مراقبت و نگهداری سنگ کف – بخش دوم

سنگ طبیعی یکی از زیباترین کفپوشهای ساختمانی می باشد که به فضای زندگی شما جلوه و شکوه خاصی می دهد. از انواع سنگهای ساختمانی می توان در فضاهای داخلی و خارجی ساختمان استفاده کرد.
اما در کنار زیبایی سنگها، نگهداری آنها از اهمیت بالایی برخوردار است و با مراقبت مناسب از آنها، می توان هم به زیبایی کف محل زندگی کمک کرد و هم طول عمر سنگ کف را به طور چشمگیری افزایش داد. شیدارک در بخش اول مقاله نحوه نگهداری از سنگ و مقاله حاضر به نکات مهم و اصول مراقبت از سنگهای کف می پردازد.

مراقبت از سنگهای محل زندگی

۱- هنگامیکه اجسام سنگین را روی سطح سنگ حرکت می دهید بسیار مواظب باشید که پایه ها و نقاط تیز آنها به سنگ شما آسیب وارد نکند. ممکن است روی سنگ شما خط و خش ایجاد کند و یا اینکه باعث کنده شدن گوشه ای از آن شود.
۲- در زیر پایه های میز، صندلی، مبلمان و سایر تجهیزات فضای منزل، محافظ لاستیکی و اسفنجی قرار دهید. با این کار از آسیب دیدن سنگ کف محافظت کنید. صندلی های چرخدار را به صورت دوره ای تمیز کنید تا براثر آلودگی چسبیده شده زیر آنها، سنگ کف آسیب نبیند.
۳- به این نکته باید توجه کنید که هر کدام از سنگها درجه های متفاوت حساسیت به لک شدن دارند. هرسنگی از تراورتن گرفته تا گرانیت میزان تخلخل متفاوتی دارد که باید توجه داشت براین اساس برخی کف ها در برابر لا شدگی بسیار آسیب پذیرتر هستند.
۴- درزبندی و اجرای لایه سیلر روی سنگ کف یک الزام است! براساس نوع زندگی و ترافیک روی سنگ و همچنین نوع سنگی کف در کف کار شده است، باید از سیلرهای مناسب سنگ استفاده کرد تا از سطح سنگ در برابر لک شدگی و پوسته پوسته شدن جلوگیری کند. سنگ رویه پخته شده و لعابدار همانند سرامیک ها و پرسلانها ندارد و از اینرو باید با اجرای لایه سیلر از آن محافظت گردد.
۵- اگر به صورت تصادفی سنگ کف آسیب دید و یا لک شد، مواد مخصوص اصلاح ایرادات آنها در بازار یافت می شود. همچنین، پیشنهاد می شود از سنگ کف مقداری اضافه خرید شود که اگر نیاز به تعویض بخشی از آن در آینده به وجود آید، در انبار سنگ کافی برای این کار موجود باشد و معمولا مقدار اضافه مدنظر برای انبار کردن ۲ الی ۵ درصد سطح کل کف می باشد.

نکات نگهداری سنگ طبیعی کف در فضاهای مختلف

۱- حمام و سایر فضاهای خیس: به صورت منظم از مواد شوینده مناسب برای پاک کردن و از بین بردن مواد باقیمانده ناشی از استحمام (از قبیل کف صابون، آب کثیف روی سطح و …) استفاده کنید. در حمام، سرویسها و فضاهای خیس، استفاده از یک طی کوچک دستی برای به حداقل رساندن اثرات کف صابون و … بسیار مطلوب است.
۲- باقیمانده و نشت مواد غذایی: غذای ریخته شده روی سنگ را با یک قاشق پلاستیکی از روی سطح بردارید. ماده شوینده مناسب سنگ را روی سطح اسپری کرده و با استفاده از یک تکه پارچه سفید خشک، آنرا تمیز کنید.
۳- نشتی مایعات: با استفاد ه از پارچه خشک و سفید باقیمانده مایعات را از روی سطح سنگ بردارید. پارچه را به نوبت جابجا و تعویض کنید تا آلودگی پارچه به سنگ برنگردد و در نهایت با استفاده از شوینده مناسب سطح کف را تمیز کنید.
۴- گل و لای: اجازه دهید گل و لای روی سنگ کاملا خشک شود. با استفاده از برس نرم لاستیکی یا نایلونی گل خشک شده را از کف بردارید. با استفاده از آب و پارچه تمیز، رویه سنگ کف را به خوبی شسته و تمیز کنید.
۵- لک های روغنی: اگر بتوانید تشخیص دهید که نوع پایه چربی ریخته شده روی سنگ (از غذاهایی همانند سالاد، روغن های پخت غذا، کره و یا لوازم آرایشی بهداشتی) چه بوده، می توانید لک ایجاد شده را با استفاده از پماد و ماده لک زدای مخصوص آنرا تمیز کنید.

مطالعه مقاله بیشتر
اصطلاحات سنگ و کفپوش – واژه شناسی (بخش سوم)

بایدها و نبایدهای نگهداری سنگ کف

– از زیرشیشه ای های مناسب و لاستیکی استفاده کنید، مخصوصا برای بطریهای حاوی الکل و یا آبمیوه های مرکبات.
– از حصیر، زیر دیگی، سه پایه و … در زیر لوازم پخت و پز و داغ استفاده کنید.
– زیر گلدانی ها و لوازم تزئینی از جنس چینی، سرامیک و نقره ای هستند، از زیرگلدانی های لاستیکی، حصیری و مناسب استفاده کنید تا سطح سنگ شما خط و خش نبیند.
– در ورودیها از پادری و یا قالیچه استفاده کنید.
– گرد و خاک روی سطح سنگ را مرتبا با استفاده از جاروی مناسب تمیز کنید.
– مایعات و نشتی های ریخته شده روی کف را سریعا تمیز کنید تا احتمال آسیب دائمی به سنگ را به حداقل برسانید.
– هرگز از آمونیاک، سرکه، سفیدکننده ها و همچنین شوینده های با مصارف عمومی استفاده نکنید.
– از شوینده هایی که حاوی مواد اسیدی هستند حمانند مواد شوینده حمام، لوله، کاشی و سرامیک برای تمیز کردن سنگ طبیعی استفاده نکنید.
– از مواد شوینده قلیایی استفاده نکنید، مگر آنکه به صورت ویژه برای سنگهای طبیعی فرمولاسیون شده باشند.

مطالب زیر را از دست ندهید

آشنایی با سنگ گرانیت، مشخصات و کاربردها

آشنایی با سنگ گرانیت، مشخصات و کاربردها همانگونه که در مقاله آشنایی با سنگهای ساختمانی بیان شد، گرانیت یک سنگ آذرین رنگی است که در بافت آن دانه های رنگی [...]

سنگ مرمریت ، مشخصات و کاربردهای آن

آشنایی با سنگ مرمریت ، مشخصات و تنوع آن سنگ ها بعنوان یکی از پرکاربردترین مصالح برای اجرا در کف فضاهای مختلف ساختمانی در ایران از قدیم توسط معماران مورد [...]

سنگ لوح – مشخصات و کاربردها

سنگ لوح – مشخصات و کاربردها همانگونه که در مقاله انواع سنگهای ساختمانی بیان شد سنگ لوح (اسلیت Slate یا تخته ای) یکی از انواع سنگها با کاربرد گسترده و [...]

آشنایی با سنگ آهک ، ویژگی ها و کاربردها

آشنایی با سنگ آهک ، ویژگی ها و کاربردها شیدارک پس از انتشار مقاله آشنایی با انواع سنگهای طبیعی، در این مقاله شما را با سنگ آهک، ویژگی ها و [...]

بانک مقالات سنگ
این نوشته در سنگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.
جهت ارتقا سطح کیفی مطالب لطفا به مقاله فوق امتیاز دهید. جهت امتیاز دهی بر روی ستاره مورد نظر کلیک کنید.
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (امتیاز میانگین این مطلب4,00 می باشد.)
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

error:
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟