مراحل اجرای سیلر کفپوش بتنی با تصاویر

همانگونه که در مقاله انواع رویه های کفپوش بتنی و نگهداری آنها بیان شد، رویه های بتنی درزبندشده Sealed یکی از انواع کفپوش های بتنی می باشد که در آن لایه سیلر از بتن محافظت می کند. شیدارک در این مقاله به صورت گام به گام اجرای سیلر کفپوش بتنی با تصاویر را تشریح می کند.
کفپوش بتنی سطحی بسیار با دوام را برای کف خانه ها ایجاد می کند. وقتی کفپوش بتنی در زیرزمین، پارکینگ و یا اتاق نشیمن اجرا می شود، به دلیل اینکه بتن دارای خلل و فرج بسیار ریز است باید به نحو مناسبی به اصطلاح درزبندی Seal شود تا در برابر مواد مضر محافظت شده و عمر آن افزایش یابد و این کار با اجرای سیلر روی بتن های کف انجام می شود. در ادامه مراحل اجرای آن ارائه شده است:

الف) تمیز کردن سطح

  1. همه چیز را به بیرون اتاق ببرید. همه مبلمان و وسایلی که در اتاق قرار دارند را به جایی بیرون از اتاق منتقل کنید. از آنجا که کار درزبندی کفپوش بتنی حدود یک هفته طول می کشد، یک فضای موقت برای نگهداری وسایل در نظر بگیرید که جلوی دست و پا نباشد. برای فضاهایی نظیر گاراژ و … بهتر است قبل از نقل مکان به خانه جدید و چیدمان وسایل کار درزبندی کفپوش بتنی را انجام دهید.
  2. گرد و غبار و آلودگی کف را با جارو تمیز کنید. ابتدا خرده های ریز و آشغال ریخته شده روی کف را جمع کنید و سپس با استفاده از جارو کف را به خوبی تمیز کنید.
  3. روغن ها، چربی ها و مواد چسبیده را از بتن پاک کنید. با ریختن شوینده های معدنی روی چربی ها و با استفاده از برس سیمی سطح بتن را از اینگونه مواد تمیز کنید. با استفاده از حوله کاغذی باقیمانده چربی ها و شوینده ها را بردارید. موادی همچون تری فسفات سدیم یا کلینر رنگ آمیزی برای پاک کردن چربی ها مناسب است. اگر چربی ها از سطح پاک نشود، سیلر به خوبی به کف نمی چسبد.
    از یک تمیزکننده بتن برای آماده سازی کفپوش بتنی جهت اجرای سیلر استفاده کنید. با استفاده از یک تمیزکننده اسیدی بنایی فسفری یا هرنوع دیگری از تمیزکننده های بتن، آن را روی کف اسپری کنید و با استفاده از یک تی دسته بلند، تمام سطح کفپوش بتنی را تمیز کنید.
  4. ماده تمیز کننده را از روی سطح بشوئید. با استفاده از شلنگ آب کف خود را کاملا بشوئید. اگر کف شما شیبدار است، دقت کنید از گوشه بالایی شروع کنید. در غیر این صورت از یک گوشه دور شروع کرده و به سمت درب حرکت شستشو را انجام دهید.
  5. قبل از مرحله بعد مطمئن شوید که کف شما کاملا خشک شده باشد. می توان از یک اسفنج برای خشک کردن سریعتر کف استفاده کرد. با این حال توصیه می شود مدت ۲۴ ساعت برای خشک شدن به کف بتنی زمان بدهید.
  6. از ماستیک های تعمیر بتن (caulk) برای پر کردن درزها استفاده کنید. اگر کفپوش بتنی شما دارای ترک است، الان موقع مناسبی برای پر کردن آنهاست. از نازل تیوب، ماستیک را به داخل درز هدایت کنید و با حوله اضافه آنرا از روی سطح بتن تمیز کنید. طبق دستورالعمل تامین کننده، زمان کافی برای عمل آوری به ماستیک را رعایت کنید.

ب) انتخاب سیلر

برای کنترل اینکه آیا روی سطح بتن سیلر اجرا شده یا نه، روی آن کمی آب بریزید. اگر آب به شکل قطراتی روی کف جمع شد، قبلا روی آن سیلر کار شده است.

  1. سیلر اکریلیک را انتخاب کرده و به آسانی کف فضای داخلی را درزبند کنید. این نوع درزبند به خوبی روی سطح بتن می نشیند و اجرای آن راحت است. با این حال، این ماده به خوبی دیگر سیلرها از کف در برابر روغن، چربی و … محافظت نمی کند. بنابراین برای فضایی نظیر پارکینگ از سیلر دیگری استفاده کنید. دولایه از سیلر را روی کف اجرا کنید تا کف شما به خوبی درزبند شود.
  2. سیلرهای اپوکسی را بعنوان کف بتنی رنگی و با دوام استفاده کنید. سیلرهای اپوکسی بسیار بادوام هستند، مقاوم تر از اکریلیک ها. آنها از کف در برابر لکهای روغنی و چربی محافظت می کنند. با این حال اجرای آنها در برخی موارد سخت است. زیرا باید دو جزء آنها را باهم مخلوط کنید و قبل از آنکه خشک شود روی کف اعمال نمانید. از آنجا که این سیلرها رنگی هستند می توانید از رنگ دلخواه خود برای تغییر ظاهر و رنگ بتن کف فضا استفاده کنید.
  1. از سیلرهای پلی یورتانی برای ظاهری با دوام و روی دیگر سیلرها استفاده کنید. سیلرهای پلی یورتانی بادوام تر از اپوکسی ها بوده و در برابر UV هم مقاوم اند که به این معنی است که تغییر رنگ نمی دهند (این رخداد برای اکریلیک و اپوکسی ها محتمل است). سیلرهای پلی یورتانی همانند اکریلیک و اپوکسی روی سطح بتن می نشینند، اما از آنکه که لایه سیلر باید نازک باشد، معمولا از آن روی لایه اپوکسی استفاده می شود. سطح رویه آن مات، نیمه براق و براق می تواند باشد.
  2. اگر نمی خواهید ظاهر کف شما تغییر کند از سیلرهای سیلوکسانی و سیلانی استفاده کنید. این سیلرها به داخل بتن نفوذ می کنند و تغییر در شکل بتن (تاریک تر و روشن تر کردن آن) ایجاد نمی کنند. سطح بتن مات خاکستری باقی می ماند. سیلوکشان از بتن در برابر خرابی و مایعات محافظت می کند و طول مفید آن ۲۰ سال و بیشتر است.
مطالعه مقاله بیشتر
کفپوش بتنی - مشخصات، مزایا و کاربردها

ج) اجرای سیلر

  1. قبل از شروع کار، دستورالعمل کارخانه را به خوبی مطاله کنید. هر سیلری مقداری متفاوت است و از اینرو از دستورالعمل تولید کنند به خوبی استفاده کنید. طبق دستورالعمل کارخانه سیلر را در دما و رطوبت پیشنهاد شده اجرا کنید.
  2. تهویه اتاق به خوبی انجام شود. اگر در فضای داخلی کار می کنید همه پنجره هایی که می توانید را باز کنید. می توانید از یک پنکه برای تهویه بهتر هوا استفاده کنید.
  3. در صورت استفاده از سیلر اپوکسی دو جزء آنرا با هم مخلوط کنید. در صورت استفاده از سیلرهای دوجزئی، آنها را به خوبی طبق دستورالعمل تولید کننده مخلوط کنید. دقت داشته باشید در صورت استفاده از اپوکسی دقت داشته باشید یک ساعت برای اجرای آن (قبل از گیرش اولیه) فرصت دارید.
  4. اتاق را به ۴ بخش تقسیم کنید. بهتر است روی یک چهارم اتاق در یک زمان کار کنید. آن بخش را کامل کرده و به قسمت بعدی بروید. همیشه دقت داشته باشید که روی سیلر خیس راه نروید.
  5. از یک فرچه برای اعمال سیلر در گوشه ها استفاده کنید. از یک فرچه با عرض حدود ۷-۵ سانتیمتر برای اجرای سیلر در گوشه ها اجرا کنید. همانگونه که در بخش بالا اشاره شد از گوشه های یک چهارم اول شروع کنید.
  6. سیلر را با استفاده غلتک حوله ای و رول رنگ آمیزی روی کفپوش بتنی اجرا کنید. سیلر را درون سینی رنگ آمیزی بریزید. رول رنگ آمیزی را به سیلر آغشته کرده و روی کف بتنی اجرا کنید.
  7. به سیلر اجرا شده فرصت کافی بدهید تا خشک شود. طبق دستورالعمل تولید کننده سیلر زمان کافی برای عمل آوری، گیرش و خشک شدن را به کف بدهید و قبل از آن روی آن تردد نکنید. ممکن است ۴-۳ روز زمان برای خشک شدن نیاز داشته باشید.
  8. در صورت لزوم لایه دوم را اجرا کنید. ممکن است لازم باشد برخی سیلرها در دست اجرا شوند. برای مثال برخی از اپوکسی ها و اکریلیک ها اینگونه اند. دقت داشته باشید لایه دوم را پس از خشک شدن لایه اول طبق بند بالا شروع کنید.

مطالب زیر را از دست ندهید

کفپوش بتنی رنگی (بخش اول)

کفپوش بتنی رنگی (بخش اول) کفپوش بتنی از دید مردم برای سالیان زیاد فقط برای استفاده صنعتی مناسب بود و این هم به دلیل ظاهر خشن و ضمخت بتن است. [...]

کفپوش بتنی رنگی (بخش دوم)

کفپوش بتنی – رنگها و انواع رویه های کفپوش بتنی (بخش دوم) شیدارک در بخش اول مقاله کفپوش بتنی رنگی روشهای زیر را برای ایجاد کفپوش بتنی رنگی توضیح داد: [...]

انواع رویه کفپوش بتنی – تمیزکردن و نگهداری آنها

انواع رویه کفپوش بتنی – تمیزکردن و نگهداری آنها شیدارک در مقاله کفپوش بتنی، کاربردهای این کفپوش را بیان کرد و در مقاله مزایا و معایب کفپوش بتنی نیز به [...]

مزایای کفپوش بتنی و معایب آن

کفپوش بتنی – مزایا و معایب شیدارک در مقاله کفپوش بتنی، به مشخصات و کاربردهای این کفپوش پرکاربرد در کفسازی ساختمانها پرداخت و در این مقاله نیز شما را با [...]

جهت ارتقا سطح کیفی مطالب لطفا به مقاله فوق امتیاز دهید. جهت امتیاز دهی بر روی ستاره مورد نظر کلیک کنید.
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (امتیاز میانگین این مطلب5,00 می باشد.)
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

error:
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟