۱۰ نکته مهم برای انتخاب و خرید پارکت

پارکت چوبی از پر طرفدارترین و در عین حال لوکس ترین کفپوشهای ساختمانی است که علی رغم گذشت سالها، هنوز هم کفپوشی بسیار پرطرفدار محسوب می شود. پارکت هم به عنوان کفپوش فضاهای سنتی مورد استفاده قرار می گیرد و هم در بسیاری از فضاهای مدرن کفپوش مورد استفاده و مورد علاقه معماران و طراحان می باشد. شیدارک در این مطلب ۱۰ نکته مهم و اساسی در خصوص پارکتهای چوبی که می توانند راهنمایی مناسب برای خرید پارکت باشند را، مورد بررسی قرار داده است.

برای مطالعه بیشتر در مورد پارکتها می توانید مقاله “آشنایی با پارکت چوبی” را مطالعه نمایید.

پارکت - شیدارک

۱- چه نوع چوبی برای پارکت مناسب تر است؟

اولین مساله ای که هنگام خرید پارکت با آن مواجه خواهید شد نوع چوب پارکت است. چوب های مختلفی برای تولید پارکتها مورد استفاده قرار می گیرند که هرکدام از آنها مزایا و ویژگی های خاص خود را دارند. با این حال نظر اکثر کارشناسان این است که چوب بلوط بهترین انتخاب برای پارکت است.

بسیاری از کارشناسان بلوط اروپایی را پادشاه مطلق صنعت پارکت می دانند و دلیل این انتخاب نیز به خاطر سختی این چوب و نیز راحتی رنگ پذیری آن می باشد. گرچه چوب بلوط، رنگ طبیعی زیبایی دارد که مقبول بسیاری از طراحان و معماران می باشد، اما این چوب توانایی رنگپذیری بسیار خوبی نیز دارد و می توان آنرا به رنگ دلخواه طراح و معمار تغییر داد. از دیگر ویژگی های چوب بلوط در دسترس بودن این چوب و فراوانی تولید آن است.

پارکت - شیدارک

۲- پارکت چوب مهندسی چیست؟

در هنگام خرید پارکت چوبی احتمالا این عبارت را از فروشندگان خواهید شنید. کفپوش چوب مهندسی یا پارکت چوب مهندسی، پارکتی است از جنس چوب که بر خلاف پارکتهای تمام چوب (Solid Wood) که از چوب یک تکه تولید شده اند از چند لایه چوب (بین ۳ تا ۱۲ لایه) ساخته شده است . این لایه ها در فرآیند تولید روی یکدیگر فشرده شده و بخوبی محکم شده اند.

برای مطالعه بیشتر در مورد انواع پارکتها می توانید مقالات “پارکت چوب مهندسی چیست؟” و “پارکت تمام چوب” را مطالعه نمایید.

۳- تفاوت عملکرد پارکت تمام چوب و پارکت چوب مهندسی چیست؟

پارکت تمام چوب (Solid Wood) کفپوشی کاملا طبیعی با ساختاری یکپارچه است که زیبایی، گرما و هویت بالایی به مکان و فضایی که در آن نصب شده است می دهد، اما با توجه به شرایط دمایی و نیز رطوبت محیط در معرض انقباض و انبساط قرار می گیرد. این انقباض و انبساط وقتی که تغییرات دمایی در محیط بالا باشد به راحتی می تواند باعث ترک خوردگی و نیز ایحاد صدای جیر جیر در پارکتهای تمام چوب شود.

پارکت چوب مهندسی به دلیلی شیوه و روش تولید، در برابر نواسانات ناشی از دما و رطوبت مقاومت بیشتری از خود نشان می دهد تا جایی که این نوع از پارکتها را می توان در فضاهایی که سیستم گرمایش از کف دارند نیز نصب نمود(بر خلاف پارکتهای تمام چوب).

اما نقطه ضعف پارکتها چوب مهندسی عدم امکان پرداخت و ساب مجدد این پارکتها پس از نصب می باشد. بر خلاف پارکتهای تمام چوب که می توان بارها سطح آنها را مجددا پرداخت نموده و ساب زد (هر ۱۰ یا ۱۵ سال توصیه می شود) ، پارکتهای چوب مهندسی با توجه به ضخامت کم لایه نهایی ، عملا این امکان و قابلیت را ندارند.

برای مطالعه در مورد روش ساب و پرداخت پارکت می توانید مقاله “روش ساب و پرداخت سطح پارکت” را مطالعه نمایید.

پارکت - شیدارک

۴- بهترین و محبوب ترین چیدمانهای نصب پارکت کدامند؟

پارکتها در طرح،رنگ و نیز در نوع چیدمان تنوع بسیار بالایی دارند. پس از خرید پارکت چوبی، مهمترین مساله تصمیم گیری در خصوص نحوه چیدمان و نحوه نصب آن است. انواع روشهای چیدمان پارکتها خود باعث تنوع بسیار در طرحهای نهایی خواهد شد. در بین همه الگوهای و روشهای چیدمان و نصب پارکتها، ۲ روش بیشترین طرفدار را در دنیا دارند:

  • روش جناقی : در این روش پارکتها مستطیلی بصورت زاویه دار در کنار یکدیگر قرار می گیرند. این روش خود حالات و مختلفی دارد.

پارکت - شیدارک

  • روش هفت و هشت : در این روش پارکتها بصورت حرف V انگلیسی در کنار یکدیگر قرار می گیرند.

پارکت - شیدارک

هردو روش چیدمان گفته شده در بالا الگوهایی زیگزاگ هستند اما تفاوت کلیدی با یکدیگر دارند، روش جناقی چیدمانی سنتی و کلاسیک برای نصب پارکت است، اما روش هفت و هشت روشی مدرنتر است که به خاطر زوایای که در نصب پارکت ایجاد می کند و تنوع بازتاب نور در چشم بیننده، ظاهر پارکت و کفپوش از زوایای مختلف متفاوت دیده می شود. البته نصب پارکت به این روش نسبت به سایر روشها گرانتر محسوب می شود.

۶- لاک پارکت یا روغن جلا؟

برای محافظت از سطح پارکت می توان از روغنهای جلا و انواع لاکها استفاده نمود. هر یک از این موارد نکات مثبت و منفی خاص خود را دارند که در انتخاب شما قطعا تاثیری مهم خواهند داشت.

لاک چوب لایه ای سخت تر از روغن جلا را روی چوب تشکیل می دهد و برخلاف روغن جلا که در چوب نفوذ می کند، لاک روی سطح چوب یک لایه و فیلم تشکیل داده و سطح پارکتهای چوبی را در برابر رطوبت مقاوم می کند.

مطالعه مقاله بیشتر
7 مرحله اجرای روغن جلای پارکت

لاک چوب نیاز به مراقبت بالایی ندارد، اما نکته بسیار مهم این است که یک خراش عمیق در یک بخش از لاک می تواند سبب شود که شما مجبور به اجرای مجدد لاک چوب برای تمامی سطح پارکت شوید زیرا، دست زدن و مرمت یک منطقه کوچک که خراشیده شده است می تواند تفاوتی فاحش از نظر ظاهری با سایر پارکتها از نظر ظاهری ایجاد کند.

پارکت - شیدارک

۷- مزایای استفاده از روغنهای جلا چیست؟

پارکتها هر ۲ یا ۳ سال حتما باید توسط لایه ای از روغنهای جلا (پوشش های محافظ) محافظت شوند. استفاده از روغن جلا (یا  پوشش محافظ) علاوه بر اینکه به چوب جلا و درخشندگی می دهد، سبب می شود ظاهر چوب طبیعی تر شده و با توجه به اینکه در بافت چوب نفوذ می کنند، نقشی بسیار مهم در افزایش دوام و طول عمر چوبها خواهد داشت. استفاده از روغنها و واکسهایی که توسط شرکتهای تولید کننده پارکت پیشنهاد می شوند، می تواند به نگهداری پارکت های شما در بلند مدت کمکی شایان نماید.

برای مطالعه در مورد روش اجرای روغن جلا روی پارکت می توانید مقاله “مراحل اجرای روغن جلای پارکت” را مطالعه نمایید.

پارکت - شیدارک

۸- پارکت ساب خورده یا خام، کدام بهتر است؟

هنگام خرید پارکت متوجه خواهید شد که،پارکتها را می توان هم به صورت ساب خورده و با رنگ نهایی تهیه و نصب کرد و هم می توان پارکتها را بصور خام و بدون ساب و رنگ نهایی تهیه نمود. نوع اول (پارکت با سطح نهایی) بیشتر در دسترس بوده و عمده محصولات کارخانه را شامل می شود، نصبی آسان و سریع دارد و نیازی به خشک شدن و … ندارد و شما ضمانت های تولید کننده را برای رنگ و سطح و … را در اختیار دارید. اما این پارکتها قیمتی بالاتر نسبت به پارکتهای خام دارند.

در پارکتهای نوع دوم (پارکتهایی بدون سطح نهایی) شما با قیمتی کمتر امکان تهیه و نصب پارکت ها را دارید و نوع و میزان صیقلی شدن سطح و نیز تمام ویژگی های رنگ و جلا و … در اختیار شماست. شما می توانید کفپوشی کاملا منحصر به فرد داشته باشید اما با اینکار شما دردسرهای اجرایی زیادی را نیز برای خود ایجاد کرده اید که مجموعه ای از فعالیتها از ساب تا اجرای رنگ و جلا و … را شامل می شود. اگر با این دردسرها مشکلی ندارید این روش دست شما را برای خلاقیت باز می کند.

برای مطالعه در مورد روش ساب و پرداخت پارکت می توانید مقاله “روش ساب و پرداخت سطح پارکت” را مطالعه نمایید.

پارکت - شیدارک

۹- چگونه از پارکتها محافظت کنیم؟

نکته دیگیری که پس از خرید پارکت باید به آن دقت نمود، نحوه نگهداری و محافظت از آن است.برای محافظت از پارکت های نصب شده در خانه روشها و نکاتی بسیار آسان را باید رعایت کنید. رعایت همین نکات ساده که در پایین به آنها اشاره شده است، عمر پارکتهای شما را افزایش خواهد داد و ظاهر آنها را حفظ می کند.

  • زیر پایه های مبلمان حتما از پدهای محافظ استفاده کنید تا هنگام کشیدن آنها روی پارکت، پارکت ها آسیب نبینند.
  • اگر در خانه از حیوانات خانگی نگهداری می کنید حتما حواستان به ناخن های آنها باشد.
  • اگر در آشپزخانه از پارکت به عنوان کفپوش استفاده کرده اید با استفاده از یک گلیم یا قالیچه، هم فضا را زیباتر کنید و هم از پاشیده شدن آب روی پارکت هایی که سینک ظرفشویی نزدیکند جلوگیری کنید.
  • حتما از موکتها یا فرشهای پادری برای ورودی ها و درب حمام استفاده کنید. این کار، هم از انتقال گرد و خاک به داخل خانه جلوگیری می کند و هم رطوبت اضافی کفش و پاها را از بین می برد و از پارکتهای شما محافظت می کند.
  • با توجه به سطح متخلخل چوب، هیچگاه از آب برای تمیز کردن پارکتها استفاده نکنید و از تمیز کننده هایی که توسط شرکتهای معتبر تولید شده اند استفاده نمایید.

پارکت - شیدارک

۱۰- پارکت برای چه فضاهایی مناسب است؟

پارکت برای استفاده در تمام فضاهای خانه و حتی برای استفاده در فضاهای اداری و تجاری، مناسب است. اما حواستان باشد، اگر از سیستم گرمایش از کف استفاده می کنید یا اگر در محیطی با رطوبت بالا زندگی می کنید، پارکتهای ساخته شده از چوب مهندسی، انتخابی بهتر برای کفپوش شما هستند.

مطالب زیر را از دست ندهید

انتخاب پارکت چوبی

انتخاب پارکت چوبی وقتی قرار است از چوب یا پارکت چوبی به عنوان کفپوش یک فضا استفاده شود، اولین سوالی که با آن روبرو خواهید شد این است که از [...]

پارکت چوب گیلاس

پارکت چوب گیلاس چوب درخت گیلاس یکی از چوبهایی است که برای استفاده در پارکتهای چوبی بسیار مورد استفاده قرار گرفته واستفاده از آن برای تولید کفپوشهای چوبی در حال [...]

پارکت چوب بلوط

پارکت چوب بلوط در میان پارکتهای چوبی، پارکت چوب بلوط را می توان به جرات، پرآوازه ترین و معروفترین انواع پارکت چوبی به شمار آورد. استقبال از این نوع پارکت [...]

پارکت چوبی چیست؟

پارکت چوبی چیست؟ آشنایی مقدماتی با کفپوش پارکت پارکتها نوعی از کفپوشهای چوبی هستند که از پروفیلها و قطعات موزائیکی چوبی تشکیل شده اند. نام این کفپوش چوبی از کلمه [...]

2 Comments

مقالات پارکت چوبی
جهت ارتقا سطح کیفی مطالب لطفا به مقاله فوق امتیاز دهید. جهت امتیاز دهی بر روی ستاره مورد نظر کلیک کنید.
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (امتیاز میانگین این مطلب5,00 می باشد.)
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

error:
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟