موکت اکریلیک – (Acrylic (Polyacryl

موکت اکرلیک-شیدارک

موکت اکرلیک-شیدارک

الیاف اکریلیک الیافی نسبتا جدید در صنعت تولید موکت به حساب می آید که از پلی اکریلیک ساخته شده است. اکریلیک الیافی سبک و نرم است که حس الیاف طبیعی ( پشم ) را القا می کند و از نظر ظاهری شباهت بسیار زیادی به الیاف پشم دارد، به همین دلیل گاهی از این الیاف به عنوان پشم مصنوعی نیز یاد می شود.

شیدارک در این مقاله نگاهی گذرا خواهد داشت به ویژگی های موکتهای تولید شده از الیاف اکریلیک.

 موکت اکرلیک-شیدارک

  • مقاومت موکت اکریلیک نسبت به سایش

موکتهای اکرلیکی در برابر سایش به نسبت مقاوم هستند، ولی با توجه به اینکه الیاف اکریلیک نسبت به سایر الیافها از دوام کمتری برخوردار است، استفاده از الیاف اکرلیک در فضاهای تجاری و فضاهایی با ترافیک رفت و آمد بالا ، پیشنهاد نمی شود. دوام پایین موکت اکریلیک در فضاهای پر رفت و آمد، باعث شده است که جهت رفع این مشکل، از ترکیب الیافهای پشم و اکرلیک به عنوان راه حل در تولید بعضی از موکتها استفاده شده و ضعف الیاف اکرلیک را پوشش دهند.

 

  • مقاومت موکت اکریلیک نسبت به رطوبت

موکتهای تولید شده از الیاف اکرلیک در برابر رطوبت و نم، مقاومت خوبی داشته و خیلی سریع خشک می شوند. این موکتها در برابر کپک زدگی نیز مقاوم بوده و عملکردی مناسب دارند. این ویژگی ها، موکتهای اکرلیک را به گزینه ای مناسب جهت استفاده در فضاهای مرطوب تبدیل می کند. به عنوان مثال موکتهای اکرلیکی بهترین گزینه برای استفاده به عنوان پادری در فضاهایی مانند حمام می باشند.

موکت اکرلیک (پلی اکریل) علاوه بر اینکه قابلیت شستشوی بالایی دارد دارای انعطاف پذیری خوبی نیز هست. وجود این ۲ خاصیت باعث می شود که موکتهای اکرلیکی به راحتی شسته شده و در عین حال ظاهر خود را پس از شستشو به خوبی حفظ کنند.

در این جا ذکر این نکته خالی از لطف نیست که، موکت اکرلیک نسبت به محو شدگی رنگ نیز مقاومت خوبی دارد.

موکت اکرلیک-شیدارک

  • مقاومت موکت اکریلیک نسبت به مواد شیمیایی و الکتریسیته ساکن

موکت اکرلیک نسبت به مواد شیمیایی مقاوم بوده و مقاومت به لکه پذیری خوبی نیز دارد. این موکت همچنین عکس العمل خوبی در برابر الکتریسیته ساکن دارد.

مطالعه مقاله بیشتر
آشنایی با موکت و انواع موکت ها (روش تولید-الیاف-رنگرزی)

 از الیاف اکرلیک بیشتر در موکتهایی با بافت لوپ (Level Loop) استفاده می شود.

موکت اکرلیک-شیدارک

برای آشنایی با انواع روشهای تولید و بافت موکت می توانید مقاله “آشنایی با موکت و انواع موکتها” را مطالعه کنید.
  • با وجود مطالب بالا شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد، که موکت اکرلیک با توجه به قیمت پایینتر و نیز شباهت ظاهری بسیار زیاد به موکت پشمی، چرا کمتر مورد استفاده قرار می گیرد؟ پاسخ این پرسش این است که، گرچه موکتهای اکریلیکی قیمت تمام شده کمتری نسبت به سایر موکتها دارند، اما دوام کم و عمر پایین این موکتها مهمترین دلیل استقبال کم از موکتهای تولید شده از الیاف اکریلیک است.

موکت اکرلیک-شیدارک

 

 موکت اکرلیک-شیدارک پیکتوگرام استاندارد و مرجع که روی موکت درج شده و نشان دهنده استفاده از الیاف اکریلیک یا پلی اکریل (Polyacryl-nitrile) در بافت موکت است.

 

  • منظور ازخاصیت ارتجاعی و انعطاف پذیری الیاف، توان برگشت پذیری الیاف پس از فشرده شدن و پا خوردن است.
برای مقایسه موکتهای تولید شده با انواع الیاف میتوانید مقاله “انواع الیاف موکت” را مطالعه کنید.

موکت اکرلیک-شیدارک

مطالب زیر را از دست ندهید

آشنایی با موکت و انواع موکت ها (روش تولید-الیاف-رنگرزی)

آشنایی با موکت و انواع موکت ها (روش تولید-الیاف-رنگرزی) موکت ( Moquette ) واژه ای فرانسوی است که بصورت عمومی معنای فرش را در ذهن متبادر می کند. این کلمه [...]

انواع الیاف موکت

 انواع الیاف موکت   مهمترین عنصر تشکیل دهنده یک موکت فارغ از نوع بافت و نحوه تولید آن، الیاف موکت است. انواع مختلفی از الیافها در صنعت تولید موکت مورد [...]

موکت تریکستا **نسل جدید الیافها**

موکت تریکستا (Triexta) الیاف تریکستا (polytrimethylene terephthalate) یا PTT الیافی بسیار جدید است با ترکیب مولکولی شیمیایی محصول بسیار به پلی استر شبیه است تا جایی که گاهی آن را [...]

موکت با الیاف نایلون – پلی آمید

موکت نایلونی (موکت با الیاف پلی آمید) – Nylon برای بررسی موکت نایلونی، لازم است که در گام نخست اندکی با الیاف نایلون آشنا شویم. نایلون (پلی آمید) الیافی مصنوعی [...]

بانک مقالات موکت
جهت ارتقا سطح کیفی مطالب لطفا به مقاله فوق امتیاز دهید. جهت امتیاز دهی بر روی ستاره مورد نظر کلیک کنید.
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (امتیاز میانگین این مطلب4,80 می باشد.)
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

error:
× چطور می‌تونم کمکتون کنم؟