داخل لعاب آنها نفوذ پیدا نمی کند.
مقایسه سرامیک و چوبهای سخت
سرامیک ها و چوبهای سخت بعنوان کفپوش در صورت اجرای درست، مزایای مشابه ای دارند و سالها عمر می کنند. سرامیک های مهندسی امروزی در شکلها و طرحهای مختلف و مشابه با انواع کفپوش های چوب سخت تولید می شوند.
یکی از عمده ترین تفاوتهای سرامیک و چوبهای سخت برای کفپوش قیمت آنهاست. اجرای سرامیکها نسبت به چوبهای سخت بسیار قیمت کمتری دارد. همچنین نحوه تمیزکردن کفپوش سرامیکی و نگهداری آنها در طول زمان ساده تر است، زیرا آنها در برابر آسیب ناشی از آب و لک حساسیت کمتری دارند.
تنها مزیت بزرگ چوب سخت نسبت به سرامیک این است کفپوش چوبی وقتی خط و خش داشته باشد و آسیب ببیند به راحتی اصلاح می شود. بسیاری از چوبهای ساخت به سادگی و با سندبلاست دوباره سطح تازه و نویی به شما می دهد. این مهم در مورد سرامیک ها امکانپذیر نیست، اما در مقابل باید بدانید که سطح سرامیک به آسانی چوب خراب نشده و از بین نمی رود.
نگهداری
همانگونه که در مقاله مزایا و معایب سرامیک بیان شد، نگهداری و تمیزکردن کفپوش سرامیکی آسانترین در مقایسه با دیگر کفپوشها است. سرامیکهای لعابدار در برابر آب و لک نفوذناپذیر هستند، و حتی سرامیکهای بدون لعاب هم با اجرای سیلر روی آنها محافطت می شوند.
انتخاب سرامیک برای کفپوش مطلوب پدران و مادران هم هست، چرا که برای کودکان سخت است که حین بازی در اتاق بخواهند روی سرامیک لک ایجاد کنند و یا به آن آسیب بزنند.
با توجه به موارد بیان شده در بالا، سرامیک ها در مقایسه با سنگهای طبیعی و چوبهای سخت، انتخاب بسیار مطلوبی برای کفپوش اتاق نشیمن که دارای رفت و آمد بالااست می باشند.
اشکالات سرامیک
ایرادات کفپوش سرامیکی بسیار کم است. بیشترین اشکالی که به سرامیک وارد است، این است که سرامیک سرد و سخت است. البته سردی سرامیک برای آب و هوای گرم یک مزیت به حساب می آید. سختی سرامیک کف یک موضوع مهم برای خانه هایی است که در آن نوزاد و یا افراد مسن که احتمال افتادن آنها وجود دارد، زندگی می کنند. برای برطرف کردن ایراد سردی و سختی سرامیک می توان فضا را با موکت و انواع گلیم فرش کرد.
کتاب جامع آشنایی با سرامیک
جهت دریافت کتاب جامع آشنایی با سرامیک فرم زیر را تکمیل نمایید.
(امتیاز میانگین این مطلب4,67 می باشد.)
با ما همراه باشید.
جهت اطلاع از آخرین اخبار، مقالات، فیلم های آموزشی، محصولات و برندهای صنعت کفپوش در خبرنامه شیدارک عضو شوید.