آماده سازی سطح بتن برای بتن رنگی

در مقاله کفپوش بتنی رنگی به معرفی انواع بتن های رنگی پرداخته شد. شیدارک در این مقاله به آماده سازی سطح بتن برای بتن رنگی و اجرای عملیات رنگ روی بتن می پردازد.

نمونه بتن رنگی در فضای داخلی ساختمان

آماده سازی سطح قبل از اجرای مواد رنگی روی بتن بسیار حائز اهمیت است، به ویژه برای سطوح بتنی قدیمی و آلوده. اگر سطح کار کثیف و آلوده باشد، مواد رنگی به داخل خلل و فرج بتن نفوذ نمی کنند که روی کیفیت مطلوب گسترش رنگ روی سطح و دوام رنگ بتن تاثیر منفی می گذارد. این مهم به خصوص برای مواد رنگی واکنش شیمیایی اهمیت بیشتری دارد.
سطح کفپوش بتنی باید فاقد موادی از قبیل ترکیبات عمل آوری بتن، سیلر محافظ رویه بتن، واکس، ماستیکها، چربی، روغن و دیگر مواد آلاینده ای باشد که خلل و فرجهای سطح بتن را مسدود می کند. همچنین کفهای بتنی فضای داخلی که پرداخت لیسه ای و یا رویه صیقلی دارند ممکن است مانع نفوذ مواد رنگی در بتن شوند.
تعیین مقدار نفوذ بتن را می توان با خیس کردن سطح بتن به وسیله آب اندازه گیری نمود. اگر آب ریخته شده روی سطح به راحتی و به صورت یکنواخت جذب بتن شد و سطح آن را تیره نمود، نیازی به آماده سازی اضافی سطح بتن نمی باشد. اما اگر آب روی سطح بتن جمع شد و تیره شدن بتن اتفاق نیفتاد، آماده سازی سطح الزامی است که قبل از اجرای مواد رنگی باید انجام شود.
مواد شوینده و پاک کننده بهمراه تیغه های اسکراب سیاه قرارگرفته روی دستگاههای مالشی سطح بتن کثیفی ها، خاک، چربی و روغن را از سطح بتن بر می دارد. سیلرها و مواد پوششی اجرا شده روی سطح بتن نیاز به دستگاههای سمباده زنی و یا تمیزکاری شیمیایی دارند. باید توجه داشت که به هر حال استفاده از روش های اشاره شده برای برداشتن مواد روی سطح بتن، در بافت و رنگ سطح بتن تغییر ایجاد می کند. تمیز کردن سطح با استفاده از اسید موریاتیک پیشنهاد نمی شود.

آماده سازی سطح بتن با دستگاه و فشار آب

لازم به ذکر است روشهای پاکسازی سطح بتن قبل از اعمال به کل سطح باید ابتدا در بخشهای کوچک به صورت بیان شده با آب تست و ارزیابی شوند. وقتی یک بخش تمیز و آماده سازی کامل شد، بخش بعدی کار انجام شود.

آماده سازی کف بتنی تازه

برای کف های بتنی تازه ریخته شده، باید حداقل ۲۱ روز از عمر بتن ریزی گذشته باشد و همچنین بتن برای اعمال مواد رنگی خشک باشد. پس از بتن ریزی، تا زمان اجرای مواد رنگی روی بتن، باید سطح بتن را از انجام عملیات ساختمانی روی آن با استفاده از لایه های مناسب پارچه ای، کنفی، نایلونی و … محافظت کرد. انواع چوبها، آهن آلات، لوله های تاسیساتی، مصالح بنایی، مواد شیمیایی و مایعات نباید روی سطحی که بتن آن تازه ریخته شده انبار شوند. همچنین آب تیره و کثیف، مواد غذایی و نوشیدنی ها نباید روی کفپوش بتنی تازه ریخته شوند. عملیات ساختمانی روی بتن تازه باید حداقل باشد تا از آسیب رساندن و تغییر رنگ بتن جلوگیری شود.
برای شروع کار، سطح بتن باید تمیز باشد. آنرا با فشار آب بشوئید و یا با روشهای گفته شده در بالا کثیفی ها را از روی آن تمیز کرده و در پایان کار هم کل سطح کف را کاملا با آب بشوئید تا ضایعات باقیمانده ناشی از کار با دستگاهها از روی سطح پاک شود. در انتها سطح بتن باید همانند آنچه گفته شد برای تعیین مقدار نفوذ به وسیله آب تست شده و پس از آن سطح برای رنگ آمیزی آماده است.

مطالعه مقاله بیشتر
کفپوش بتنی رنگی (بخش اول)
بتن رنگی شیدارک
تمیز کردن سطح بتن با فشار آب

آماده سازی سطح بتن قدیمی

بتن های قدیمی باید عاری از سیلرها، واکس ها، چربی و روغن و دیگر آلودگیها باشند. کف های بتنی لیسه ای و هاردنر خورده نیاز به ماشین سایشی با لقمه های ۸۰-۶۰ دارند که سطح بتن را ساب زده و آنرا آماده نماید. استفاده از ماشینهای با سرعت دور کند و آب به منظور کنترل مقدار گرد و خاک مناسب است. تمیز کردن بیشتر سطح بتن یا سطوح بتنی بافت دار را با برس ها و شانه های پلی یورتانی انجام دهید. لازم به ذکر است آماده سازی مکانیکی باعث تغییر رنگ احتمالی سطح و بافت کفپوش بتنی می شود. پس از پاک کردن کثیفی ها و مواد مانده روی سطح کفپوش بتنی، با استفاده از تمیزکننده های قلیایی و پارچه یا دستگاههای تمیزکننده با پدهای نرم، رویه بتن را بشوئید و سطح آنرا از مواد باقیمانده پاک کنید. در انتها همانند آنچه برای بتن تازه مطرح گردید، سطح بتن باید برای تعیین مقدار نفوذ به وسیله آب تست شده و پس از آن سطح برای رنگ آمیزی آماده است.

مطالب زیر را از دست ندهید

کفپوش بتنی رنگی (بخش اول)

کفپوش بتنی رنگی (بخش اول) کفپوش بتنی از دید مردم برای سالیان زیاد فقط برای استفاده صنعتی مناسب بود و این هم به دلیل ظاهر خشن و ضمخت بتن است. [...]

کفپوش بتنی رنگی (بخش دوم)

کفپوش بتنی – رنگها و انواع رویه های کفپوش بتنی (بخش دوم) شیدارک در بخش اول مقاله کفپوش بتنی رنگی روشهای زیر را برای ایجاد کفپوش بتنی رنگی توضیح داد: [...]

انواع رویه کفپوش بتنی – تمیزکردن و نگهداری آنها

انواع رویه کفپوش بتنی – تمیزکردن و نگهداری آنها شیدارک در مقاله کفپوش بتنی، کاربردهای این کفپوش را بیان کرد و در مقاله مزایا و معایب کفپوش بتنی نیز به [...]

مزایای کفپوش بتنی و معایب آن

کفپوش بتنی – مزایا و معایب شیدارک در مقاله کفپوش بتنی، به مشخصات و کاربردهای این کفپوش پرکاربرد در کفسازی ساختمانها پرداخت و در این مقاله نیز شما را با [...]

جهت ارتقا سطح کیفی مطالب لطفا به مقاله فوق امتیاز دهید. جهت امتیاز دهی بر روی ستاره مورد نظر کلیک کنید.
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (امتیاز میانگین این مطلب4,50 می باشد.)
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

error:
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟