آشنایی با موزاییک بتنی، مشخصات فنی و کاربردها

بتن با داشتن خواص منحصر به فرد در صنعت ساختمان با کاربردهای مختلف به وفور استفاده می شود و یکی از محصولات رایج آن، کفپوش موزاییک بتنی می باشد که هم در فضای بیرون و هم داخل ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. شیدارک در این مقاله شما را با موزاییک بتنی، مشخصات فنی و کاربردهای آن آشنا می کند.

موزاییک بتنی شیدارک
تنوع طرح، رنگ و ابعاد در موزاییک بتنی

موزاییک بتنی
ترکیب سیمان، ماسه، آب و برخی افزودنی ها، آماده سازی و قراردادن آن در فشار خاص عمومی ترین روش برای تولید موزاییک بتنی است که به این کفپوش دوام و طول عمر بالا می دهد. از آنجا که بتن موزاییکی در درون خود رنگدانه و پیگمنت هم می تواند داشته باشد، به آن موزاییک بتنی رنگی هم گفته می شود. موزاییک های بتنی بسیبار متنوع و زیبا هستند و به شکل ها و ابعاد مختلف و در رنگهای گوناگون تولید می شوند. باتوجه به خواص مقاومتی خوبی که دارند قابلیت استفاده در خانه ها، فضاهای بیرونی، پیاده روها و … را دارند. برای موزاییک های رنگی می توان موزاییک را به صورت دولایه ساخت که سطح زیرین همان موزاییک بتنی ساده است که خواص باربری و … موزاییک به آن بستگی دارد و سطح رنگی رویه که نقش موزاییک را تشکیل می دهد و برای تولیدآن از سیمان، آب، پودر سنگ و مواد رنگی و دانه بندی های رنگی استفاده می شود.
بسیاری بر این باور هستند که موزاییک بتنی از سیمان ساخته می شود. با این حال باید بدانید با اینکه مهمترین جزء آن سیمان است، اما موزاییک بتنی ترکیبی از اجزای مختلف است که می تواند شن، ماسه، سنگ خرد شده و … باشد. برای تولید بتن های موزاییکی مختلف، مقادیر سیمان مختلفی براساس مقاومت و خواص مدنظر استفاده می شود. مقدار سیمان 10 تا 15 درصد بعنوان پیشنهاد بهترین درصد استفاده از سیمان مدنظر شما باشد. همانند تولید بتن، فرایند هیدراتاسیون برای تولید موزاییک بتنی از اهمیت بالایی برخوردار است.

موزاییک بتنی شیدارک
نمونه موزاییک بتنی (سیمانی)

بتن موزاییکی به دو روش پرسی (خشک و تر) و ویبره تولید می شود. و در برخی موارد برای نشان دادن سطح زیبای سنگدانه ای بتن موزاییکی، آن را تحت فشار آب قرار می دهند که به آن واش بتن موزاییکی گفته می شود که بسیار زیبا و برای بوده و سنگدانه های بتن در آن نمایان می باشد. یکی از ساختمانهای مهمی که در آن از واش بتن موزاییکی استفاده شده، لابی برج میلاد تهران است که در آن از بتن موزاییکی با ابعاد بزرگ (حدود 2 متر) و ضخامت حدود 8 سانتیمتر استفاده شده است.
موزاییک بتنی باتوجه به مواد اولیه و نحوه تولید به سه گروه زیر تقسیم می شود:
– موزاییک سیمانی: موزاییکی است که سطح رویه آن صاف و ساده است و سنگدانه های تزئینی روی سطح دیده نمی شود.
– موزاییک بتنی شسته شده (واش بتن): در طرح اختلاط این موزائیک از سنگدانه های بزرگ استفاده شده و در انتها هم با شستن سطح رویه موزاییک با فشار آب، سنگدانه ها در سطح کار نمایان شده و زیبایی خاصی به موزاییک می دهند.
– موزاییک شیاردار: در این حالت تایلهای بتنی دارای ابعاد بزرگ بوده و رویه آن دارای فرورفتگی و برآمدگی های خاص بوده و یا شیاردار ساخته می شوند تا طرح دلخواه معمار روی سطح نمایان باشد.

مزایای موزاییک بتنی
به دلیل داشتن مزایای بسیار موزاییک بتنی، این محصول ساختمانی برای سازندگان محبوبیت خاصی ایجاد کرده و در سالهای اخیر مورد استفاده بیشتر قرار گرفته است. می توان به مزایای زیر برای موزاییک بتنی اشاره کرد:
– تنوع بسیار و مقاومت فشاری بالای موزاییک بتنی که همین یک خاصیت، آنها را گزینه بسیار مطلوبی برای استفاده های مختلف کرده است.
– مقاومت بالا در برابر ترک خوردگی و یخ زدگی
– کفپوش بتن موزاییکی به نوعی فاقد آلرژی هستند. برخی کفپوش ها  آلوده و آفت زده می شوند. اما این اتفاق برای بتن موزاییکی نمی افتد.
– بتن موزاییکی در رنگها، طرح ها، ابعاد و الگوهای کفپوشی بسیار متنوع ساخته می شوند که به طراحان اجازه می دهد به راحتی ایده و طرح خود را روی کف پیاده کنند.
– بتن موزاییکی که خوب تولید و عمل آوری شده باشد، طبیعتا در برابر ترک خوردگی مقاوم بوده و به نوعی آب بند هم می باشد که با اجرای درست، می تواند یک کف آب بند به شما تحویل دهد.

مطالعه مقاله بیشتر
مراحل اجرای سیلر کفپوش بتنی با تصاویر
موزاییک بتنی شیدارک
موزاییک بتنی شیاردار

کاربردهای بتن موزاییکی
همانگونه که در بالا اشاره شد، بتن موزاییکی کاربرهای متنوعی دارند و می توانند برای کفپوش کردن فضاهای داخلی، خارجی، پیاده روها و محل های پر ترافیک رفت و آمد و … مورد استفاده قرار گیرند. همچنین برای کف گاراژ خانه شما و همچنین فرش کردن باغچه شما گزینه بسیار خوبی می باشد. پاسیوهای شما که فضای دل انگیز و خاص منزل می باشد، می تواند با طراحی زیبا از بتن موزاییکی تلفیقی از طبیعت و مدرنیته را برای شما به ارمغان بیاورد. کاربردهای اشاره شده برای ساختمانهای تجاری هم قابلیت اجرا دارند. قابلیت دوام بالای کفپوش بتنی، استفاده از آنها را با اطمینان خاطر برای فضاهای تجاری ممکن می سازد. به صورت خلاصه موارد استفاده بتن موزاییکی بشرح زیر است:
– کف فضاهای سبز و باغچه ها
– کفپوش فضای کناری استخرها
– کف و پیشانی راه پله ها
– کف رستورانها، کافه ها و هتل ها
– کف مغازه ها و فضاهای اداری
– کف پیاده روها و ورودی های ساختمان ها
– کف فضاهای داخلی مانند آشپزخانه ها
– کف فضاهای تحت سایش شدید
– کف و دیوار حمام ها

خدمات شیدارک - مرجع تخصصی کفپوش

مطالب زیر را از دست ندهید

مقالات کفپوش بتنی

کتاب جامع آشنایی با کفپوش بتنی

جهت دریافت کتاب آشنایی با کفپوش بتنی فرم زیر را تکمیل نمایید.

جهت ارتقا سطح کیفی مطالب لطفا به مقاله فوق امتیاز دهید. جهت امتیاز دهی بر روی ستاره مورد نظر کلیک کنید.
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (امتیاز میانگین این مطلب4,80 می باشد.)
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

error:
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟