چوب پلاستیک یا کامپوزیت چوب پلاستیک که آن را پلاستوود یا چوب پلاست نیز می نامند، یک ماده ترکیبی یا کامپوزیتی است که ترکیبی از چوب طبیعی،فیبرها یا الیافهای پلاستیکی و پلیمری است.

برای مطالعه درباره چوب پلاستیک می توانید مقاله “پلاستوود یا کامپوزیت چوب پلاستیک” را مطالعه نمایید.

چوب طبیعی که در تولید چوب پلاست مورد استفاده قرار می گیرد بیشتر بصورت خاک اره و یا گرانولها و تکه های ریز چوبی است که با مواد پلیمری مانند پلی اتیلن، پلی پروپیلن، پلی وینیل کلراید (pvc) و پلیمرهایی از این دست ترکیب شده و پلاستوود را ایجاد می کنند.برای افزایش کیفیت محصولات و نیز ایجاد تنوع در رنگ و ظاهر پروفیلهای چوب پلاست، در تولید چوب پلاستیک از افزودنی هایی مانند رنگ ها، روان کننده ها، تقویت کننده و … استفاده می شود.

مرسوم ترین روش تولید چوب پلاست امروزه تولید به روش اکستروژن می باشد به این ترتیب که مواد تشکیل دهنده چوب پلاستیک بصورت خمیر با یکدیگر ترکیب شده و سپس برای تولید یک محصول با ضخامت و کیفیت مناسب از میان قالب اکسترود عبور داده شده وفرم می گیرند. البته گاهی برای تولید برخی از محصولات، از روشهای دیگری مانند قالب گیری نیز استفاده می شود.

تولید چوب پلاست به روش اکسترود (اکستروژن)

با توجه به ترکیبات و روش تولید چوب پلاست، این محصولات می توانند تنوع بسیار بالایی از نظر رنگ و شکل ظاهری، ابعاد و اندازه ها و … را ارائه کنند.البته امروزه بیشترین تولید چوب پلاستیک یا پلاستوود به شکل پروفیلهایی با ظاهر چوبی، تولید و روانه بازارها شده و بالا بودن درصد چوب مورد استفاده در این ترکیبات نیز سبب شده که این محصولات بسیار به چوب شبیه باشند. گرچه در بسیاری از مشخصات فنی مانند مقاومت در برابر پوسیدگی ، رطوبت و … چوب پلاست عملکردی بهتر نسبت به چوب طبیعی را از خود نشان می دهد.(حدود 70 درصد از ترکیب چوب پلاست را چوب تشکیل داده است).

چوب پلاستیک - شیدارک

کفپوش ساخته شده از چوب پلاست

در ساخت و تولید محصولات چوب پلاست بطور کلی از 4 نوع پلیمر استفاده می شود که هر کدام از این پلیمرها برای تولید نوعی خاص از چوب پلاست مورد استفاده قرار می گیرند.

  • کامپوزیت چوب پلاستیک که شامل ترکیبات چوب و پلی اتیلن (pe) است، عمدتا در ساخت محصولات مورد استفاده در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد و در تولید پروفیلهای کفپوش و دیوار پوش کاربرد دارد.
  • چوب پلاستیک تولید شده از ترکیب پلی پروپیلن (pp) و چوب، بیشتر برای تولید محصولات مورد استفاده در صنایع خودروسازی کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می گیرد.
  • چوب پلاستیک تولید شده از ترکیب پلی وینیل کلراید (pvc) و چوب بیشترین کاربرد را در تولید پروفیلهای در و پنجره مورد استفاده در صنعت ساختمان دارد.
  • نوعی دیگری نیز از چوب پلاستیک وجود دارد که حاصل ترکیب چوب و پلیمری به نام استریل بوتادین اکریلونیتریل (ABS) بوده و در صنایع مختلفی کاربرد.

برای مطالعه درباره کاربردهای چوب پلاستیک می توانید مقاله “کاربردهای چوب پلاست” را مطالعه نمایید.

کاربرد چوب پلاستیک در تولید قاب پنجره

انتخاب مواد مصرفی برای تولید پلاستوود یا چوب پلاست ، علاوه بر ویژگی های محصول نهایی به میزان در دسترس بودن مواد اولیه نیز بستگی دارد. در تولید چوب پلاستیک ،بطور کلی از حدود 50 تا 70 درصد چوب بصورت خاک اره یا رشته های کوچک استفاده می شود. در اکثر مواقع چوب مورد استفاده برای تولید چوب پلاست از درختانی مانند افرا، کاج، بلوط و یا سایر درختانی که در دسترس بوده و ارزان نیز هستند تامین می شود. البته برای تولید این محصولات می توان از بازیافت چوبها نیز به سادگی استفاده نمود که این مورد یکی از مهمترین ویژگی های چوب پلاستیک بشمار می آید.

مطالعه مقاله بیشتر
استانداردهای چوب پلاست

بازیافت چوب پلاستیک

با توجه به اینکه ساختار اصلی یک پروفیل یا قطعه ساخته شده از جنس چوب پلاست بصورت عمده از چوب تشکیل شده است، چوب پلاست در بسیاری از ویژگی های کاربردی مانند میزان کارپذیری (قابلیت اتصال با پیچ و مته کاری)،سمباده خوری و … با چوب تشابه داشته و در اکثر مواقع این ویژگی ها در چوب پلاست بهبود یافته اند.

به عنوان مثال قابلیت کار با قطعات بسیار کوچک چوب پلاست همیشه وجود دارد و یا چوب پلاست را می توان به انواع روشهای اتصال نصب نمود.چوب پلاست مقاومتی بیشتر نسبت به چوب در برابر رطوبت داشته و از سویی دیگر کاهش شدید رطوبت درونی چوب پلاست نسبت به چوب سبب شده است که این محصول در برابر پوسیدگی و خطرات ناشی از ان بسیار مقاوم بوده و بسیار دیرتر فرسوده شود. یا استفاده از چوب پلاستیک در محیطهایی که دمای بالایی دارند، بسیار بهتر از چوب بوده و کارایی بهتری از خود نشان می دهند.

نکته بسیار مهم در مورد ویژگی هایی که در بالا ذکر شده این است که، در تولید چوب پلاست حتما باید نحوه عمل آوری چوب و نیز میزان چسبندگی ذرات چوب به یکدیگر را مورد بررسی قرار داد. برای افزایش چسبندگی بین ذرات چوب با یکدیگر و نیز چسبندگی میان چوب و پلیمرها، در اغلب موارد لازم است که از عامل اتصال دهنده قوی میان آنها استفاده گردد. این عوامل اتصال در حقیقت تشکیل دهنده نهایی کامپوزیت هستند.

برای مطالعه درباره نکات فنی و استانداردهای چوب پلاست می توانید مقاله “مشخصات فنی و استانداردهای چوب پلاست” را مطالعه نمایید.

      چوب پلاست - شیدارک

خدمات شیدارک - مرجع تخصصی کفپوش

مطالب زیر را از دست ندهید

مقالات پلاستوود

کتاب جامع آشنایی با پلاستوود

جهت دریافت کتاب آشنایی با پلاستوود فرم زیر را تکمیل نمایید.

جهت ارتقا سطح کیفی مطالب لطفا به مقاله فوق امتیاز دهید. جهت امتیاز دهی بر روی ستاره مورد نظر کلیک کنید.
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (هنوز کسی به این مطلب رای نداده است)
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

error:
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟